5 typer av videor som kommer att förbättra din innehållsmarknadsföring

hur_video_påverkar_olika_stadier_av_köpprocessenOm du vill ha ett säkert sätt att engagera ditt företags publik, väljer du videoinnehåll. Det är så det går nuförtiden, och det är i stort sett accepterat – och utnyttjat – av de flesta marknadsförare inom alla branscher.

I alla fall, framgångsrik videomarknadsföring kräver mycket mer än att bara producera snygga stycken, även om det också är en stor del av det. Fråga vilket skickligt videoföretag som helst där ute, och de kommer alla att säga samma sak: för att ditt videoinnehåll ska lyckas måste det finnas uppsåt bakom det.

Och det är dubbelt så i en B2B-miljö, där köpbeslut kretsar mycket mindre kring känslor och mer kring noggrann bedömning.

I det här stycket kommer vi att prata lite om videoinnehållsdrivna konverteringstrattar och vilka typer av videor du kan använda för att ta hand om potentiella kunder i varje steg.

Låt oss komma till det, eller hur?

Medvetenhetsstadiet – subtilt men målmedvetet

Medvetenhetsstadiet i din konverteringstratt handlar om att sätta din tjänst på dina potentiella köpares radar.

Du är ute efter att få in foten inom dörren och ta första kontakten utan att trycka för hårt, och det råkar vara så att det finns ett par videotyper som är perfekta för det.

Pedagogiska videor

Utbildningsinnehåll bör alltid vara ditt första steg för att introducera andra företag till din tjänst och förhoppningsvis få in dem i din kanal. Kom dock ihåg att de kan vara ett tveeggat svärd om de hanteras dåligt.

Dessa videor är mycket mångsidiga och du kan närma dig dem på en mängd olika sätt, från långa engångsfilmer till återkommande serier. Men det är på grund av den mångsidigheten som vissa företag kämpar med den här typen av innehåll.

Vilka ämnen bör du ta upp? Vilken inställning ska du tackla dem med? Hur mycket innehåll ska du producera?

Det är bra frågor, men svaren kommer att variera från företag till företag och tjänst till tjänst. En bra tumregel är dock att fokusera på kvalitet framför kvantitet. Producera djupgående videor om ämnen som dina potentiella kunder kommer att vara intresserade av, och du kommer att vara på rätt spår varje gång.

Slutligen, kom ihåg att ditt slutmål i detta skede är att skapa medvetenhet kring ditt varumärke och din tjänst! Du försöker inte sälja ännu, men etablera ditt företag som en pålitlig och kunnig figur i din nisch.

Instruktionsvideor

Se hur-tos som en delmängd av utbildningsvideor, men som fungerar på ett något diametralt motsatt sätt som ger dem ett eget inträde.

Hur-tos har sin egen speciella struktur och språk, vanligtvis täcker en enda definierad process och hur man utför den enligt ett steg-för-steg-format. Medan vanliga utbildningsvideor handlar om att etablera dig som en auktoritet i ett ämne, handlar instruktioner mer om att ge omedelbart praktiskt värde till tittarna.

Nyckeln till dessa är att göra kraftfulla tutorials med en tydlig premiss och ett enkelt utförande, som täcker processer som är relevanta för din målgrupp samtidigt som du undviker lockelsen med att enbart fokusera på din plattform eller tjänst.

Ja, det är en bra idé att ha några instruktioner om hur din tjänst fungerar. Men om vi pratar om medvetenhetsstadiet, vill du också ta itu med ämnen som gränsar till din direkta tjänst, vilket breddar dina chanser att attrahera nya leads till din tratt och ditt varumärke.

Övervägandestadiet — Effektivt och väldefinierat

Saker och ting blir intressanta i övervägandestadiet, vilket utan tvekan är det svåraste att få helt rätt när det kommer till ledningsvård.

Du vill att din potentiella kund ska veta att din tjänst kan ta itu med deras presspunkt och lösa det bättre än någon annan där ute, men du kan inte verka desperat eller pressa för hårt för att sälja.

Här är två typer av videor som bokstavligen designades för att åstadkomma exakt det:

Förklararvideor

Förklararvideor är ett av de bästa verktygen till ditt förfogande under övervägandestadiet för att ta hand om leder till senare skeden av din tratt.

De är korta, engagerande och viktigast av allt, underhållande stycken som beskriver din tjänsts inre funktion och fördelar som den medför, utan att framstå som för “säljbara” – något du vill undvika i detta skede.

