5 steg för att bygga din marknadsföringsstrategi för 2020

0 Shares

Om du inte redan har börjat planera din strategi för nästa år är det nu dags att börja. Nu när det är fjärde kvartalet har du haft mer än 75 % av ditt år på dig att utveckla en bra känsla för din bana på väg mot 2020. Vid det här laget bör du ha en tydlig bild av hur du har uppnått mål för året.

Du kan använda den informationen till din fördel och hjälpa dig att informera om dina beslut för framtiden.

Här är sex steg för att bygga din marknadsföringsstrategi för 2020:

1. Tänk på din tratt

kund_livscykeltratt

Källa

Det bästa stället att börja är med din tratt. Det är klokt att börja längst ner och analysera om du nått ditt intäktsmål. I slutändan måste marknadsföring resultera i intäkter även om inte varje kampanj eller aktivitet direkt genererar det.

Så överväg först om du når ditt intäktsmål. Arbeta sedan bakåt i tratten för att avgöra vilka delar av din kundlivscykel som kan förbättras. När du utvärderar dina kunder, möjligheter, SQL, MQL, potentiella kunder och besökare, börjar du förstå hur många individer du genererar inom varje livscykelstadium. Detta är grunden du behöver för att förbättra dina omvandlingsfrekvenser mellan stegen.

2. Beräkna dina omvandlingsfrekvenser

När du utvärderar din prestation är det totala antalet individer som du genererade inom varje livscykelstadium inte lika viktigt som konverteringsfrekvensen mellan stegen. När du beräknar dessa konverteringsfrekvenser (omvandlingsfrekvensen från besökare till potentiella kunder, konverteringsfrekvensen från lead-till-MQL, etc.), kommer du att kunna se om ett område i din tratt ger dåliga resultat.

Om du inte nådde ditt intäktsmål kommer du förmodligen att upptäcka att det var ett problem med en av dina omvandlingspunkter.

Sammantaget är din tratts effektivitet det som verkligen betyder något. Du kan dra in otaliga besökare till din webbplats, men om du inte kan konvertera dem kommer du aldrig att tjäna några pengar. Alternativt, om du bara tar in en besökare och dina konverteringspoäng är perfekt optimerade, kommer du att stänga den personen och generera intäkter.

Uppenbarligen vill du göra både och, locka många besökare och snabbt flytta dem ner i din kanal. Men att förbättra dina omvandlingar är normalt mer effektivt.

När du analyserar dina konverteringsfrekvenser kan du ta reda på var du vill fokusera din tid och energi under det kommande året.

3. Hitta dina fokusområden

Att undersöka dina tidigare resultat hjälper dig att avgöra var du ska fokusera dina ansträngningar framåt. Genom att jämföra ditt innevarande års resultat med det förväntade resultatet du hoppas kunna producera i framtiden kan du bestämma vilka delar av tratten som behöver förbättras mest.

Helst kommer du att kunna förbättra varje konverteringspunkt i din tratt över tid, men under tiden måste du koncentrera dig på några högprioriterade områden. Om något fungerar tillräckligt behöver du inte göra förändringar eller investera i det direkt, men när du identifierar problem som behöver arbeta kan du börja fundera på vad du ska ändra för att göra dem bättre.

Det är här kreativitet kommer in i bilden. Fokuserad problemlösning kan stimulera innovativa lösningar. När du väl har identifierat dina behov kan du finslipa vad som bör korrigeras genom att tänka på förbättringar.

4. Sätt upp mål kring hur mycket du behöver förbättra

Nu har du identifierat var du ska fokusera dina ansträngningar under nästa års tratt och var du vill ägna din tid. Nästa fråga är: Hur mycket behöver du för att förbättra specifika konverteringsfrekvenser?

Denna beräkning är enkel men viktig. Du tar bara skillnaden mellan var du vill vara (din beräknade framtida konverteringsfrekvens) och var du är nu (din nuvarande konverteringsfrekvens). Att känna till luckan du hoppas stänga informerar hur långt du måste flytta nålen, vilket är avgörande när det gäller att utforma SMARTA mål

Ett exempel på ett SMART-mål i det här scenariot kan vara: “Vi planerar att öka vår omvandlingsfrekvens för lead-to-MQL med 15 % i slutet av nästa år.” Att sätta upp mål som detta kommer att vägleda dig när det gäller att svara på frågor som:

  • Hur mycket budget behöver jag?
  • Hur lång tid tar det att uppnå detta mål?
  • Har jag tillräckligt med resurser till mitt förfogande?

Utan svar på dessa frågor kommer det att sätta ihop en handlingsplan vara som att ta ett skott i mörkret.

