5 strategier för inkommande marknadsföring som vi inte skulle kunna leva utan

0 Shares

Inbound Marketing Strategi

Istället för att spränga ett budskap till potentiella kunder och hoppas att de kommer att köpa av dig, måste du engagera dig med dem och tillhandahålla värdefullt innehåll som hjälper dem att bättre förstå sina utmaningar.

Inbound marketing använder kontextuellt relevant innehåll för att locka vältränade besökare till din webbplats. Istället för att inkräkta på potentiella kunders liv för att få uppmärksamhet och intresse skapar inkommande marknadsförare innehåll som svarar på potentiella kunders frågor och hjälper dem att förstå de potentiella lösningarna på deras problem. På så sätt, när de är redo att överväga vilken lösning de ska köpa, har de redan upplevt värdet som ditt företag kan ge dem.

Här är fem strategier för inkommande marknadsföring som hjälper dig att attrahera och engagera dig i potentiella kunder.

Sociala media

När du använder sociala medier som strategi är det viktigt att vara autentisk och anpassa ditt innehåll till ditt varumärke. Poängen med sociala medier är inte bara att automatisera inlägg som leder människor till din webbplats. Du bör fokusera på att skapa en effektfull upplevelse för din publik på den plattform de redan är på.

Till exempel, istället för att guida dina besökare till ett blogginlägg på din webbplats, skapa en infografik som sammanfattar informationen på ett sätt som är lätt att smälta på 10 sekunder. Genom att tillhandahålla värde till publiken på den plattform de redan befinner sig på kan du öka ditt engagemang i sociala medier och organiskt locka människor till ditt innehåll.

SEO

Det finns ett stort värde i att ha en webbplats som är designad för att generera potentiella kunder. SEO hjälper till att göra det så enkelt som möjligt för de personer du vill hitta din webbplats att kunna navigera dit organiskt.

Din SEO-strategi bör vara centrerad kring dina köparpersonligheter. Genomför proaktiv sökordsforskning för att förstå vad dina personas söker efter och börja sedan skapa innehåll som ger dem värde.

“Du borde bry dig mer om att hjälpa dina kunder än att driva trafik. Om du närmar dig SEO med detta tänkesätt kan du förenkla uppgiften, skapa en steg-för-steg-plan för hur du skapar värde”, säger Isaac Desranleau i bloggen “7 Can’t Miss Elements of a Complete SEO Strategy.”

Eftersom metodiken för inkommande marknadsföring kretsar kring att skapa värdefulla delar av innehåll för dina potentiella kunder, går SEO och inkommande hand i hand. När du fortsätter att producera innehåll kommer bästa SEO-metoder att leda till höga rankningar. Detta kommer i sin tur att göra det lättare för dina potentiella kunder att hitta ditt innehåll.

E-post marknadsföring

Segment, segment, segment!

E-postmarknadsföring ger dig en unik möjlighet att välja vem du vill prata med och hur du vill gå till väga för att nå dem. Medan ett interaktivt e-postmeddelande laddat med CTA kan vara bra för persona A, kan persona B vara mer mottagliga för ett nyhetsbrev som ger en snabb genomgång av en stor summa innehåll.

Att förstå vilka typer av innehåll och meddelanden som dina potentiella kunder sannolikt kommer att engagera sig i är steg ett i att utveckla en fantastisk e-postkampanj. Om du märker en nedåtgående trend i dina öppna och klickfrekvenser i dina e-postmeddelanden bör du omvärdera vem du skickar dem till.

Ha den inkommande grundsatsen att lägga till värde i åtanke. Målet är inte att skicka e-postmeddelanden för att skicka e-postmeddelanden, utan snarare att lyssna på dina potentiella kunder och förse dem med värdefullt, relevant innehåll. Om du inte ger värde åt dina kontakter är det mindre sannolikt att du leder till konverteringar.

Konversationsmarknadsföring

Konversationsmarknadsföringstekniker kommer att tillämpas sömlöst för en inkommande marknadsföringsstrategi. Av naturen är chatbots konstruerade för att vara engagerande. De kan ge dig en möjlighet att svänga lite av vägen och ha lite roligare med din kommunikationstaktik. Genom att slänga in några strategiskt placerade emojis och fräcka fraser kan chatbots hjälpa dig att generera potentiella kunder.

Liksom de flesta inbound marketing-tekniker är konversationsmarknadsföring bara framgångsrik när den stöds av relevant innehåll. Oavsett hur engagerande din spelbok kan vara, kommer du bara att driva omvandlingar om du i slutändan kan förse potentiella kunder med något de kommer att få värde av.

Partnermarknadsföring

Partnermarknadsföring kommer att öka medvetenheten och hjälpa till att skala din verksamhet genom att utöka ditt nätverk genom länkbyggande. Det är ett annat bra sätt att bygga autentiska relationer och fortsätta att organiskt locka dina high-fit leads till ditt innehåll.

När kunderna surfar online letar de efter äkthet och trovärdighet i innehållet de konsumerar. När två eller flera företag samarbetar om nytt, värdefullt innehåll tillsammans är det mer sannolikt att kunderna reagerar positivt. När du utvecklar en partnermarknadsföringsstrategi är några bästa praxis att följa att fastställa gemensamma mål, säkerställa noggrann rapportering, vara värd för evenemang, skapa co-branded innehåll och fastställa partnerskapsnivåer.

Key Takeaway

Det är bättre att ha en mångsidig grupp av strategier för att bättre kunna utnyttja ditt innehåll. Genom att dra fördel av flera strategier samtidigt kan du diversifiera din risk – istället för att satsa din marknadsföringsstrategis framgång på effektiviteten av en taktik, kan du använda flera strategier tillsammans för att dina marknadsföringsinsatser fortfarande blir framgångsrika även om en individuell taktik inte vinner. dragkraften du förväntade dig.

När du har börjat implementera strategier, omvärdera deras prestanda för att identifiera vilka som har varit mest effektiva och som skulle kunna behöva lite mer stöd. Investera sedan din tid och resurser därefter.

0 Shares