6 +1 måste-ha marknadsföringsrapportmallar för digitala byråer

6 +1 måste-ha marknadsföringsrapportmallar för digitala byråer

Det är dock ganska osannolikt att en marknadsförare kommer att börja sin karriär på grund av attraktionen till stora mängder data. Att samla in och visa att data kan vara en utmaning (och en tråkig uppgift) för även de mest begåvade marknadsförarna. För att spara tid använder oss marknadsförare en mängd olika knep, inklusive rapportmallar.

De kan systemisera dina arbetsflöden, minska tiden som spenderas på administratörsuppgifter och förbättra din relation med dina kunder. Den goda nyheten är att det finns en rapportmall för nästan alla marknadsföringsaktiviteter där ute.

Idag kommer vi att ge dig våra bästa val för mallar för marknadsföringsrapporter för byråer och förklara vad som gör var och en av dem användbara och speciella.

Vad är marknadsföringsrapporter?

En marknadsföringsrapport visualiserar data från dina kunders marknadsföringskanaler och låter dig skapa en anpassad rapport att leverera till dina kunder.

Dessutom låter det dig hålla reda på dina kunders marknadsföringsresultat över alla deras marknadsföringskanaler snabbt och enkelt. En rapport berättar också var dina digitala marknadsföringsinsatser lyckas och var de kan behöva förbättras.

När ska en byrå börja skapa marknadsföringsrapporter?

Tja, hur snart vill du se din kunds marknadsföringsstrategi lyckas? Oavsett vilket skede du har i din annonsering eller marknadsföringsstrategi kan både du och dina kunder dra nytta av en marknadsföringsrapport.

Vårt råd? Vänta inte, använd vår mall för marknadsföringsrapporter och se fördelarna och värdena med det själv.

Börja skapa rapporter så snart som möjligt för att visa din marknadsföringsdata i sitt sammanhang och hålla dina kunder uppdaterade. Det är dags att börja använda realtidsdata till din fördel när du skapar betalda annonser, innehåll eller något annat som genererar intäkter, ökar varumärkesmedvetenheten och i slutändan ökar försäljningen för dina kunder.

Vikten av mallar för marknadsföringsrapporter

Även om det kan verka som en bra idé att skapa marknadsföringsrapporter från grunden, är verkligheten att det tar alldeles för mycket tid att göra manuellt. Och särskilt om du har ett stort antal kunder, kan bara skapa rapporter ta timmar varje dag.

Istället för att gå den långsamma vägen kan du utgå från en mall och göra det enklare för dig själv. Kunderna kommer också att uppskatta det eftersom de får en standardiserad rapport varje gång. Men låt oss visa upp några fler anledningar till varför rapportmallar är så viktiga.

 • Enkel åtkomst till en mängd olika förgjorda rapportmallar.

Appar som Whatagraph kommer med stora bibliotek med färdiga mallar. På så sätt behöver du inte slösa tid på att skapa rapporter från början, oavsett vad du vill använda dem till. En korrekt rapporteringslösning kommer att ha en mängd olika användningsfall, från sociala medier, PPC, SEO och mer.

 • Rapporter med nyckel metrik och KPI:er är redo att användas.

Är du osäker på vilka mätvärden du ska inkludera i din rapport? Ta en titt på de mest använda. Förgjorda mallar med förvalda mätvärden ger dig en allmän översikt över dina kunders marknadsföringsinsatser samtidigt som du sparar tid på att undersöka mätvärden.

 • Hantera flera kunder utan ansträngning.

Skulle det inte vara bättre att lägga mer tid på att interagera med dina kunder istället för att lägga timmar på rapportering? Färdiggjorda mallar hjälper dig att spara tid när det kommer till datarapportering. Börja använda marknadsföringsrapportmallar och ägna mer tid åt att leverera utmärkt arbete för dina kunder!

Toppmallar för marknadsföringsrapporter för byråer

Utan vidare, här är några fantastiska mallar som du kan använda och lära dig av idag.

