5 tips för att göra Windows 8-startskärmen mer användbar

0 Shares

Windows 8s startskärm har tjänat anständigt mycket kritik under de senaste åren. För det mesta för att köpare av Windows 8-surfplattor, stationära datorer, bärbara datorer och 2-i-1-enheter inte tycker att det är lika användbart jämfört med Start-menyn som det ersatte.

För det mesta beror det på att Startskärmen är något helt nytt i Windows 8. I sitt försök att se till att touchanvändare hade ett gränssnitt som de kunde interagera med, bestämde Microsoft sig för att det skulle vara en bra idé att ompröva Start-menyn. Till skillnad från Start-menyn är Start-skärmen inte någon popup-popup med en lista över installerade program i alfabetisk ordning.

Istället är startskärmen ett beröringsvänligt område som är fyllt med sina egna olika slags appar. Dessa appar har alla sina egna individuella anpassningsbara brickor. Apptillverkare kan lägga saker som en användares banksaldo eller senaste e-postmeddelanden på startskärmen så att de snabbt kan titta på dem. Användare kan sedan ändra storlek på dessa brickor och flytta runt dem för lite extra anpassning.

Här är några tips för att göra Windows 8-startskärmen mer användbar, inbjudande och funktionell.

Fäster användbara levande plattor på startskärmen för enkel synlighet

Så här tar du bort en stationär app i Windows 8.1 med ett tangentbord och en mus (3)

Det största misstaget nya Windows 8-enhetsköpare gör är att de hämtar sin enhet hem och håller sig till de liveplattor som är fästa på startskärmen. De anpassar dem aldrig och de lägger aldrig till några nya. Istället fortsätter de att dyka tillbaka till skrivbordet för alla deras behov. Detta gör startskärmen till ett slags gropstopp på vägen till skrivbordet.

Windows 8-användare bör gå in i applistan genom att svepa uppåt på startskärmen längst ned på pekskärmen eller genom att klicka på pilen i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Musanvändare ska högerklicka på varje app som de tror att de snabbt vill komma åt och fästa den på startskärmen. Tablet -användare bör trycka och hålla fingret på varje app som de tycker är användbara och fästa den på startskärmen.

Det spelar ingen roll om appen är en Windows Store-app eller en Windows Desktop-app. Poängen är att fästa den på startskärmen så att du snabbt kan dyka in i den utan problem.

Ordna live-plattor baserat på användbarhet och prioritet

Så här fixar du Wi-Fi-problem i Windows 8 (2)

Att titta på olika brickor för information är skrämmande. Tack och lov tillåter Windows 8 användare att ordna om och gruppera levande plattor på ett sätt som är mer meningsfullt för deras behov och bryta upp monotonin av färgade rektanglar och rutor. Många Windows-användare, inklusive mig, separerar appar i medieappar, nyhetsappar och verktyg. Detta gör att hjärnan direkt kan veta exakt var den ska gå för att öppna en specifik typ av app eller titta på nya aviseringar.

Ladda ner appar med användbara live-plattor

Varje installation av Windows 8 på varje enhet kommer med en standardlista över installerade appar. Förinstallerade appar som News and Weather ger tillräckligt användbara Live Tiles. Håll dig inte bara till dessa appar, det finns gott om Windows Store -appar som har mer robusta Live Tile -erbjudanden.

Flipboard visar de senaste omslagsberättelserna direkt på Live Tile och MetroTube-ytor användarens senaste YouTube-prenumerationsuppdateringar direkt här. Enkla appar som YourTime tillåter användare att sätta en klocka på startskärmen istället för att öppna Charms Bar. Leta efter appar med anständiga Live Tiles, och köp om möjligt aldrig en app som inte har en. När du laddar ner och installerar dessa appar blir de tillgängliga på andra Windows 8-enheter du har.

Lägg till en bakgrund för lite personlighet

Flytta din musik, video och bilder till ett SD -kort i Windows 8 (14)

I tidiga versioner av Windows 8 hade Microsoft inte ett inbyggt sätt för användare att lägga till sina egna bilder bakom Startskärms Live Tiles. Varför det var fortfarande ett fullständigt mysterium, men företaget lade till funktionen i en gratis uppdatering senare. Att aktivera den här funktionen ställer också in standardbakgrundsbilden till alla andra Windows 8.1-enheter du har. Starta skärmen känns mindre som ett tomt hål och mer som en sammanhängande användbar del av Windows.

Läs: Så här lägger du till en bakgrund till startskärmen i Windows 8.1

Ersätta levande plattor med en lista över installerade program

Så här kontrollerar du ditt batteri i Windows 8 (1)

Oavsett vilka tips och tricks som finns idag är det troligt att vissa fortfarande inte vill använda startskärmen. Det är inte riktigt en reflektion över dem lika mycket som det är startskärmen. Att lägga till saker i Windows-arbetsflödet skulle aldrig behaga undergruppen av användare som är inställda på deras sätt.

För dessa användare finns det alltid möjlighet att inaktivera startskärmen. Detta görs på två olika sätt. För det första kan användare inaktivera startskärmens Live Tiles och bara visa listan över installerade program när de trycker på Windows -knappen på sin bärbara dator eller skrivbord.

Det andra alternativet är lite mer involverat men tillåter Windows 8-användare att snabbt återskapa Start-menyn från tidigare versioner av Windows. Användare kan lägga till Start-menyn tillbaka genom att installera Stardocks Start8-skrivbordsprogram.

Läs: Hur man tar tillbaka Start-menyn i Windows 8

Vilka tips du än väljer att dra nytta av när det gäller startskärmen kom ihåg att det inte finns ett sätt att göra saker. För att det ska fungera bäst måste startskärmen anpassas efter din personlighet och datorvanor. Ändra saker ofta tills du hittar det som fungerar bäst.

0 Shares