Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

500 miljoner mobiltelefonnummer läckte ut på Facebook

Det upptäcktes nyligen att hundratals miljoner Facebook-användares personuppgifter och telefonnummer läckt ut online, inklusive brasilianare. All denna information publicerades på ett lågnivå hackerforum som hittades nyligen.

Enligt , den läckta informationen inkluderar personlig information och telefonnummer till 533 miljoner användare av den populära sociala medieplattformen. Uppgifterna kommer från cirka 106 länder, inklusive information om 32 miljoner användare i USA, 11 miljoner användare i Storbritannien, 6 miljoner användare i Indien och mer. I läckan innehåller personuppgifter användarnas telefonnummer, Facebook-ID, fullständiga namn, plats, födelsedatum, biografier och även e-postadresser i vissa fall.

Enligt ett uttalande från en talesperson för Facebook slängs uppgifterna som hittas online faktiskt bort på grund av en sårbarhet som företaget fixade 2019. Även om informationen, trots att informationen är daterad, fortfarande kan ge värdefull information för användare cyberbrottslingar som kan använda denna information för att utge sig för att vara personer och lura andra människor att också lämna över inloggningsuppgifter.

Facebook

Alon Gal, CTO för cyberbrottsunderrättelseföretaget Hudson Rock sa: “En databas av denna storlek som innehåller privat information, som telefonnumren till många Facebook-användare, skulle säkerligen leda till att brottslingar utnyttjar uppgifterna för att utföra sociala ingenjörsattacker [or] hackförsök. Gal tillade att det inte finns mycket företaget kan göra just nu, eftersom informationen redan är öppen, men rådde användare att vara försiktiga med nätfiske eller bedrägeri.