1. Rapportmall för marknadsföring över flera kanaler

Marknadsbyråer har flera kunder och driver marknadsföringskampanjer på olika kanaler. En mall för marknadsföringsrapporter över flera kanaler hämtar data från olika källor för att jämföra hur var och en presterar på egen hand och jämfört med varandra. Med Whatagraphs cross-channel-rapportering kan du enkelt övervaka LinkedIn och Facebook-annonsers kampanjresultat, till exempel.

 Marknadsföringsrapportmall över kanaler

Några av fördelarna med en rapport över flera kanaler inkluderar:

 • Omedelbar förståelse för effektiviteten av innehållsmarknadsföring och lära sig vilken typ av innehåll människor tenderar att engagera sig i;
 • Upptäck enkelt vilka marknadsföringskanaler som presterar bäst och lär dig vilka som behöver mer uppmärksamhet;
 • Förståelse för användarresan. Rapporten över kanaler visar dig hur din målgrupp interagerar när det gäller vad de klickar på och var de lämnar;
 • Identifiera demografin för de olika sociala medieplattformarna.

En marknadsföringsrapport över flera kanaler kan spåra och övervaka olika mätvärden enligt dina behov. Några av dem kan vara:

 • Omvandlingsfrekvens;
 • CTR;
 • ROAS;
 • Avvisningsfrekvens.

2. Rapportmall för sociala medier

Vill du kolla hur effektiv din marknadsföring i sociala medier är? Rapportmallen för sociala medier kommer att hämta data både från organiska och betalda källor. Med datavisualisering kan du använda grafer och tabeller för att presentera viktiga mätvärden och dina initiativs resultat.

När det kommer till sociala mediekanaler kan du integrera Whatagraph med de mest populära som Instagram Insights and Ads, Twitter, LinkedIn Pages and Ads, Facebook Insights and Ads och YouTube.

rapporterar sociala medier

Det här är ett par av de viktigaste nyckeltal att spåra i sociala medier:

 1. Topppresterande inlägg;
 2. Intryck;
 3. Gillar och följare;
 4. Engagemang.

Whatagraphs sociala medier-rapport är särskilt fördelaktig på grund av hur organiserad den är över olika kanaler. Du kan enkelt se vilken typ av ROI du genererar från varje social medieplattform. Med uppdelningar för var och en av dina sociala medier – en för Facebook, en för Twitter, en för LinkedIn och så vidare – kan du bedöma var du bör investera mer tid och uppmärksamhet.

3. PPC marknadsföringsrapport mall

PPC-mallen för digital marknadsföringsrapport genererar en sammanfattning av alla dina PPC-insatser på ett ställe. Med andra ord skulle denna specifika mall vara den mest fördelaktiga för dig för att avgöra hur dina kunders PPC-kampanjer presterar.

Skapa din första rapport med vår PPC-marknadsföringsmall. Analysera kampanjresultat över huvudintressenter och utvärdera annonser med bästa resultat för förbättringsmöjligheter.

PPC marknadsföringsrapport mall

​​Whatagraph kan automatiskt extrahera data från bland annat dina Google Ads, Google Search Console-konton och Google Analytics. Du kan använda den här rapporten för att enkelt spåra CTR, klick, visningar, CPC och identifiera de områden som kräver ytterligare uppmärksamhet.

konsoliderad ppc-rapport

4. SEO-rapportmall

Vill du optimera dina sidor för att rankas högre i sökmotorresultat? En SEO-rapportmall är en lösning värd att överväga.

Den har allt du kan behöva för att hålla ett öga på vad dina konkurrenter gör och hur de gör det.

Whatagraph låter dig till exempel jämföra dina konkurrenters data med dina egna SEO-insatser och identifiera de områden där du bör koncentrera dina ansträngningar. Du kan också jämföra din organiska trafiktillväxt med dina konkurrenters genom att titta på din bakåtlänksprofil och tidigare trender.

