6 dolda Windows 10-verktyg du alltid bör använda

Microsoft har ett tillägg till sitt operativsystem Windows 10. Detta tillägg heter Microsoft PowerToys, det finns på Microsofts egen blogg. Med denna funktionalitet kunde många utvecklare skapa och lägga till dolda Windows-verktyg för alla att använda.

I den här artikeln ska vi titta på 6 verktyg du kan använda i den, glöm inte att ladda ner och installera genom att gå in på bloggen. För varje verktyg som vi ska granska kommer du att kunna gå in på Microsofts blogg och se fler instruktioner och förklaringar.

I den här artikeln hittar du:

Hur man använder Microsoft PowerToys

Innan vi börjar är det viktigt att bättre förstå vad det här verktyget handlar om. Det ska återigen förstås att de är tillägg, de är bitar av kod som driver ditt operativsystem Windows 10. De är inte som datorprogram.

Som namnet antyder är dessa kraftfulla leksaker som du kan använda i ditt dagliga liv. Så låt oss nu officiellt börja titta på vart och ett av verktygen du kan använda.

Ett tangentbord för att illustrera visas på bilden.

Det här verktyget är mycket bra för dem som vill ändra sin tangentbordslayout helt. Uppenbarligen kommer förändringen inte att vara fysisk, men du kommer att kunna ändra funktionen för tangenter och kommandon på ditt tangentbord totalt.

Du kan också skapa nya kommandon och genvägar som normalt inte finns. Så använd det här verktyget och ha kul när du byter tangentbord.

Tänk om du kunde trycka på Windows-menyn i några sekunder och öppna en guide med alla genvägar som finns? Med Genvägsguide är detta nu möjligt, detta är mycket användbart för de tillfällen då du vill utföra ett kommando och inte kommer ihåg. Så använd det här verktyget nu och kom ihåg dina genvägar mycket snabbare.

PowerToys har funktioner för din multitasking

Vissa människor arbetar på ett sätt med flera uppgifter, de gillar att öppna flera fönster för att se allt. I Windows 10 kan detta vara lite komplicerat, men med verktyget FancyZones kan du justera hur många fönster du vill. Denna fönsterhanterare låter dig ändra layouten på allt och placera saker som du vill.

4. Ändra bildstorlek

Kanske har du några bilder på din dator och du måste ändra storlek på dem. Denna process är något mycket svårt och komplicerat, du behöver vanligtvis gå till Paint, ändra bildformatet. Och detta kan avsevärt skada bildens upplösning.

Tänk om du med höger musknapp kunde justera storleken på bilderna med några få klick? PowerToys-verktyget Image Resize tillåter detta. Använd detta verktyg genom att följa manualen steg för steg och justera dina bilder på ett mycket enkelt sätt. Låt Windows 10 göra allt arbete åt dig.

5. PowerToys + Kör

Kör-menyn är ett utmärkt verktyg för att söka efter appar och andra saker på din dator. PowerToys förbättrar ytterligare det som redan är känt för alla. Med den kör du helt enkelt kommandot Alt + Mellanslag och menyn visas som ett flytande fönster för dig.

När sökningen är klar klickar du bara på resultatet så öppnas det för dig. Funktionen förbättras definitivt ännu mer med PowerToys.

6. Videokonferenser utan ljud

Windows 10 PowerToys har videomötesfunktioner

Denna nya funktion dök upp under pandemin. Många går in i videosamtalmöten och glömmer att mikrofonen och kameran är påslagen. Detta kan vara ett stort besvär, så för att lösa detta problem, med PowerToys Tool, gör bara kommandot Windows Key + N, efter det stängs din kamera och mikrofon och du kan se mötet i lugn och ro.

Gillade du Windows 10-verktygen?

Väldigt coolt att känna till dessa dolda verktyg som nu säkert alltid kommer att användas av dig. Här i den här artikeln har vi bara listat några av dem. Undersök sedan andra verktyg som PowerToys erbjuder. Fick du använda allt? Tvivlar du på något? Säg i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button