Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 tips för att hantera din e -posthygien

Ja du har rätt! E -posthygien spelar en viktig roll i ditt företag. Kom alltid ihåg att en kort men välskött lista över e-post-ID är effektivare än en lång lista med irrelevanta kontakter. Dessutom förbättrar upprätthållandet av korrekt e -posthygien avsändarens rykte och innehållets leveransgrad.

E -postmarknadsföring har kommit långt och anses fortfarande vara ett av de mest effektiva och billiga verktygen för digital marknadsföring. Varje företag som kommunicerar med sina konsumenter via e -post bör ha en hygienisk e -postlista.

Det finns ett talesätt, “Vi är vad vi upprepade gånger gör”, och samma sak gäller dina e -posthygienvanor. Ju mer du upprätthåller e -posthygien, desto bättre blir dina resultat.

Och om de ignoreras blir skräppostmappar hem för sådana e -postmeddelanden.

Så låt oss lära oss hur vi kan förhindra det och ace e -posthygien.

1. Horisontell och vertikal konsistens

Listan där du behåller alla kontakter och annan relaterad information kallas databasen. En databas förbereds vanligtvis i Ms-Excel. Denna databas bör vara välorganiserad och uppdaterad.

Du måste kontrollera dataens horisontella och vertikala konsistens. Med enklare ord bör du kontrollera rubrikerna i kolumnerna och räkna upp de vertikala uppgifterna med de på varandra följande horisontella data ner i Excel -arket. Det finns till exempel tre kolumner i kalkylarket: namn, företag och e -post -ID. När du kontrollerar listan, om du upptäcker att e-post-ID som tillhandahålls mot ett visst namn inte matchar det, eller om domännamnet är från något annat företag, bör du dubbelkolla sådana data.

En välskött hygienisk databas når rätt publik och ökar antalet konverteringar och publikengagemang. Men ibland kan bearbetning av massmeddelanden vara en tråkig och överväldigande uppgift. Därför kan du integrera e -post -API för att minska din arbetsbelastning. Detta ger dig tillgång till olika funktioner och funktioner på e -postplattformen och hjälper till att upprätta en relation med din kund.

2. Kontrollera KPI: er

Det enda sättet att upprätthålla och godkänna e -posthygien är genom att kontrollera KPI: er [Key Performance Index(s)]. KPI: erna för e -postmarknadsföring är –

  • E -postmeddelanden levererade: Antalet e -postmeddelanden som levereras bland det totala antalet e -postmeddelanden som skickas.
  • Klicka för att öppna-hastighet: Antalet unika klick på antalet öppningar ger klick-för-att-öppna-hastigheten.
  • Avvisningsfrekvens: Det visar andelen personer som inte fick e -postmeddelandet från e -postlistan. De e -postmeddelanden som studsar permanent (på grund av ogiltiga e -postadresser) kallas hård studs, och de tillfälliga studsarna (på grund av eventuella problem i mottagarens ände) kallas en mjuk studs.
  • Avsluta prenumeration: Detta är procenttalet av antalet personer som inte prenumererar på ditt innehåll. Det här är personerna som antingen inte tycker att ditt innehåll är engagerande eller relevant.
  • Klickfrekvens (CTR): Det anger procenttalet av de personer som klickade på länken i e -postmeddelandet.
  • Spamklagomål: Publiken som lämnar spamklagomål är uppenbarligen inte längre intresserad av innehållet och bör omedelbart tas bort från listan.
  • Sociala aktier: Detta är inte en obligatorisk KPI, men det är bra att ge en delningsknapp till din publik om ditt innehåll är lämpligt för delning på sociala medier. Håll delningsprocessen enkel och övervaka ytterligare kommentarer till inlägget.
  • Framåt: Detta är en intressant KPI att ha rekord på. Om din publik vidarebefordrar e -postmeddelandet är det en möjlighet för dig att utöka din publik.
  • Konverteringar: Detta är den viktigaste KPI: n. Du kommer att kunna utvärdera omvandlingens framgångsfrekvens jämfört med ditt mål.

Artificiell intelligens (AI) kan maximera konverteringsfrekvensen. Det ökar chansen för din publik att konvertera till dina kunder genom att öka försäljningen och kundengagemanget.

3. Svarar inte på kontakter

E -postmarknadsföring är en metod för att kommunicera och skapa relationer med kunder. För att förstå kundernas svar på kampanjerna måste vi titta på KPI: erna som nämns ovan.

För att identifiera de kontakter som inte svarar måste vi främst fokusera på antalet e -postmeddelanden som har öppnats och de kontakter som inte har öppnat det. Om du observerar specifika målgruppers interaktionsmönster i 60-90 dagar kan du avsluta. Det är bättre att ta bort en sådan publik från databasen som inte öppnar e -postmeddelanden.

Även om du efter 30-60 dagars mellanrum kan skicka ett e-postmeddelande med automatisk prenumeration. Om de öppnar den kommer de igen att läggas till i din lista.

4. Frekvent granskning av databasen

Det finns ingen exakt frekvens där en databas bör uppdateras. Det beror helt på avsändarna och hur ofta de vill granska databasen.

Du måste granska din databas efter varje kampanj. Det håller din databas uppdaterad och redo för nästa kampanj. Du kan också uppdatera din lista kvartalsvis eller halvårsvis om du har ett begränsat antal kampanjer.

5. Personliga kampanjer

Detta är den mest underskattade och utmanande delen av e -postmarknadsföring. Medan de flesta företag vill anpassa varje e -postmeddelande för sitt mål, är det lättare sagt än gjort.

Den bästa praxisen du kan använda för att hålla din publik engagerad är att kurera personligt innehåll åt dem.

Studier har visat att det ökar CTR med 2,5 gånger och konverteringsfrekvensen med 6 gånger.

Slutsats

För att säkerställa att dina marknadsföringskampanjer gör det bättre och ger önskat resultat, följ de metoder som nämns här. Du kommer säkert att uppnå din e -posthygien!