5. Lägg en handlingsplan på plats

När du väl känner till underskottet måste du bestämma vilka åtgärder du ska vidta för att övervinna det. Du bör bedöma vilka aktiviteter som kommer att ge de bästa resultaten, hur troligt det är att du kommer att utföra dessa uppgifter och hur mycket tid de kommer att ta att slutföra.

Först bör du dock fundera över vilken del av tratten du vill förbättra. Här är några exempel för att illustrera varför denna distinktion är viktig.

Exempel 1: Toppen av tratten

Om du når ditt mål under innevarande år och du konverterar bra över hela din kanal, är en av dina enda förbättringsmöjligheter att öka antalet besökare och potentiella kunder.

Här på New Breed var det i princip fallet för oss förra året. Vi visste att vi ville lägga lite tid och uppmärksamhet på att förbättra vår MQL-till-SQL-omvandlingsfrekvens, men våra andra konverteringspunkter fungerade bra. I grund och botten behövde vi bara få in fler människor i toppen av tratten.

Med det i åtanke fokuserade vi på en plan som skulle få framgång i toppen av tratten. Specifikt använde vi SEO-taktik som intern länkning, innehållsoptimering och en utökad sökordsstrategi. Hittills har det visat sig vara framgångsrikt.

Högst upp i tratten, om du behöver attrahera eller konvertera fler leads, är det viktigt att fokusera på dina kanaler och konverteringar. När det gäller kanaler är det klokt att utvärdera din webbplats SEO, sociala medier, betald sökning eller andra medier.

Att bedöma din webbplats omvandlingspunkter är också en bra idé. Om du tittar på dina formulär, kan marknadsföringsinsatser för samtal och CTA:er markera om en av dina konverteringsstrategier inte fungerar. Det kan också hjälpa dig att brainstorma nya vinklar för att konvertera besökare framåt.

Exempel 2: Mitt i tratten

Om du lockar många webbplatsbesökare och genererar många potentiella kunder, men inte ser dessa människor konvertera till MQL eller SQL, vill du antagligen fokusera på mitten av tratten.

Vid den tidpunkten bör du undersöka ett antal potentiella orsaker, inklusive vård av leads, leadscoring, leadsegmentering, MQL-kriterier, köparpersonas, intäktsverksamhet och din övergripande marknadsföring till försäljning.

Dina vårdspår kanske inte leder potentiella kunder effektivt. Kanske gör du det inte lätt för ditt säljteam att avgöra vem du ska rikta in dig på först eftersom dina ansträngningar för att poängsätta leads är missriktade. Dina MQL-kriterier kanske karakteriserar någon som en MQL när de inte passar bra för säljteamet. Det är möjligt att din köparpersonlighet inte är korrekt eller fokuserar på rätt kunder. Det kan finnas hur många faktorer som helst som påverkar din förmåga att konvertera potentiella kunder till MQL eller MQL till SQL.

När du analyserar dessa områden bör du så småningom komma till roten av dina problem.

Exempel 3: Botten av tratten

Om alla övergångar överst och mitt i tratten går bra, men du inte säkrar möten som resulterar i möjligheter eller stänger kunder, bör du fokusera på botten av tratten.

I botten av tratten (BoFu)-stadiet måste du visa värde och bygga upp förtroende, så det är värt att undersöka de delar av din organisation som gör det, inklusive säljaktiveringsmaterial, vittnesmål, fallstudier, recensioner och olika erbjudanden (t.ex. New Breed erbjuder revisioner som visar värde för konsumenterna).

Fundera på om dina nuvarande verktyg fungerar tillräckligt. Har du tillräckligt med BoFu-innehåll eller erbjudanden? Visar de värde och hjälper till att bygga upp din publiks förtroende? Gör de det möjligt för försäljning att säkra möten eller avsluta affärer? Hur saknas de?

Om du analyserar vad som fungerar och inte fungerar inom din organisation bör du hitta tomrum i ditt innehåll. Detta kan hjälpa dig att identifiera möjligheter till förbättringar så att du kan säkra fler möten och kunder.

Key Takeaway

I slutet av dagen, om du hade obegränsad tid och resurser kunde du fokusera på att förbättra varje aspekt av din verksamhet och bygga en perfekt optimerad tratt. Verkligheten är att du är begränsad, så du måste gå igenom denna strategiska planeringsprocess för att förstå var du vill fokusera.

På så sätt kan du skapa din strategi för nästa år, bygga ut den delmängd av aktiviteter du kommer att koncentrera dig på. Med tiden, om du optimerar ett område av din tratt åt gången, kan du flytta till nästa område och sedan nästa. Så småningom, genom att uppnå kortsiktiga mål med en kortfattad räckvidd, kan du nå långsiktiga mål med en mycket bredare räckvidd.

0 Shares