 • Undersök din webbplats övergripande prestanda.

Med bara några klick ger SEO-marknadsföringskampanjsrapportmallen djupgående data till dina kunder. Spåra och visa organisk trafik, klick, visningar, CTR, länkbyggande analyser och mer för din webbplats. Lär dig hur dina ansträngningar går och fortskrider och optimera sedan baserat på data.

seo rapportmall

 • Tillåter att analysera sökord och SERP-positioner för att spåra din söksynlighet.

Slutligen hjälper SEO-kampanjrapportmallen vid utvärderingen av ditt innehåll som ger bäst resultat. Ta reda på varför det blev en ökning av organisk trafik eller sessionstid och använd den informationen när du lanserar framtida kampanjer.

seo översikt instrumentpanel.

5. Mall för resultatrapport för e-handel

Vanligtvis strävar du efter att locka kunder genom att lansera marknadsföringskampanjer på sociala medier, Google Ads och andra betalkanaler. Resultatrapportmallen för e-handel visar vilken av dessa kanaler som presterar bäst och vilken typ av demografi som lockas.

 Mall för resultatrapport för e-handel

Du måste först bestämma vilka kampanjer som ger störst värde för dina kunders butiker i deras e-handelsanalysstatistik. Antalet sessioner, transaktioner och transaktionsintäkter som genereras av dessa kampanjer visas nedan i ett exempel på en bra rapport.

 e-handelsanalysstatistik


Med denna rapport kan du även se hur försäljningen fördelar sig på bland annat land. Detta bör ge dig en rättvis uppfattning om var dina konsumenter kommer ifrån geografiskt.

6. Rapportmall för e-postmarknadsföring

Att se vem som verkligen läser e-postmeddelanden kan vara till hjälp för marknadsförare som försöker konvertera potentiella kunder från sin försäljningspipeline. Inte bara det utan att definiera din målgrupp, lära sig vilka e-postmeddelanden som får högre CTR och längre lästid är helt enkelt viktigt. Med denna rapportmall kan du spåra öppningsfrekvensen, omvandlingsfrekvensen och svarsfrekvensen.

Rapportmall för e-postmarknadsföring

Med denna information kan dina kunders e-postkampanjer effektivt optimeras för att till och med generera fler konverteringar.

Ta tag i denna mall för e-postmarknadsföringsrapporter och börja upptäcka vilka kampanjer som resonerar mest hos din publik.

+1 Skräddarsydd rapportmall för digital marknadsföring – Vi kan bygga en rapport åt dig!

Whatagraph har en rapportbyggandetjänst som kan skapa skräddarsydda rapporter som uppfyller specifika myndighetskrav.

 1. Anmäl dig till en free konto och koppla dina data.

Det är enkelt att komma igång. Anmäl dig snabbt till en free Whatagraph-konto och lägg till en datakälla. Vi kommer att kunna skapa din instrumentpanel direkt i ditt konto.

 1. Berätta för oss om dina krav på instrumentpanelen.

När du har registrerat dig kommer en medlem av vårt specialistteam att kontakta dig för att lära dig mer om dina krav. Du kanske redan har instrumentpaneler på plats, en lista med kanal-KPI:er att övervaka, eller till och med bara ett grundläggande koncept för vilken data du vill analysera. Vänligen dela all relevant information med vårt team så skapar vi lite magi åt dig.

 1. Använd din instrumentpanel väl

Vårt team av proffs skapar din instrumentpanel på 48 timmar. Efter en kort genomgång med vårt team kan du börja använda det direkt.

Du hittar mer information om erbjudandet här.

Avslutar

Marknadsbyråer bör inte slösa tid på manuell rapportering. Faktum är att med de rätta rapporteringsverktygen som Whatagraph kan de spara värdefull tid.

Så vad exakt väntar du på? Anmäl dig till en free prova och spara tid och pengar idag!

Relaterade Artiklar

Back to top button