6 av de bästa bildspelen för SaaS-företag [SlideShare]

SaaS Slide Decks-funktioner

Det råder ingen brist på resurser och värdefullt innehåll för SaaS-företag och deras team. När fler och fler organisationer tar sig in på marknaden blir det oerhört viktigt att förlita sig på den rikedom av insikter och resurser som erbjuds av tankeledare och branschexperter.

Om du letar efter mer innehåll för att utbilda ditt team och möjliggöra ditt SaaS-företags tillväxt, har vi sammanställt en lista med några av de bästa presentationerna om prismodeller, marknadsföringsstrategier, produktutveckling, försäljningsinsatser och mer.

Produktutveckling

Hjärtat i alla SaaS-företag är dess produkt. Lösningen eller tjänsten du tillhandahåller kommer i slutändan att avgöra hur du positionerar och säljer dig själv på marknaden. Men en produkt är mycket sällan – om någonsin – färdig.

Bli en bra produktledare

Adam Nash, tidigare vice vd för produkt på Dropbox, förberedde den här presentationen som leder tittarna genom de genomtänkta överväganden som en organisation måste göra när de tänker på sin produkt. Genom att utnyttja dessa insikter kommer ditt team att kunna tänka kritiskt kring utveckling av nuvarande och nya produkter.

Prissättning

Som ett mjukvaru- eller tjänsteföretag kan det vara svårt att avgöra hur du ska prissätta din produkt, särskilt på en trång marknadsplats. Hur du prissätter din lösning kommer att påverka din förmåga att växa som företag och sticka ut från konkurrenterna.

Hur man väljer den bästa prisstrategin för din SaaS-verksamhet

I den här presentationen bryter Custify ner fyra vanliga prisstrategier och de överväganden du bör göra innan du väljer det som är bäst för ditt företag.

Marknadsföring

Med en uppsatt prisstrategi måste du marknadsföra din lösning till potentiella kunder. Liksom andra branscher börjar effektiv SaaS-marknadsföring med att sätta upp mål och använda dessa mål för att informera dina ansträngningar för att generera potentiella kunder.

Nybörjarguide till B2B SaaS-marknadsföring

Chirayu Akotiya och Ashad Hassan erbjuder sina insikter i den här introduktionen till produktmarknadsföring, inklusive hur du strukturerar ditt team, hur man mäter framgång och hur marknadsföring bör gå utöver att locka nya potentiella kunder.

Försäljning

När du har genererat högkvalitativa leads med hög passform från dina marknadsföringsinsatser måste du vårda dem hela vägen till slutna vunna. Eftersom många SaaS-företag saknar fysiska tillgångar och ofta sysslar med abstrakta koncept, kan det vara svårt att formulera för prospekts vilket värde din lösning ger.

SaaS-försäljning med Tonni Bennett

Atlanta Ventures University och Tonni Bennett ger en omfattande översikt över hur du säljer din programvara eller tjänst från att etablera ditt värdeerbjudande hela vägen till det avslutande samtalet. Dessutom går den här presentationen också igenom hur du segmenterar din publik och värdet av ideala kundprofiler och köparpersonligheter.

Kundlojalitet

Ett av de mest effektiva sätten att skala alla företag är att utnyttja kundbehållning och expansionsintäkter. Det är betydligt mer kostnadseffektivt att behålla en befintlig kund än att gå ut och hitta en ny.

Sex tips för att driva på att behålla SaaS under 2020 och framåt

I den här presentationen beskriver Brightback hur din organisation kan segmentera din kundbas och bygga ut en churn-kanal för att anpassa sina upplevelser och förbättra dina kundretentionsgrader.

Att mäta framgång

När det gäller marknadsföring, försäljning och service finns det ett antal mätvärden som du bör följa för att mäta framgången för din SaaS-verksamhet.

SaaS-prestandamått som spelar roll

Sara Duke erbjuder en djupgående titt över de viktigaste nyckelprestandaindikatorerna du bör överväga, inklusive retentionsgrad, anskaffningskostnad och kundlivstidsvärde. Varje mått levereras komplett med formler och riktlinjer för beräkning av dem.

Hämtmat

När du växer en SaaS-verksamhet finns det ett antal spakar som måste dras på precis rätt sätt för att skala effektivt. Från att utveckla din produkt till att upprätthålla en stark kundupplevelse kan det vara en utmaning att hantera alla dessa aspekter av ditt företag.

Att utforska rikedomen av resurser tillgängliga för dig från erfarna tankeledare är ett utmärkt sätt att göra saker lättare för dig själv.

Med det i åtanke, se till att kolla in vår definitiva guide till SaaS-marknadsföring för att bygga ut en marknadsföringsstrategi som attraherar nya potentiella kunder och genererar efterfrågan på ditt företag.

Det här inlägget var ursprungligen 13 oktober 2015.

Relaterade Artiklar

Back to top button