6 av de bästa InsightSquared-rapporterna för marknadsföring och försäljning

rapportering_för_marknadsföring_och_försäljning

Saker och ting har förändrats inom marknadsföring och försäljning. Med ökningen av integrationen mellan marknadsföringsautomation och CRM-system har en ökning av prioriterade anpassningar kommit (eller, som förmodligen är mer troligt, var och en har påverkat den andra). Faktum är att Bizibles 2016 State of Pipeline Marketing-rapport berättar för oss att “en majoritet av marknadsförare valde “totala intäkter” som det primära måttet för att mäta framgång.” Bizible anser att “marknadsförare bör mätas och motiveras på samma mått som deras säljteam.” Att göra övergången till att mäta framgång genom intäkter är en bra början.

Idag vill vi se över exakt hur du kan använda InsightSquared-rapporter för att förstå marknadsföringens bidrag till din pipeline, en praxis som kommer att hålla dina team och mål sammankopplade och anpassade. Utan vidare, här är våra val för de bästa rapporterna för att ge dig den starkaste insikten och hålla dig på rätt spår med dina mål.

De bästa InsightSquared-rapporterna för marknadsföring

Matt Solomon, New Breeds försäljningsoperativa specialist, säger till oss att “att ha efterfrågegenereringsrapporter synliga i en plattform som InsightSquared tvingar marknadsförings- och säljteamet att öppna upp kommunikation kring insatser för att generera potentiella kunder, acceptans av kvalificerad marknadsföring och intäkter från marknadsföringsinsatser.”

Här är våra favoriter:

Rapport om kampanjinflytande

Din främsta prioritet är att förstå hur marknadsföringsinsatser driver intäkter. Att förstå inflytandet av dina olika kampanjer på stängda/vunna affärer kan hjälpa dig att bevisa effektiviteten hos var och en av dina taktiker. Om du till exempel kör en e-postkampanj och vill veta dess värde kan kampanjpåverkansrapporten, om den är korrekt konfigurerad, ge dig den informationen.

kampanj_inflytande_rapport

Rapport om pipelinebidrag

Den här rapporten är användbar när du vill avgränsa vilka möjligheter som skapades och stängdes av särskilda källor. Om säljare skapar leads precis som marknadsföring gör, bör den här rapporten ge klarhet i hur mycket marknadsföring bidrar till pipelinen, som namnet indikerar. Det kan också användas för att mäta befintlig verksamhet kontra nettony om du inte har något annat sätt att ange det måttet för dina möjligheter.

pipeline_contribution_report

Marknadstratt/Lead Funnel

Enligt vår uppskattning är lead-trattrapporten den viktigaste efterfrågegenerationsrapporten i gruppen. “Det ger dig direkt insikt i den fullständiga konverteringstratten, från det ögonblick som ett lead kommer in i systemet till det ögonblick som leadet konverterar till en kund”, säger Solomon. Det är viktigt att komma ihåg att den här rapporten bara tittar på nya nettoerbjudanden.

Vad gör den här rapporten för dina marknadsföringsinsatser? Det hjälper dig att förstå var du kan förbättra din process. Du kan till exempel upptäcka att du inte genererar tillräckligt många leads för att möta dina önskade intäkter, eller att du hanterar möjligheter dåligt eller att dina MQL:er inte konverterar när de borde, och du behöver uppdatera din lead poängkriterier. Vad du än hittar kan du använda den informationen för att förbättra din process och, över tid, för att förbättra marknadsföringsbidraget till intäkter som ett resultat.

Det är därför den här rapporten bör granskas av era ledningsgrupper för att informera era marknadsförings- och säljteams strategiska ansträngningar. Till exempel, om du vet att du inte lyckas med lead gen, kan du behöva en ny webbplats eller mer högst upp i tratten, sökoptimerat innehåll. Om du märker ett dåligt led till MQL-omvandlingsfrekvens kan du ändra dina meddelanden för att fokusera på personas mer akut. Om du märker en låg MQL-till-SQL-omvandlingsfrekvens kan du granska MQL-kriterierna med ditt säljteam.

lead_funnel_report

Blyräkningsrapport

“När du bryter ner det, tittar på en lead count-rapport ger dig verkligen insikt i kohortbaserade trattar,” säger Solomon. “Du kan, månad till månad, förstå potentiella kunder i de olika stadierna och jämföra det med värdena för att generera potentiella kunder.”

lead_counts_report

Bly åldrande rapport

Den här rapporten kan visa dig hur ofta du engagerar dig med dina potentiella kunder, avslöjar kadens, aktivitetsantal etc. New Breed granskar ofta denna rapport efter anställda, vilket kräver att vi filtrerar bort användare av marknadsföringsintegration för att inte blåsa upp vissa aspekter av Rapportera.

lead_aging_report

Marknadscykelrapport

Om du vill förstå längden på var och en av dina trattcykler uppdelade efter livscykelstadier är en marknadsföringscykelrapport ett måste. Vi på New Breed börjar säljprocessen med SQL, så vi mäter tiden mellan skapandet av leads och SQL-acceptans för att förstå den cykeln.

marknadsföringscykelrapport

Hur dessa rapporter påverkar det uppkopplade marknadsförings- och säljteamet

Kommer du ihåg de gamla goda dagarna? När CPC och visningar var dina viktigaste mått på framgång och du inte behövde bevisa bidrag? De dagarna är borta.

Men vi har goda nyheter! Dessa dagar är bättre. Chefer vill förstå hur marknadsföring driver intäkter, precis som de alltid har gjort. Men nu har marknadsföringsteam rapporterna för att bevisa dessa bidrag. Till sist.

Många av dagens marknadsförare håller dock fortfarande fast vid MQL-räkningen som ett mått på framgång. Du kan gå längre än det genom att upptäcka nya nettoaffärer som kommer från marknadsföringskanaler (direkt trafik, hänvisning, etc.). Dessa rapporter hjälper dig att övertyga det verkställande teamet om att din budget är på plats, och/eller hjälper dig att bevisa att ditt team är fullt av högpresterande, upptaget av att generera intäkter.

Vem kan begära mer?

Relaterade Artiklar

Back to top button