5 viktiga element i en uppmaningskampanj

0 Shares

Kanske får din webbplats mer trafik på sistone, det är fortfarande nödvändigt att ha en plan på plats för att konvertera besökare till leads. Utan att hacka ord är uppmaning till handling (CTA) ett av de mest effektiva sätten att förbättra din konverteringsfrekvens. Precis som namnet antyder tvingar CTA i princip din målgrupp att vidta omedelbara åtgärder och måste utformas på ett sådant sätt att de klickas och genererar leads i slutet av dagen.

Viktiga element i en kraftfull CTA

De flesta CTA -tjänster har olika funktioner som att marknadsföra ett evenemang, prenumerera på en tjänst, ladda ner användbara filer och köpa en produkt. De kommer också i form av knappar, bilder eller klickbara texter. En effektiv CTA händer inte av en slump, här är några av de egenskaper som gör den unik från resten.

Färg

Färger är kraftfulla och spelar en viktig roll i alla andra aspekter av livet bortsett från design. Olika färger framkallar ofta olika svar från webbbesökare. Till exempel, om ditt mål är att locka till sig den yngre generationen, fungerar levande färger bäst. Medan subtila färger kan behövas om din målgrupp är proffs från ett visst område. Slutsatsen är att färgpaletten ska ha en kontrasterande effekt så att CTA blir lätt märkbar och samtidigt attraktiv.

Kopiera

Kopian av de mest effektiva CTA: erna är rakt på sak och tvingar besökare att vidta omedelbara åtgärder utan att tycka att de säljer något. I själva verket är orden på en CTA -knapp mycket viktiga. Ditt ordval bör innehålla handlingsorienterade verb och ord som är lätta att förstå. Detta kommer att göra det snabbare för besökare att få det budskap som du tänker förmedla med kopian. Det är självklart att du ska vara öppen om de åtgärder som du vill att besökarna ska vidta och hur de kommer att gynnas. När de klickar på CTA och hamnar på målsidan måste du leverera exakt vad du lovade.

Storlek och design

Välformade knappar har aldrig misslyckats med att ge önskat resultat. Den ska vara måttlig i storlek och viktigast av allt, visas klickbar. Din webbdesign måste stödja CTA för att det ska fungera. CTA -knappar som tävlar om uppmärksamhet med andra knappar är totalt slöseri med tid. Den främsta anledningen till att utrymmena runt dem ska vara röriga är att låta besökare identifiera dem direkt. En annan sak är att kontrollera om det finns tillräckligt med vitt utrymme på skärmen för mobila enheter som det ser ut på skrivbordsversionen.

Plats

Ett sätt att hitta den bästa platsen för att placera dina CTA -knappar är genom A/B -testning. Faktorer som sidmallens struktur och typen av webbplats påverkar starkt var en CTA -knapp kommer att vara den mest effektiva. Genom att placera CTA -knappar ovanför vikningen kan du snabbt konvertera eftersom inte alla dina webbbesökare kommer att ha lyxen att rulla ner hela sidan. Ibland kan de placeras på andra platser. Till exempel att placera CTA -knappar i slutet av ett blogginlägg för att underlätta delning på sociala medier.

5 strategier för att hjälpa CTA -kampanjer

Även om det inte finns en one size fits all -metod för att skapa de bästa CTA: erna, kommer förslagen nedan vara praktiska när du utformar dem.

Lär känna din publik

Att förstå din publik innan du arbetar med någon plan kan hjälpa till att skapa en effektiv CTA. Kom ihåg att din webbplats inte kan existera utan dem i första hand. En webbdesign som är lämplig för din målgrupps kön, ålder och annan demografi behövs. Dessutom kan du ta reda på de saker som tilltalar dem genom forskning. Att göra detta drag kommer att förenkla hela processen.

Har klart definierade mål

Det kan finnas tillfällen där du vill att besökare ska göra mer än en sak. I sådana fall kan mer än en CTA -knapp optimeras på olika sidor för att undvika konkurrens. Gör inte misstaget att skapa för många erbjudanden på en gång eftersom det bara leder till förvirring.

Optimera hela webbplatsen

Så länge CTA kommer att placeras på din webbplats, se till att innehållet, webbdesign och andra viktiga faktorer stämmer överens med dina mål. Mer måste de ha effekten att uppmuntra besökare att slutföra den nödvändiga åtgärden. Det finns några frågor som CTA inte kan svara på, så se till att de andra aspekterna av webbplatsen, till exempel innehåll eller vanliga frågor, ger rätt svar.

Spåra dina framsteg

Det är absolut nödvändigt att spåra och analysera dina CTA -prestanda ofta för att utvärdera webbplatsens prestanda. Att spåra mätvärden med rätt verktyg ger alltid insikter som är användbara för att jämföra och förbättra CTA -strategierna.

Fortsätt testa allt

AI blir gradvis ett av de livskraftiga verktygen för att automatisera mjukvarutestprocessen och öka dess effektivitet. Under testet av CTA -knapparna kan du upptäcka att vissa ord, fraser, stil, placering eller färger är mer effektiva än de andra. Testning hjälper också till att avslöja vad som fungerar bäst för din målgrupp.

Läs fler tips om marknadsföringsstrategier på TechCo

0 Shares