6 Best Practices för reklamdesign

0 Shares

Reklamdesign på en dator.

Även om betald reklam traditionellt sett ses som en utgående marknadsföringstaktik, kan det vara ett stort mervärde för din inkommande strategi. Sök- och visningsannonser häller lite bränsle på de ökända eldarna; de hjälper till att driva webbplatstrafik och konverteringar medan dina SEO- och sociala mediestrategier utvecklas.

Eftersom visningsannonser via Google, Bing eller sociala medier är en investering, är det viktigt att ha en effektiv annonsdesign för att driva dina användares föredragna handlingar. Genom att införliva några av dessa strategiska och tekniska bästa metoder i dina designs kan du generera större avkastning från din betalda annonseringsbudget.

1. Känn dina mål

Displayannonsering kan verkligen delas upp i två breda kategorier: medvetenhet och handling.

Visningsannonser med medvetenhet är tänkta att visas så mycket som möjligt. Du vill att användarna ska se dem gång på gång och utveckla en förståelse och medvetenhet om ditt varumärke eller din lösning. Medvetenhetsannonser är idealiska när din målgrupp ännu inte har identifierat sitt problem eller när ditt mål är att positionera ditt varumärke på marknaden.

Dessa annonser kan plantera frön till ett problem eller helt enkelt associera ditt varumärke med en lösning. På det sättet när tittaren oundvikligen har ett problem, kommer de ihåg ditt företag som en lösning. Ett nyckelmått för att mäta framgång med medvetenhetsannonser är visningar.

Åtgärdsannonser är avsedda att generera konverteringar. De erbjuder vanligtvis något av värde för tittaren för att klicka och fylla i ett formulär. Detta kan vara allt från en nedladdningsbar guide till en produktdemo med ditt team.

Medvetenhetsannonser ger bra resultat när de har en känslomässig inverkan på din publik medan actionannonser förlitar sig på aktualitet och brådska för att få klick. Det är därför du vet vad du försöker åstadkomma med din annons i slutändan kommer att informera din annonsdesign.

Djärva, brådskande rubriker som betonar exklusivitet eller brist är perfekta för actionannonser men ger mindre bestående inverkan för en medvetenhetsannons. Coola färger som blått, grönt och lila kan ha en känslomässig resonans hos din tittare för en medvetenhetsannons, men kommer inte att driva på action som varma toner som rött, orange och gult.

2. Balansera varumärkeskonsekvens med övertygande innehåll

Dina visningsannonseringskampanjer är utmärkta sätt att bygga ditt varumärke. De kan enkelt nå en bred publik om och om igen och associera ditt företag med dina föredragna meddelanden och bilder.

Det är därför det är viktigt att din annonsdesign har en avsevärd grad av överensstämmelse med ditt kärnvarumärke. Att implementera samma färger och typsnitt som en användare traditionellt sett på din webbplats eller annat designarbete är ett effektivt sätt att koppla annonserna tillbaka till ditt företag.

Ändå kan din visningsannonsering också vara en plats för att experimentera och flexa ditt varumärke. Å ena sidan måste dina annonser sticka ut och fånga uppmärksamhet. Om du konsekvent använder samma design om och om igen eller om din varumärkesfärgpalett i allmänhet är mer dämpad, är din reklamdesign en plats att leka lite på.

När du utformar dina annonser, identifiera de element som ständigt kommer att hålla fast vid ditt varumärke och de element som du kan experimentera med. Till exempel kanske ditt teckensnitt och dina färger alltid förblir desamma i alla dina annonser, men du experimenterar med illustrationer istället för fotografier.

Din reklam kan vara ett ställe att ta risker. Även om många kan se dina annonser har de en hållbarhetstid som du ensam kontrollerar. Om en design inte fungerar eller avviker för långt från din identitet, dra dem!

3. Föredrar minimalistisk design

Visningsannonser är små. Medan annonser i sociala medier har lite större dukar, kan bannerannonser på webbplatser eller på mobil vara ganska snäva. Ännu mer utmanande, visningsannonser konkurrerar med mycket annat innehåll om utrymme och din uppmärksamhet.

Det är därför det är bäst att gynna en minimalistisk design. Klipp bort överflödiga bilder och kopiera och fokusera på det som är viktigast.

Den idealiska reklamdesignen kommunicerar exakt vad tittaren behöver veta på så lite tid och utrymme som möjligt. Om det är en actionannons, vad är erbjudandet du försöker marknadsföra och varför ska någon ladda ner det? Om det är en upplysningsannons, vad är varumärket och varför ska någon känna till dem?