Hemligheten bakom fantastiska förklarare är narrativ. Kombinationen av meningsfulla bilder med underhållande berättelser gör underverk för att ge ditt varumärke beständighet, främja förtroendet för din plattform och göra det på ett tillräckligt minnesvärt sätt för att stanna hos potentiella kunder när de går vidare till beslutsfattandet.

Tänk på att, lika viktigt som att gå igenom din tjänsts detaljer, måste du också se till att det färdiga stycket är mycket riktat till sin avsedda målgrupp och, subtilt men effektivt, varumärkesmärkt till ditt företag så att de vet vem de ska leta upp när det är tid.

Produktvideor

Lite mer på den traditionella sidan, en välgjord produktvideo fortsätter att vara ett fantastiskt sätt att fånga potentiella kunder i övervägandestadiet av deras resa.

Det är i detta skede som de flesta beslutsfattare kommer att leta efter detaljer om hur din tjänst fungerar och vad den faktiskt kan tillföra bordet, så produktvideor är en naturlig passform.

Det viktiga att lägga märke till är att även om dessa videor förblir en häftklammer i detta skede, har deras format och distribution förändrats radikalt.

Beroende på den givna tjänsten och dess målgrupp kommer produktvideor att se dramatiskt annorlunda ut. Medan en apptjänst för social kommunikation bör luta sig åt att visa upp den interaktionsnjutande aspekten av den, skulle en branschspecifik lösnings plattform förmodligen behöva ett mycket mer tekniskt och funktionellt tillvägagångssätt.

Slutligen, även om stilen på ditt verk bör anpassas till din publik, kommer dess distribution att se ganska lika ut över hela linjen.

För ett B2B-företag innebär detta vanligtvis att du använder en version av din produktvideo för annonser i sociala medier, driver dina e-postkampanjer med den och visar den framträdande på din tjänsts webbplats.

Beslutsstadiet — Att ta hem det

Om du har gjort ditt jobb rätt har de flesta tunga lyften tagits om hand när dina potentiella kunder anländer i detta skede.

Ditt målföretag vet vem du är, känner till din tjänst och dess fördelar och tänker redan på dig som ett genomförbart eller till och med idealiskt alternativ. Så ditt innehåll här borde handla om att hantera de sista minuten-motstånden som hindrar dem från att förbinda sig till en affär.

Kundrekommendationer

För att avsluta det hela, låt oss prata lite om rekommendationsvideor.

För att vara ärlig, du är bortskämd med valmöjligheter i detta skede av konverteringstratten — calla berättelsevideor, liveströmmar, vanliga frågor – men vittnesmål tar kakan om jag bara måste välja en, och av goda skäl.

Även om du är i B2B-branschen, kommer köpvalen i slutändan från andra människor. Kundberättelser låter dig kringgå den där medfödda upplevda fördomen som dina potentiella kunder naturligtvis har om den kvalitet du hävdar att din tjänst har.

Att på ett framträdande sätt visa nöjda kunder som sjunger lovord om din tjänst, kommer att göra mycket mer för att lindra tvivel och motivera köpåtgärder från dina potentiella kunder än du någonsin kunnat. Som sagt, du måste göra det rätt.

Använd inte skådespelare! Oavsett vad, använd alltid riktiga kunder. Utveckla också ditt intervjufrågeformulär i förväg och skicka det till intervjupersonerna innan du fotograferar. Detta låter dem veta vilka områden du kommer att prata om och kommer att resultera i en mycket mer organisk och naturlig attityd från dem.

Slutligen, gräv inte ner dina vittnesmål djupt på din webbplats. För att få ut det mesta av dem måste du göra dem lättillgängliga för alla som kan vara intresserade av din tjänst.

Avslutar

Som vi nämnde i början, när det kommer till videomarknadsföring är uppsåt av största vikt.

Missförstå mig inte; kvalitet är också fruktansvärt viktigt. När allt kommer omkring kommer dessa bitar att fungera som en återspegling av kvaliteten på din tjänst i potentiella kunders ögon! Men för att få ut det mesta av din strategi och har störst effekt när det gäller att vårda leads, du måste använda rätt verktyg för varje mål.

Förhoppningsvis, efter att ha läst så här långt, förstår du nu grunderna för hur du gör exakt det, för att bygga en kraftfull tratt för lead-fostran som drivs av rätt videor i varje steg!

Så vad väntar du på? Dags att börja producera den videon ditt företag har väntat på!

Relaterade Artiklar

Back to top button