6 hack för Amazonas Fire Stick

0 Shares

Jag har använt Android-lådor i ett par år nu, men när det gäller användarvänlighet, bärbarhet och övergripande enkelhet har Fire Stick alla andra slag på en mängd olika sätt och med de nya enheterna som snart kommer att släppas .

Varför är Fire Stick så bra?

Som en medieenhet stöder Fire Stick en mängd olika tjänster. Amazon Video (naturligtvis!), Netflix, Hulu, HBO, Spotify och Sling TV är bara ett fåtal av de tjänster som stöds. Det finns många fler men du bör definitivt se till att de finns i din region.

Fire Stick har snabbt och enkelt blivit ett sätt att göra en “dum TV” smart. Och medan listan över tjänster som stöds är robust och växer är det faktum att du kan få dem i 4K på den här lilla pinnen helt enkelt häpnadsväckande. Här är fyra hack som kan förvandla din Fire Stick till ett multimedia-kraftverk.

Använd din röst

När Fire Stick ursprungligen lanserades var röstsökning begränsad till Amazon Video and Music. Lyckligtvis har senaste uppdateringar utvidgat denna enkla sökfunktion till Netflix och iPlayer (beroende på regionstöd) och med lycka till kommer Spotify snart att gå med i denna grupp. När du har börjat söka med din röst kommer du att bli förvånad över hur mycket snabbare och lättare det är och du undrar varför du väntade så länge.

Styr eldpinnen med din telefon

Medan det är bra och bra att kontrollera din Fire Stick med din röst, låt oss vara ärliga, den där irriterande lilla fjärrkontrollen är ganska lätt att förlora bakom soffan eller under kuddarna, eller hur? Lyckligtvis har Amazon släppt en officiell iPhone- och Android-smarttelefonapp som låter användaren styra sin Fire Stick med sin smartphone! Ännu bättre? Appen är inte bara gratis, den erbjuder också röststyrning.

Kontrollera innehållet med föräldrakontroll

Med föräldrakontroll har du två områden där du kan skydda dig själv och din familj. För det första är ditt Amazon-konto själv. Här kan du se till att inte bara innehållet är lämpligt, du kan också se till att ingen kan ladda ner ytterligare appar eller göra inköp utan ditt samtycke.

Det andra stället att göra justeringar är i själva appen. Med Netflix kan du till exempel skapa separata profiler för dig själv och dina barn och du kan anpassa dessa baserat på ålder.

Kodi Media Center

När du först startar din nya Fire Stick kan appbiblioteket vara lite gles. Lyckligtvis finns det lösningar tillgängliga som kan ge dig tillgång till alla appar på Android Play Store.

En av de mest populära apparna för att öka visningsvalet är Kodi Det är enkelt att installera på Fire Stick. Det bästa med Kodi är att du kan installera en mängd andra appar och tillägg i den för att ytterligare utöka dess möjligheter. Många av dessa är endast tillgängliga inom Kodi.

När du har lärt dig hur du ställer in Kodi finns det en mängd andra appar som du vill överväga att lägga till i din Fire Stick eftersom det verkligen inte finns någon anledning att vara begränsad till de i Amazon App Store som du hitta att sidladdningsappar verkligen är ganska enkla och enkla.

Plex Media

Du är inte begränsad till att bara strömma innehåll med din Fire Stick. Plex är en annan gratis app som är tillgänglig från Amazon App Store och det är definitivt värt att utforska.

Du måste installera Plex Media Server-programvara på din persondator som sedan söker efter innehåll i ditt nätverk. När du väl har valt det media du vill dela använder du bara appen på din Fire Stick för att spela upp den på en stor skärm!

Strömma från din smartphone

Amazon Fire Stick stöder ett strömmande medieprotokoll som kallas Miracast. Detta låter dig i princip förvandla din Fire Stick till en Chromecast eller Apple TV när det gäller skärmdelning av innehållet från din Android-smartphone.

För att ställa in detta, se till att din smartphone och Fire Stick är i samma Wi-Fi-nätverk och klicka på Display Mirroring i Display and Sound-sektionen i Inställningar. För att börja spegla din skärm, klicka helt enkelt på hemknappen och välj sedan en kompatibel enhet från speglingsmenyn.

Bonus – SideClick Remote

Detta är tyvärr något du kommer att behöva köpa, men som en ivrig användare av Fire Stick kan jag garantera att det är värt kostnaden. Fire Stick-fjärrkontrollen är fantastisk med sina röstfunktioner och övergripande enkelhet, men generation 2-versionen låter dig åtminstone inte styra din TV så att du fortfarande sitter fast med två enheter som kan vara verkligt smärtsamma.

SideClick har släppt en snygg liten enhet som fästs på din Fire Stick-fjärrkontroll och ger åtta nya programmerbara knappar! Du kan snabbt och enkelt anpassa den här enheten för att styra effekt och volym samt ingång och till och med enkel stereo! Det är definitivt värt investeringen.

Hitta mer utrustning och prylar till ditt hem på TechCo

Läs fler recensioner om Amazon-prylar på TechCo

0 Shares