Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 skäl att inte installera iOS 8.4.1

Idag ersatte Apple äntligen sin iOS 8.4-uppdatering med en helt ny iOS 8.4.1-version för iPhone, iPad och iPod touch. Det är en spännande uppdatering men det är en som några av er inte kommer att hoppa över, åtminstone för tillfället. Här är några anledningar att inte installera iOS 8.4.1-uppdateringen på iPhone, iPad och iPod touch.

I slutet av juni släppte Apple en iOS 8.4-uppdatering som levererade företagets nya musikplattform, några stora förändringar i iBooks och några viktiga buggfixar för långvariga iOS 8-problem. Uppdateringen var väsentlig och många trodde att det skulle vara den sista uppdateringen innan Apples iOS 9-release kom på hösten.

I juli fick vi reda på att så inte skulle vara fallet. Förra månaden släppte Apple en helt ny iOS 8.4.1-uppdatering. Inte för allmänheten utan för utvecklare i betaversionen. I slutet av juli släppte Apple en iOS 8.4.1 beta 2 till utvecklare. Och med att ändringsloggen inte förändrades mycket förutspådde vi att den skulle vara ute någon gång denna månad.

iPhone-6s-3 1.57.38 PM

Idag bekräftade Apple våra misstankar med en iOS 8.4.1-release för alla iPhone-, iPad- och iPod touch-modeller som kör iOS 8. iOS 8.4.1 är officiell och som förväntat är det en liten uppdatering som syftar till att lösa problem.

iOS 8.4.1 fokuserar på att förbättra Apple Music. Många iOS 8.4-användare klagade över stora Apple Music-problem under veckorna efter iOS 8.4 släpp och det ser ut som att Apple har tagit några steg för att åtgärda åtminstone några av dessa problem. Här är uppdateringens fullständiga ändringslogg:

  • Löser problem som kan förhindra att iCloud Music Library aktiveras
  • Löser ett problem som döljer tillagd musik eftersom Apple Music var inställd på att endast visa offlinemusik
  • Ger ett sätt att lägga till låtar i en ny spellista om det inte finns några spellistor att välja mellan
  • Löser ett problem som kan visa olika bilder för ett album på andra enheter
  • Löser flera problem för artister när de publicerar till Connect
  • Åtgärdar ett problem där tryckning på Love inte fungerar som förväntat när du lyssnar på Beats 1

IOS 8.4.1-uppdateringen är en liten uppdatering men en spännande uppdatering för dem som vill ha Apple Music-förbättringar. Och medan vissa av er kommer att ha det bra att installera det idag, kanske andra vill hålla på med iOS 8.4.1-uppdateringen, åtminstone för tillfället.

Kom ihåg att Apple aldrig tvingar dig att installera nya iOS-uppdateringar så du har massor av tid att avgöra om iOS 8.4.1 kommer att vara värt det. Några av er kanske är bättre att hoppa över uppdateringen.

Du har inte förberett dig för iOS 8.4.1

Under veckorna fram till släppdatum för iOS 8.4.1 ber vi dig att börja förbereda dig för uppdateringens släpp. Vi skisserade några saker att göra innan vi installerade det och vi skisserade även några iOS 8.4.1-utgivningsdatatips som skulle (och fortfarande borde) hjälpa till att göra släppdagen mycket enklare.

Om du tog vårt råd kan du kanske installera iOS 8.4.1 idag. Om du inte har gjort någon form av förberedelser, rekommenderar vi att du undviker iOS 8.4.1-versionen tills du kan förbereda dig själv och din enhet för den nya uppdateringen.

Du kan aldrig vara för beredd på en iOS-uppdatering, till och med en liten uppdatering som iOS 8.4.1. Vi rekommenderar aldrig att du gör en blind installation eftersom små uppdateringar, som stora systemuppdateringar, har potential att förstöra iPhone, iPad och iPod touch. Vi har sett det tidigare och vi får se det igen. Förmodligen om några timmar.

iPhone-6-13

Om du spenderar lite tid på att förbereda dig för en uppdatering kommer du att vara i mycket bättre form. Din enhet är redo att gå och du är beredd att hantera problem och problem om de dyker upp.

För vissa av er tar förberedelsearbetet några timmar. För andra kan det ta några dagar. Du kanske till och med vill vänta till helgen lite ledig tid. Ta dig tid och installera inte den här uppdateringen blint bara för att den är tillgänglig. Det går ingenstans.

Du hanterar inte problem

iOS 8.4.1 är en liten uppdatering som riktar sig till Apple Music. Så om du inte använder Apple Music kan det inte vara till stor nytta för dig. Och det är värt att överväga.

