Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 strategier för kundförvärv för att bygga upp din kundbas

kundförvärv

Kundförvärv är precis vad det låter som: handlingen att skaffa kunder. Men vad ingår i skapandet av en framgångsrik kundförvärvsmodell? En stark kundförvärvsstrategi omfattar alla aspekter av marknadsföringstratten från leadgenerering till leadsvårdande till avslutande kunder. Denna holistiska strategi fokuserar på de materiella och immateriella resurser som behövs för att utbilda potentiella kunder om varför din produkt är värd sitt köp.

Det är viktigt att notera att en framgångsrik kundförvärvsstrategi inte bara handlar om att skaffa ett gäng nya kunder; det handlar om att skaffa dem på ett effektivt sätt som är kostnadseffektivt för ditt företag. För i slutändan, om det kostar dig mer att generera nya kunder än du tjänar på värdet för kundens livstid, kommer du aldrig att komma ur minus eller öka intäkterna från dina ansträngningar.

Här är några av de mest effektiva sätten du kan få nya kunder till ditt företag.

1. Det finns makt i partnerskap

Referenser är ett bra sätt att generera nya kunder. Vi har nämnt i tidigare inlägg, och vi kommer att nämna det igen: att bygga ut ett robust partnerprogram är ett av de snabbaste och mest effektiva sätten ditt företag kan skala din växande B2B SaaS-verksamhet på. Att välja partners som tillhandahåller tjänster som kompletterar din egen är ett utmärkt sätt att utveckla relationer inte bara med potentiella kunder, utan med andra växande företag (potentiella framtida partners!) i din bransch.

Partnerskapsprogram kommer att bygga upp din referensbas, men dessa typer av relationer bildas inte över en natt. Om du letar efter en snabb vinst i din remissmarknadsföring är det att erbjuda incitament för remisser (rabatter, pengar, kredit, swag, etc.) ett snabbt och effektivt sätt att generera nya leads och få starkare mun-till-mun-reklam för din företag.

2. Optimera din webbplats för sökranking

Organisk sökning spelar en avgörande roll för att leda trafik till din webbplats. Nästan hälften av de leads som New Breed har genererat i år har skett genom organisk sökning. Kundförvärv genom organisk sökning härleds på basis av stark webbplatsoptimering. Under en lång tid skulle vi ha berättat för dig att inriktning på relevanta sökord i ditt företags bransch var det bästa sättet att ta sig upp genom sökrankorna. Men med Googles sökalgoritmer som ständigt förändras, går vi bort från att rikta in oss på specifika sökord och mot en ämnesklusterstrategi som, som du kanske har gissat, fokuserar på att optimera för ämnen. Med sökmotoroptimering som gör övergången mot ämneskluster rekommenderar vi att du bygger ut pelarsidor för varje specifikt ämne. Det här är ett bra sätt att bli erkänd av Google för en lösning som ditt företag erbjuder.

Att driva webbplatstrafik är viktigt, men det slutliga målet är att få dina besökare att konvertera. Din webbplats bör innehålla konverteringsvägar för att ge din köpare personas stora möjligheter att röra sig genom tratten.

3. Bygg upp din närvaro på sociala medier

Många företag skriver av sociala medier som ett sätt att sälja sin produkt, särskilt inom B2B-området. Vi kommer att erkänna, sociala medier kommer förmodligen inte att vara din främsta källa för kundförvärv. Det är en stark kanal där man kan dela innehåll på hög nivå i toppen av tratten för att utbilda följare. Även om det kanske inte är ditt bästa sätt att få in nya kunder, är det fortfarande viktigt att behålla en närvaro på sociala medier. Sociala medier är ett bra sätt att skapa varumärkeskännedom, snabbt engagemang och visa ditt företags personlighet. Om du kan bygga upp din sociala närvaro genom att förmedla en stark varumärkesrepresentation och sympati, kan dessa attribut så småningom bidra till kundförvärv lika mycket som din produkt gör.

