5 skäl att inte installera iOS 8.1.1 just nu

0 Shares

Tidigare denna vecka släppte Apple ytterligare en iOS 8-uppdatering i form av iOS 8.1.1 för iPhone, iPad och iPod touch. Uppdateringen är som förväntat en buggfixare som syftar till att korrigera prestandaproblem. Medan iOS 8.1.1-uppdateringen verkar solid, finns det några anledningar till att du kanske vill undvika att installera iOS 8.1.1-uppdateringen just nu.

Redan i september drev Apple ut sin helt nya iOS 8.0-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Sedan den dagen släppte Apple ett antal iOS 8-uppdateringar som syftade till att dämpa problemen som iOS 8.0 levererade till iPhone- och iPad-användare. iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 och iOS 8.1 kom alla med buggfixar ombord men som vi har påpekat levererade alla tre några egna problem.

Bästa iPhone 6 Plus-appar - 1

I ett försök att squasha dessa buggar levererade Apples iOS 8.1.1, en uppdatering vars enda syfte det är att leverera buggfixar och prestandaförbättringar. Uppdateringens släpp kommer några veckor efter att Apple lade iOS 8.1.1-uppdateringen in i sitt betaprogram för utvecklare. Apple verkar inte vilja ta några chanser efter det utbrott som var iOS 8.0.1.

iOS-uppdateringar är sällan perfekta och iOS 8-problem har många iPhone- och iPad-användare på kanten. Vi har pratat med många iPhone- och iPad-användare som försöker bestämma om iOS 8.1.1-uppdateringen är värd att ladda ner.

Även om vi inte kan bestämma för dig kan vi hjälpa dig att styra dig i rätt riktning. Idag vill vi titta på några skäl till varför du kanske vill hålla ut med att installera iOS 8.1.1-uppdateringen, åtminstone just nu. Om du uppfyller något av kriterierna här kanske du vill tänka på att hålla kvar på din nuvarande uppdatering lite längre.

iOS 8 Jailbreak

iOS 8.1.1 dödar Pangu iOS 8 jailbreak för iOS 8.1 och senare. I ett inlägg på sin webbplats krediterade företaget också Pangu-teamet med att upptäcka säkerhetsutnyttjande i iOS 8.1.1, vilket företaget omedelbart lappade upp. Även om det är bra, betyder det också att Pangu-jailbreak inte gäller iOS 8.1.1 och tyvärr är det inte klart när eller om ett annat jailbreak kommer att anlända.

Granskning av iPhone 6 - 6

Om du alls är nyfiken på ett iOS 8-jailbreak, stanna kvar på vad du än är på. Det finns alternativ för dig på iOS 8.1 och senare och på iOS 7, men det finns för närvarande inga jailbreak-alternativ om du går upp till iOS 8.1.1. Vi fortsätter att vara på utkik efter uppdateringar angående utvecklingen av en iOS 8.1.1-jailbreak men vi är inte övertygade om att vi kommer att se en när som helst snart.

iOS 8.1.1 Problem

Vi har använt iOS 8.1.1 i tre dagar nu och vi har inte stött på några större problem med programvaran. Som sagt, det finns massor av klagomål om iOS 8.1.1 på Apples diskussionsforum. Dessa klagomål kommer från iPhone- och iPad-användare och de visar ett antal iOS 8.1.1-problem efter att ha fått den nya programvaran ombord.

iPhone-användare klagar på Wi-Fi-problem, problem med appar som inte laddas ner från App Store, problem med batteriets livslängd och onormalt batteriladdning på iPhone och iPad, slumpmässiga kraschar, AirPrint-problem, Wi-Fi-problem, problem med Bluetooth i bilen , udda problem med Inställningar och mer. Nu är det bra att det inte verkar finnas några vanliga problem. Vi har också beskrivit några möjliga korrigeringar för dessa problem. Den dåliga nyheten är att det alltid finns en potential för problem ombord på din uppdatering. Körsträcka kommer att variera.

Granskning av iPhone 6 - 3

Om du alls är bekymrad över buggar eller problem och du kör en stabil version av iOS just nu kanske du vill tänka på att hålla igång uppdateringen av iOS 8.1.1 i några dagar, kanske till och med en vecka. Låt röken klara lite och se vad som dyker upp ur dimman. De flesta buggar kommer att visa sitt ansikte en vecka efter en iOS-uppdatering. Det leder oss till vår nästa punkt.

Du använder iOS 7 eller senare

Om du använder iOS 7 eller senare och inte har några problem borde du förmodligen inte uppdatera till iOS 8.1.1-uppdateringen, åtminstone inte just nu. Det går inte tillbaka till iOS 7 när du har installerat iOS 8. Därför tror vi att de av er som har varit tålmodig så länge bör fortsätta att vara tålmodig i minst en vecka när vi gräver djupare in i Apples senaste uppgradering.

iPhone-5

Om du ger det en vecka har du en mycket exakt bild av potentiella iOS 8.1.1-problem och problem som i slutändan kan påverka din telefon eller surfplatta. Vi kommer också att få ut våra fullständiga recensioner, recensioner som passerar konkreta rekommendationer för iPhone- och iPad-användare. Det är ingen brådska att uppdatera till iOS 8.1.1 och det vore klokt att vänta en vecka för att se hur iOS 8.1.1-prestanda håller.

Om du reser

Om du reser, vänta med att installera iOS 8.1.1-uppdateringen. Det sista du vill ha är att uppdateringen bryter ner något viktigt eller raderar viktiga filer som foton eller video. Det finns en god chans att iOS 8.1.1 inte gör det men ärligt talat är det förmodligen inte värt risken, speciellt för att du inte är hemma.

iPhone 6 Review - iPhone 6 Plus

Installera iOS-uppdateringar ska göras hemifrån där du har tillgång till alla dina filer, alla dina lösenord, allt du behöver om något skulle gå fel under installationsprocessen eller efter att uppdateringen har installerats. Vem vet, du kanske får iOS 8.1.1 ombord och omedelbart måste utföra en återställning.

Du vill inte ha den typen av stress när du reser, så om du har en bra upplevelse, vänta tills du kommer hem innan du installerar Apples helt nya iOS 8-uppdatering.

Om du inte är förberedd

Apples nya iOS 8.1.1-uppdatering är inte en stor uppgradering men alla Apples uppdateringar kräver lite förberedelse. De som förbereder sig för iOS-uppdateringar kommer vanligtvis ut ur installationsprocessen. Vi gjorde massor av förberedelser för iOS 8.1.1: s ankomst och vår erfarenhet har varit enastående hittills. Det är krediter till Apple och beröm för det arbete som vi gjorde under dagarna innan det släpptes.

Granskning av iPhone 6 - 8

Lyckligtvis har vi täckt dig. Vi skisserade flera saker att göra innan vi uppgraderade till iOS 8.1.1. Du behöver inte följa varje enskilt tips men vi rekommenderar starkt att du gör åtminstone några av dessa innan du installerar iOS 8.1.1. Det kommer att göra allt mycket lättare för dig, lita på oss. Installera inte iOS 8.1.1 just nu om du inte är beredd på det. Så börjar problem.

0 Shares