5 Virginia Startups vid kollision 2018 som borde vara pÄ din radar

0 Shares

Precis över Potomac-floden frÄn vÄr nationens huvudstad sitter Arlington, Virginia, en vacker stad fylld med livliga företag, blomstrande tekniska startups och en innovativ atmosfÀr som drar grundare till denna vÀxande region.

Inom det tekniska ekosystemet gör dessa fem Arlington-startups rörelser i big data, AI och mer och behöver stanna kvar pĂ„ din radar. Dessa grundare pratade med oss ​​om varför att bygga ett företag i Arlington har bidragit till deras framgĂ„ng.

1787fp

Att spÄra sin ekonomi kan vara en tidskrÀvande process om du inte har rÀtt verktyg till hands. Det Àr hÀr 1787fp kommer in. Deras finansiella planeringsverktyg hjÀlper mÀnniskor att spÄra sina utgifter, investeringar och kreditbetyg i en mobil plattform.

Appen kan hjÀlpa anvÀndarna att fÄ en ögonblicksbild av alla finansiella konton frÄn sin telefon. Drivs av blockchain-teknik Àr detta banbrytande fintech-företag ett att titta pÄ, oavsett vad du investerar i.

“Washington DC-omrĂ„det Ă€r en av de bĂ€sta platserna att starta en startup i vĂ€rlden”, sĂ€ger Jean Jacques Borno, VD och grundare av 1787fp. ”Staten Virginia har en affĂ€rsmiljö och nĂ€rheten till Washington, DC gör det till en enastĂ„ende plats att bygga ett teknikföretag. DC-omrĂ„det har en stor pool av utmĂ€rkta högskolor och universitet för att rekrytera begĂ„vade anstĂ€llda, ingenjörer och chefer. ”

Festi

Privat festplanering blev bara mycket lÀttare. Festi Àr en blandning mellan Eventbrite och Venmo för dina privata evenemang. Festi tillÄter anvÀndare att skapa ett evenemang, vÀlja en offentlig eller privat instÀllning och kontrollera vem som deltar i evenemangen.

En av de unika funktionerna Àr att om ditt evenemang krÀver en betalning eller donation frÄn gÀsterna, kan de betala dig via appen tack vare deras partnerskap med Stripe. Att vara en del av Festi-samhÀllet gör att du kan följa hÀndelser som hÀnder i ditt omrÄde. NÀr du vÀl har svarat för ett evenemang och vÀrden accepterar kommer plattformen att skicka dig alla detaljer och debitera ditt kort om en avgift krÀvs. NÀr det gÀller att bygga Festi i Arlington:

“Arlington har en enorm mĂ€ngd begĂ„vade mĂ€nniskor”, sĂ€ger Rita Ting-Hopper, VD för Festi.

Teamai pÄ Headai skapar programvarubots för att automatisera vardagliga intellektuella uppgifter. Produkten blandar data mining, kognitiv AI och lÀrande vetenskap för att analysera företagets kompetenser och presentera informationen genom enkel rapportering för att fÄ vÀrdefull insikt frÄn deras stora data. Headai lanserade produkten i Finland och projekt startar i USA vÄren 2018.

Chef för affÀrsutveckling för USA Anu Passi-Rauste sa att Arlington har en levande ekonomi och flera tankesmedjor som stöder deras forskning.

Lovelytics

FörmÄgan att konsolidera stora data till smÀltbar, förstÄelig och visuell information Àr vad Lovelytics syftar till att göra för företagsledare. Genom att anvÀnda Tableau och Mapbox organiserar deras plattform komplexa data i ett enda medium för att hjÀlpa ledare att snabbt förstÄ deras data. Deras Mapbox-karta kan integreras i alla viktiga smarta verktyg. Företaget Àr en certifierad partner för Alteryx, Mapbox och Tableau.

Att bygga ett företag i Arlington har varit till hjÀlp för Lovelytics-teamet eftersom de har haft nytta av att introducera sin produkt till den offentliga och privata sektorn.

“Lovelytics har utnyttjat mĂ„nga av de resurser och fördelar som Arlington har att erbjuda, vilket ledde till tidig framgĂ„ng, nya kunder och ett vĂ€xande nĂ€tverk av partners och mentor för vĂ„rt team”, sĂ€ger Scott Love, VD och grundare av Lovelytics. ”Förutom den startvĂ€nliga miljön i Arlington har vi kunnat trivas i ett lĂ€n som stöder entreprenörer. Vi vill att folk ska besöka oss i Arlington och se hur bra denna mĂ„ngkulturella lokal Ă€r att bĂ„de bo och arbeta i. ”

Ruttmarknad

RouteMarket hanterar fraktindustrin och gör det lÀttare för speditörer och transportörer att maximera sin vinst. Marknaden för godstransporter matchar avsÀndare och förare, bokar laster, optimerar rutter, spÄrar mÀtvÀrden och hanterar betalningar. Detta one-stop-shop-grÀnssnitt syftar till att spara tid, pengar och förenkla godsprocessen.

“Vi har utnyttjat Arlingtons tekniska och entreprenörskultur, samarbetsplatser, de skickliga teknik- och affĂ€rsmentorerna i omrĂ„det, och vi kommer förhoppningsvis att öka vĂ„r nĂ€rvaro hĂ€r nĂ€r mĂ€nsklig talang identifieras och affĂ€rspartnerskap skapas,” sa Caleb Royer, VD för RouteMarket.

PÄ Collision-konferensen, i samarbete med Arlington Economic Development, kommer dessa nystartade företag att visa upp sin senaste teknik som syftar till att förbÀttra vÄra liv och effektivisera de mest krÀvande uppgifterna.

LÀs mer om innovativa startups pÄ TechCo

Tech.Co har samarbetat med Arlington ekonomisk utveckling för att ge dig den hÀr historien.

0 Shares