6 frågor att ställa när du tjänar pengar på din start

Många startups lanserar en idé, men en integrerad aspekt måste hamras ut någonstans mellan en glödlampa och en börsintroduktion: Intäktsströmmen. Alla behöver pengar, och förr eller senare måste en uppstart välja en modell.

Så öppnade Hien DeYoung, Executive Coach på DeYoung Executive Coaching & Consultancy en panel på Techstars Startup Week Seattle drivs av Chase for Business idag.

“Först är visionen så spännande”, konstaterar DeYoung, “men någon gång börjar frågan om hur man tjänar pengar surra i örat.”

De tre paneldeltagarna hade alla många åsikter från sin separata bakgrund och de olika stadierna i sina egna startups. Först talade Peter Leonard, grundare av Meddle Group, i sin app, som låter användarna skaffa råd från sina vänner. Det är för närvarande en “dejtingsapp som låter dina vänner svepa åt dig”, som han uttrycker det, men han planerar att så småningom generera intäkter genom att expandera till handel.

Därefter diskuterade Erin Breslin, VD för All Set, sin marknadsplats för städning av hus, som genererar intäkter med hjälp av en kommissionsmodell.

Rajeev Dutt, VD för AI-förenklad start DimensionMechanics Inc., hade också massor av tips att erbjuda publiken. Här är en titt på de mest intressanta och användbara tips som panelen erbjöd om hur du får din startkassa att flöda.

Vilket är viktigare, intäkter eller investeringar?

En uppstarts livscykel beror vanligtvis på investeringar från riskkapitalister först, med hjälp av den snabba tillväxten som följer som en startplatta för deras intäkter, vilket så småningom gör det möjligt för investerare att ta tillbaka sina medel. Det är sant för både Peter och Erin, som gav samma svar på en inledande fråga om vilket skede i företaget de befann sig i.

“Vi måste få så många människor på vår plattform som möjligt, så vi fokuserar på investeringar”, sa Erin.

Användartillväxt på Meddle, förklarade Peter, kommer så småningom att leda till intäkter också. Kort sagt, ett tidigt stadium av en uppstart är kanske inte lika viktigt som en traditionell företagsägare, även om alla räkningar så småningom kommer att betalas.

Vilket kommer först, idén eller intäktsmodellen?

Återigen föregick idén intäktsmodellen. Peter förklarade att appen först kom upp i hans sinne när han lyssnade på en vän som pratade om dejtingsproblem, och Erins idé slog när hon insåg hur trasig städmarknaden var. Eftersom det inte fanns något bra sätt att ansluta kunder till städare – eller vice versa – grävde hon djupare efter vad som kunde lösa problemet. Svaret? Ett fokus på att hjälpa den professionella städaren med sina affärer, snarare än att bara fokusera på att hjälpa slutanvändaren.

Erins intäktsmodell följde samma logik. Hur bäst skulle All Set kunna anpassa sig till de proffs som det behövde locka till sig? Genom att använda en kommissionsmodell: All Set betalas endast om proffsen som använder sin plattform betalas, ett drag som säkert kommer att få proffsen att känna sig tryggare att lita på tjänsten.

Vem hjälper dig att hitta en modell?

Vem är på din sida av bordet när det gäller att slå ut en intäktsmodell? Paneldeltagarna betonade alla mänskligt centrerat designtänkande, vilket kräver en-mot-en med många kunder-trots allt är de de enda som definitivt kan säga vad de personligen vill. Du måste få feedback i realtid genom att ansluta dig till en community.

“Jag tror inte att det finns något som kan ersätta det i mitt sinne”, sade Erin och Peter höll med och tillade att diskussioner med andra företagare också är fruktbara. “Jag började komma till många nätverksevenemang och prata med människor och användare.”

Rajeev gav sina egna två cent och sa: ”Det handlar om att försöka få feedback från användare för att försöka förstå affärsmodellen. Vi gick igenom en tvåårig process med att försöka hitta modeller-det var en enorm test- och felprocess. Du måste lära dig när du ska svänga. Var inte rädd för att säga, hej, jag skakade. “

Vad vill investerare?

Beslutet att börja boka möten för att säkra en finansieringsrunda är viktigt, men det är annorlunda för varje start. Nyckelfrågan, konstaterar Erin: Vilka mätvärden vill du tjäna pengar på? Ange rätt mätvärden och se till att de visar att din start kommer att lyckas.

Rajeev framhöll en annan viktig punkt: Ge investerarna fullständig transparens i varje skede av ditt förhållande.

“Investerare är smarta nog att inse att du kommer att gå igenom den här perioden när du väntar på siffror för att säkerhetskopiera vad du säger”, sa han. ”Hela vår affärsplan förändras hela tiden, men när vi blir tydligare över vart vi ska, blir skiftningarna mer finjusterade. Den största utmaningen är att se till att transparens finns där. ”

Hur planerar du ditt nästa steg?

När du har investeringen måste du veta hur du ska fördela medlen. Peter förklarade en viktig punkt när han tittade på vilka områden i företaget som ska växa: Anta inte att alla dina användare kommer att vara lönsamma.

“Användare och kunder är två olika saker”, konstaterar han – bara kunder genererar intäkter.

Rajeevs lösning är att se till att deras kostnader är så låga jämfört med sina konkurrenter, vilket är lättare för honom, med tanke på att hans företag praktiskt taget inte har några kostnader för sålda varor (COGS), en term som hänvisar till de direkta kostnaderna för produktion av produkter eller tjänst som säljs av företaget. “Håll koll på tjänsterna,” sa han, “för de bestämmer din prissättning.”

Vad är det värsta missuppfattningen om att tjäna pengar?

Rajeev tycker att den värsta missuppfattningen kring insamling är att det är lika för alla. Sanningen är att allt beror på vilket skede i företaget du befinner dig på. För honom är kundvalidering det viktigaste problemet. En annan missuppfattning han noterar: Frasen “om du bygger den kommer de.” Folk är lata – om de inte behöver komma kommer de inte.

Peters husdjur är liknande: Intäkterna är inte det enda sättet att bevisa att du är värdefull, påpekar han och noterar att tillväxt är den faktor han bryr sig om just nu. Men ett av de bästa tecknen på en stark produktmarknadspass, påpekar Erin, är en inkomstström av något slag.

För nystartade verkar det som att räkna ut en intäktsmodell lite som att ta ut papperskorgen. Det är ett jobb som du inte behöver göra omedelbart, men ju längre du skjuter upp det desto värre börjar allt lukta.

Denna artikel är en del av a Startvecka innehållsserie till dig av CHASE for BUSINESS. Startup Week firar företagare i städer runt om i världen. JAG efter AFFÄRER är allt ett företag behöver på ett ställe, från expertråd till värdefulla produkter och tjänster. Hitta affärsnyheter, historier, insikter och experttips på ett och samma ställe på Chase.com/forbusiness.

Relaterade Artiklar

Back to top button