5 skäl att installera iOS 8.1.1 just nu

0 Shares

Vi har redan tittat på några skäl till varför du kanske inte vill installera Apples nya iOS 8.1.1-uppdatering och nu är det dags att växla och titta på några skäl till varför du kanske inte vill hålla ut. Här tittar vi på varför iPhone-, iPad- och iPod touch-användare kanske vill installera iOS 8.1.1-uppdateringen just nu.

I september drev Apple ut sin helt nya iOS 8.0-uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch. Sedan den dagen släppte Apple ett antal iOS 8-uppdateringar som syftade till att dämpa problemen som iOS 8.0 levererade till iPhone- och iPad-användare. iOS 8.0.1, iOS 8.0.2 och iOS 8.1 kom alla med buggfixar ombord men som vi har påpekat levererade alla tre några egna problem.

iPhone 6 recension - färger

I ett försök att squasha dessa buggar levererade Apples iOS 8.1.1, en uppdatering vars enda syfte det är att leverera buggfixar och prestandaförbättringar. Uppdateringens släpp kommer några veckor efter att Apple lade iOS 8.1.1-uppdateringen in i sitt betaprogram för utvecklare. Apple verkar inte vilja ta några chanser efter det utbrott som var iOS 8.0.1.

iOS-uppdateringar är sällan perfekta och iOS 8-problem har många iPhone- och iPad-användare på kanten. Vi har pratat med många iPhone- och iPad-användare som försöker bestämma om iOS 8.1.1-uppdateringen är värd att ladda ner.

Även om vi inte kan bestämma för dig kan vi hjälpa dig att styra dig i rätt riktning. Idag vill vi titta på några anledningar till varför vi kanske vill installera iOS 8.1.1-uppdateringen just nu på din iPhone, iPad eller iPod touch. Om du uppfyller något av kriterierna här kanske du vill tänka på att göra hoppet till Apples senaste och bästa.

Än så länge är allt bra

Vi har spenderat lite kvalitetstid med Apples senaste iOS 8-uppdatering och hittills har vi inte stött på några betydande problem med uppdateringen. Med några ord känns iOS 8.1.1 säker och det är precis vad du vill ha från en inkrementell uppdatering vars enda syfte är att bygga på grunden för den sista stora bug fix-uppdateringen. I det här fallet, iOS 8.1.

Om du inte bryr dig om potentialen för mindre problem eller om du redan använder iOS 8.1 just nu kanske du vill tänka på att installera iOS 8.1.1-uppdateringen just nu. Om du behöver lite mer djup, ta en titt på våra iOS 8.1.1-intryck:

Du behöver lagringsutrymme

Det ser ut som att iOS 8.1.1 frigör lagringsutrymme på iPad och kanske också på iPhone. Från vad vi kan berätta verkar iOS 8.1.1-uppdateringen lägga till cirka 500 MB lagringsutrymme på iPad och ungefär samma mängd på iPhone. Vi har hört från flera andra iPad- och iPhone-användare som upplever samma sak. Det är inte klart hur eller varför Apple gjorde det, men det finns ingen anledning att klaga.

iPad-mini-näthinnan

Detta kommer att bli enormt för de av er med 16 GB iPhones och iPads och de av er med större modeller som går tom för utrymme. 500 MB är massor av ledigt utrymme och det ger dig lite mer andningsrum. Om du kämpar med mängden intern lagring på din enhet är iOS 8.1.1 förmodligen värt att installera just nu.

Om du äger en iPad 2 eller iPhone 4s

Apples ändringslogg föreslår att programvaran levereras med prestandaförbättringar för iPhone 4s och iPad 2. Vi har bara sett några kommentarer från användare av iPhone 4s och iPad 2 men dessa kommentarer har för det mesta varit mycket positiva.

Om du har att göra med prestandaproblem på din iPhone 4s eller iPad 2 kommer iOS 8.1.1 att vara en uppdatering som är värt att uppgradera till, även om det bara finns en potential för märkbara förändringar. Allt som kan förbättras på två enheter som blir ganska gamla men som förblir i händerna på många Apple iPhone- och iPad-användare runt om i världen.

Det löser iOS 8-problem

iOS 8.1.1 levereras också med buggfixar för iOS-problem. Apple listar inte buggfixarna ombord på uppdateringen men vi har märkt en viktig lösning som har hjälpt till att stabilisera programvaran ombord på iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

iPad mini 2

I iOS 8.0 och iOS 8.1 skulle både iPhone 6 och iPhone 6 Plus ibland fastna i liggande läge när de försöker gå tillbaka till porträttläge. Frågan var inte en spelväxlare men det var ändå irriterande. Med iOS 8.1.1 ombord har vi inte sett någon enhet fastna i liggande läge. Det här är en fråga som hände mer än ett par gånger om dagen, så om det fortfarande fanns, hade vi märkt det nu.

iOS 8.1.1 har potential att fixa ett antal andra iOS 8-problem också, så om du kämpar för iOS 8.1 eller senare, skulle du vara klokt att få den här uppgraderingen just nu i ett försök att lindra dina problem. Du har inte mycket att förlora.

Du är förberedd

Om du använder iOS 8.1 och har förberett din enhet för uppgraderingen till iOS 8.1.1 kan du lika gärna göra ditt drag just nu. Underskatta inte den här stegvisa uppdateringen. Se till att du säkerhetskopieras, se till att dina appar är uppdaterade och se till att du har tittat på riskerna. Om du använder iOS 7.1.2 eller senare, se till att du har tittat på funktionerna i iOS 8. Se till att de överväger potentialen för iOS 8-problem innan du byter.

Granskning av iPhone 6 - 2

Vi har beskrivit några viktiga steg att ta innan vi installerar iOS 8.1.1-uppdateringen. Om du redan har tagit alla dessa steg och din enhet är grundad och redo att gå, är det förmodligen värt att göra flytten. Återigen verkar iOS 8.1.1 vara den mest stabila iOS 8-uppdateringen av alla.

0 Shares