4. Utnyttja betald sökannonsering

Betald sökning är ett annat bra sätt att förbättra din kundförvärvsmodell. Även om kostnaden per klick-formen av annonsering sjunker in i dina pengar, är det en mycket effektiv taktik att marknadsföra ditt varumärke eftersom det tillåter marknadsförare att engagera sig med potentiella kunder i varje steg av marknadsföringstratten. Strategier för betalda reklamkampanjer som vi föreslår att utnyttja är:

  • Märkeskampanjer: Varumärkeskampanjer används huvudsakligen för att bjuda på ditt företagsnamn. Även om detta kan verka kontraintuitivt rekommenderar vi starkt att du lägger en del av din betalda budget på dessa kampanjer. Det skulle se riktigt illa ut om en av dina konkurrenter dök upp framför dig när någon sökte efter ditt företag, specifikt. Det är värt den lilla del pengar som dessa kampanjer vanligtvis kostar för att rädda dig själv från att din konkurrent slår dig i ditt eget spel.
  • Sökkampanjer: Sökkampanjer är textbaserade kampanjer utformade för att hjälpa en potentiell kund att konvertera. Starka rubriker som uppmanar till åtgärder är ett utmärkt sätt att vårda din kund genom deras köpares resa mot förvärv.
  • Display-kampanjer: Displaykampanjer är inte bara effektiva för att skapa konverteringar, utan också bra för att öka varumärkesmedvetenhet. Vi har upptäckt att en stor del av vår framgång med betald annonsering har kommit från en kombination av sök- och displayannonsering.
  • Retargeting-kampanjer: Retargeting-kampanjer är beteendebaserade kampanjer som fokuserar på att rikta in sig på dem som har vidtagit några åtgärder på din webbplats eller genom ditt innehåll. Dessa kampanjer är mycket effektiva för dem som befinner sig i mitten eller längst ned i marknadsföringstratten, eftersom de redan är medvetna om din produkt.

Eftersom betald reklam är en marknadsföringsstrategi i hela tratten är en av de viktigaste sakerna att tänka på vilka typer av innehåll som ska marknadsföras för dina olika kampanjer. Till exempel, du kommer inte att vilja marknadsföra en annons för en free konsultation till dem som aldrig ens har besökt din webbplats. Du skulle vilja marknadsföra ditt toppinnehåll i kanalen, såsom guider eller e-böcker, för dina nya potentiella kunder och spara botten av kanalens innehåll, såsom konsultationer och bedömningar, för dem som du remarketing till.

5. Vårda dina leads med e-postmarknadsföring

Vi har pratat mycket om hur du kan generera nya leads för ditt företag, men leadgenerering är bara en pusselbit när det kommer till kundförvärv. E-postmarknadsföring är en bra kanal för att vårda de leads du redan har. Att marknadsföra kommande evenemang, webbseminarier, nya marknadsföringstrender eller innehållserbjudanden är ett utmärkt sätt att driva en prospekt till nästa steg av köparens resa. Om du letar efter ett sätt att förenkla din e-poststrategi är HubSpots automatisering av arbetsflöden en livräddare när det gäller att schemalägga och koordinera dina e-postmarknadsföringskampanjer.

Nyckel takeaway:

Kundförvärv är en nyckelfaktor för att driva tillväxt och intäkter för ditt företag. För att du ska skaffa nya kunder behöver du verkligen överväga din inbound marketing-strategi ur ett helhetsperspektiv. Detta innebär att man tar hänsyn till alla livscykelstadier som en kund går igenom från det att de blir en lead till att de blir en sluten-vunnen. Men vad vi inte kan betona nog (särskilt när vi går in i svänghjulets era av inbound marketing) är att även efter att du framgångsrikt har fått en ny kund, bör du fortsätta att försöka glädja dem. Även om förvärv av nya kunder är absolut nödvändigt för framtida tillväxt, är det lika viktigt att behålla din befintliga kundbas.