5 Största finansieringsrundorna höjdes 2017

0 Shares

Medan en bra idé kan driva dig in i rampljuset och rätt anslutningar kan öka dina chanser att lyckas, startups behöver finansiering för att överleva. I näringslivet är verkligheten att pengar pratar och ju mer av det du har, desto högre blir du. Lyckligtvis finns det tusentals alternativ för att skaffa kapital, från ängelfonder och VC-företag till crowdfunding-kampanjer och tittar igenom dina soffkuddar. Och om du behöver lite inspiration har vi det åt dig här.

Tack vare data från Crunchbase kan vi njuta av de fem högsta finansieringsrundorna hittills 2017. Inte bara har dessa företag imponerat på investerare med deras innovativa teknik, deras välmående affärsmodeller och deras smarta namn, några av dem har också etablerat sig som några av de mest kända varumärkena i världen. Och när du ser storleken på dessa finansieringsrundor förstår du varför.

Ja, det här är miljarder med ett kapital B. Didi Chixing, den kinesiska rittdelningsjätten, har haft den största finansieringsrundan 2017, med en private equity-runda på 5,5 miljarder dollar ledd av SoftBank, förutom tre andra investerare. WeWork, allas favoriserande medarbetarutrymme, kom på andra plats med en private equity-runda på 4,4 miljarder dollar under ledning av SoftBank.

Utanför de två bästa stängde Meituan-Dianping, Kinas största tjänsteleverantör på begäran, en runda på 4 miljarder dollar under ledning av Trustbridge Partners. Grab, Sydostasiens plattform, tog upp $ 2 miljarder dollar G med hjälp från Toyota, SoftBank och konstigt nog Didi Chixing. Och Toutiao, den Kina-baserade nyhets- och informationsinnehållsplattformen, tog upp en private equity-runda på 2 miljarder dollar från General Atlantic.

Någon som märker något viktigt i dessa siffror? För det första är SoftBank inte blyg för att kasta kapital från SoftBank Vision Fund, en fond på 93 miljarder dollar som är utformad för att påskynda världens innovation. Med sitt namn på de två bästa finansieringsrundorna 2017 och bidrar till en tredjedel bland de fem bästa, kan man inte förneka att SoftBank gör några seriösa drag i näringslivet. Det är dock långt ifrån överraskande när din orädda ledare är ingen mindre än Masayoshi Son, den rikaste mannen i Japan. Och det låter inte som om han kommer att sakta ner när som helst snart.

“Vi skapar en mekanism för att öka vår finansieringsförmåga från 10 biljoner yen till 20 biljoner yen till 100 biljoner yen”, säger Son i TechCrunch. “[The funds] kommer förmodligen att ha investerat i åtminstone 1 000 företag inom tio år. ”

För mer information om de bästa finansieringsrundorna 2017, ta en titt på informationen på Crunchbase och se till att kolla tillbaka för att se hur semestern ändrar dessa siffror.

Läs mer om finansieringsrundor på TechCo

0 Shares