Vissa marknadsförare gör misstaget att försöka kommunicera allt de tror att deras tittare behöver veta istället för att skapa något tillräckligt övertygande för att locka tittaren att lära sig mer på egen hand.

När du fokuserar på en minimalistisk design är det bäst att se till att din annons innehåller följande:

  • Logotyp eller varumärkesrepresentation: En tittare ska kunna titta på din annons och omedelbart veta vem den kommer ifrån
  • Tydlig uppmaning eller värdeförslag: Uppdraget från annonsen måste kommuniceras tydligt och snabbt. Om det är ett nedladdningsbart erbjudande bör det finnas en nedladdningsknapp.
  • Strikt antal tecken: Återigen, visningsannonser är små och flyktiga. Ju mer kopia du lägger till desto mindre sannolikhet är det att den läses. 150 tecken är en bra standard att hålla sig till.

Att utnyttja dessa väsentliga element på ett kreativt sätt är hur du kan sticka ut från bruset och generera bättre resultat från dina annonser.

4. Skapa en sömlös upplevelse

På samma sätt som du inte bör distrahera från ditt meddelande med överflödiga bilder eller kopia, bör du inte distrahera från ditt meddelande med irrelevanta bilder och kopia.

Din annonsdesign bör återspegla upplevelsen eller värdet som din användare kan få genom att klicka på din annons. Detta gäller särskilt för actionannonser, men det gäller också för medvetenhet.

Stämmer i huvudsak bilderna du använder och rubrikerna du skriver med nedladdnings- eller takeaway-meddelandet från annonsen? Om du marknadsför en free testversionen av din produkt och det visuella i din annons är endast tillgängliga på den betalda versionen, då är det ett recept för en dålig användarupplevelse.

Utöver det, skiljer sig utseendet och känslan av din annons dramatiskt från målsidan en användare klickar ut till? Om den gör det kan det vara irriterande för användaren och få dem att studsa från sidan utan att konvertera, kanske tro att de klickade på fel annons.

Ju mer du kan ställa tydliga förväntningar på användarna i din annonsdesign och sedan leverera på dem i den ultimata avhämtningen från annonsen, desto mer sömlös upplevelse skapar du, vilket leder till fler konverteringar.

Det är också viktigt att notera att även om dina annonser är övertygande om de är direkt vilseledande, kan de nekas av Google eller andra annonsplattformar.

5. Testa ofta

Som vi redan har tagit upp är reklam ett bra ställe att ta risker med ditt varumärke och din designstil. Medan du investerar pengar för att få ut dem i världen kan du enkelt stoppa dessa medel.

Ungefär som hur du kan strukturera dina annonskampanjer för att testa olika innehållserbjudanden, kan du också testa olika annonsdesigner. Genom att skapa flera annonser för samma erbjudande kan du avgöra vilka designelement som ger bättre resultat.

Vilka rubriker eller kopieringsval ledde till flest konverteringar på din guide? Genererade foton eller illustrationsannonser mer trafik till webbplatsen?

Genom att testa tidigt och ofta i dina kampanjer kan du fatta bättre välgrundade beslut om vad du ska göra och vad du inte ska göra med din annonsdesign i framtiden.

6. Kom ihåg dina tekniska specifikationer

Oavsett om det är en bannerannons eller en annons i sociala medier, finns det olika tekniska specifikationer som du måste följa för att se till att dina annonser visas korrekt, om alls.

Även om det finns många visningsannonseringsstorlekar i Googles Display-nätverk, är den generella maximala filstorleken i skrivande stund 150 kB. Högupplöst fotografi och illustrationer kan snabbt äta upp utrymme med en så begränsad filstorlek.

Det är inte bara ett annat argument för att gynna minimalistisk design, det är också en påminnelse om att komma ihåg din plattforms tekniska specifikationer när du designar. Att hålla sig till vissa upplösningar eller filstorlekar kommer att forma de kreativa designvalen du gör eller hur många karaktärer du måste arbeta med.

Innan du påbörjar en designprocess för en kampanj, granska plattformarna du planerar att visa dina annonser på och bestäm dig för att tänka igenom vad du rimligen kan förvänta dig att skapa inom specifikationerna.

Hämtmat

Kvaliteten på din reklamdesign kan göra eller bryta dina kampanjer. Att designa iögonfallande, övertygande visningsannonser kommer att locka fler besökare och konvertera fler leads än intetsägande annonser som går vilse i bruset.

Ändå är reklamdesign bara en del av verkligt framgångsrika reklamkampanjer. Innan dina annonser kan fånga uppmärksamheten måste du också se till att du visar relevant innehåll för den ideala målgruppen, vilket börjar med en omfattande betald annonseringsstrategi.

0 Shares