Små iOS-uppdateringar har potential att påverka prestanda negativt. iOS-uppdateringar kan också åtgärda problem som inte finns med i ändringsloggen men det här är inte typiskt. Så om du redan har en utmärkt prestanda på iOS 8.4 eller senare, kanske du vill hålla ut på iOS 8.4.1-versionen, åtminstone för tillfället.

iPhone-6s-2

Vi förväntar oss helt att det finns några isolerade iOS 8.4.1-problem som dyker upp under timmarna, dagarna och veckorna efter släppet. Vanligtvis får vi en ganska tydlig bild efter den första dagen av tillgänglighet. Så om du inte har problem med Apple Music eller något annat är det förmodligen värt det att vänta några dagar tills röken har lagt sig.

På det här sättet kan du samla in initial feedback från dina andra iPhone- och iPad-användare och avgöra om iOS 8.4.1-uppdateringen och dess ändringar är värda risken.

iOS 8.4.1 förväntas vara den sista iOS 8-uppdateringen innan iOS 9 släpptes i september, så om du vill kan du bara rida ut den tills Apples iOS 9-uppdatering kommer.

Du behöver din enhet för skolan och jobbet

Vi förväntar oss inte större iOS 8.4.1-problem men det finns alltid en chans att något, prestanda eller en app eller något annat kan börja agera.

Det här är viktigt att tänka på om du planerar att använda din telefon eller surfplatta för jobbet eller skolan idag, imorgon eller över helgen. Om du kommer att vara beroende av enhetens prestanda och olika applikationer för att komma igenom din dag kanske du vill ge det lite tid.

iPhone-6-iOS-8.4-1

Om du har en IT-avdelning, kolla in dem innan du installerar den. De kan ha använt betaversionen av iOS 8.4.1 och kan ge dig användbar information. Du vill också kolla apprecensioner efter iOS 8.4.1-utgåvan för att se hur appar fungerar.

Om du inte kan göra någon av dessa saker inom en snar framtid och du har en stor presentation som kommer, installera inte iOS 8.4.1-uppdateringen ännu.

Du reser

Om du reser idag, imorgon eller när som helst snart, vill du förmodligen undvika att installera iOS 8.4.1-uppdateringen. Åtminstone tills du kommer tillbaka från din resa.

Du vill inte att din iPhone eller iPad ska börja agera medan du är på en viktig affärsresa eller på en stor resa med din familj. Det sista du vill behöva göra medan du är utanför huset är att försöka fixa ett iOS-problem.

Vi rekommenderar starkt att du installerar iOS 8.4.1-uppdateringen hemma när du har enkel åtkomst till dina inloggningar och potentiella korrigeringar och har tålamod att hantera eventuella problem som kommer upp. Du vill inte ta ner resan, även om det är för ditt jobb.

Du är jailbroken eller vill jailbreak

Och slutligen, om du är jailbroken på iOS 8.4 eller senare eller vill jailbreak, vill du inte installera iOS 8.4.1. Det bryter iOS 8.4-jailbreak.

Om du redan har installerat det vill du omedelbart nedgradera till iOS 8.4. Om du inte har installerat det och använder iOS 8.4, stanna där.

Vi kommer förmodligen inte se ett iOS 8.4.1-jailbreak så nära iOS 9-utgåvan, så iOS 8.4.1 kommer att bli din fiende om du vill låsa upp din telefon.

Om du inte är intresserad av jailbreaking, vet att iOS 8.4.1-uppdateringen har flera säkerhetsuppdateringar. För vissa av er kan det göra iOS 8.4.1 värt det. Du vill bara vara helt säker innan du gör ditt drag.

Nyheter i iOS 8.4

Apple Music Streaming

Apple Music Streaming

Den nya Apple Music-appen innehåller den nya Apple Music-streamingtjänsten som är utformad för att ta emot Spotify, Pandora och andra tjänster. IOS 8.4-uppdateringen möjliggör den här nya appen och inkluderar en gratis tre månaders testversion av Apple Music-tjänsten.

Med Apple Music kan du betala $ 9,99 per månad för en individ eller $ 14,99 per månad för en familj på upp till sex medlemmar och njuta av hela album på begäran och spara musik för offlineuppspelning.

Apple Music använder din musiksmak för att välja ny musik som du kanske tycker om att lyssna på i en ny For You-sektion i musikappen som hjälper dig att hitta ny musik att lyssna på. Videon ovan visar hur detta fungerar.

Den här nya appen ersätter Music-appen från iOS 8 och tidigare. Apple lägger inte till en annan app som du inte kan installera från iPhone eller iPad, utan uppdaterar bara en som redan finns på din enhet.