Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 skäl att byta bärare för iPhone 11 eller iPhone 11 Pro & 4 skäl att inte göra det

Uppgraderar du till iPhone 11 eller iPhone 11 Pro? Det kan vara den perfekta tiden att byta transportör. Om du inte har tittat på en ny operatör på flera år har täckning, planer, prissättning och alternativ förändrats dramatiskt.

Du kan enkelt köpa iPhone 11 på din nuvarande operatör, men om du byter operatör kan du få bättre täckning, kommer du sannolikt att få en bättre affär på din nya iPhone och du kanske upptäcker att de bonusar som en ny operatör erbjuder bättre passar dina behov .

Förutom att titta på de stora operatörerna som Verizon, Sprint, T-Mobile och AT&T, bör du också kolla in nya MVNO-alternativ som Spectrum Mobile, XFinity Mobile, Visible och andra operatörer som kan erbjuda dig en bättre plan och möjligheten att ta med den nya iPhone med dig.

Enligt en CIRP-rapport är det vanligaste skälet att byta operatör för täckning, men anekdotiskt ser vi att många byter flygbolag för att spara pengar eller för att de kan spara med buntar eller bonusar som passar deras behov.

Om du är redo att hoppa, klicka här för att lära dig om de senaste alternativen och erbjudandena på Verizon, Sprint, T-Mobile och AT&T, Spectrum Mobile, XFinity Mobile eller Visible.

Fortsätt läsa för att lära dig mer om anledningarna till att du bör byta bärare för iPhone 11.

Byt för en ny kund iPhone 11-affär

Byt för att få bättre erbjudanden.

Byt för att få bättre iPhone 11-erbjudanden.

När du byter till en ny operatör kan du förvänta dig bättre iPhone 11-erbjudanden. Vi kan se några av dessa erbjudanden direkt och hos andra operatörer kan du behöva vänta några veckor eller månader.

Affären vi ser oftast är Buy One Get One Free eller Buy One Get Half-off. Dessa fungerar vanligtvis med en serie fakturakrediter som du får månadsvis på din faktura efter en månad eller två. Dessa stänger dig i huvudsak in i operatören tills krediterna är över och iPhones är betalda.

För att få dessa erbjudanden måste du lägga till en ny rad, och det är lättare att lägga till en ny rad som en ny kund än det är att lägga till en ny rad när din familj redan är online. Undersök erbjudandenen hos varje operatör och bestäm sedan om det är dags att byta.

Byt för en billigare plan

Efter år med samma operatör och byter från en plan till en annan, finns det en god chans att du betalar ett anständigt belopp för din mobiltelefonräkning. Även med en rad är planerna dyra beroende på vilken operatör du är med.

Det här är en bra tid att titta på planerna hos flygbolagen för att se vad de erbjuder och hur mycket du kan spara när du byter. Här är den billigaste lönsamma planen på var och en av transportörerna du bör kolla in och en länk för att jämföra deras planer.

Se till att du tar med eventuella skatter och dubbelkolla att det pris du ser är det faktiska priset du får.

Växla för bättre täckning

Växla för bättre täckning.

Växla för bättre täckning.

Är du nöjd med din nuvarande täckning? Om täckning, hastigheter och samtalskvalitet inte är exakt vad du vill är det dags att överväga att byta operatör. Under de senaste två åren har täckningen och kvaliteten på täckningen förändrats dramatiskt.

Tänk på att prata med dina vänner och kollegor för att ta reda på vilka transportörer de har och hur bra täckningen är. Om du är ute med vänner och de alltid har täckning medan du kämpar för att strömma eller ladda upp till Instagram, kan de ha rätt operatör.

Du kanske kan testa en operatör, men det kommer att variera från operatör till operatör och det kan vara besvärligt, så det är lättare att göra din forskning innan du byter.

Byt för operatörsbonusar

Transportörer buntar inte tjänster lika mycket som de brukade, men de erbjuder en rad bonusartiklar som kan göra det värt att byta från din nuvarande operatör till en ny. Du kan få gratis streamingtjänster, gratis musiktjänster, belöningar och andra bonusartiklar. De flesta av dessa är hos traditionella operatörer, och du behöver rätt plan för att få bonusen.

  • Verizon – 6 månader Apple Music eller gratis Apple Music med utvalda planer, upp belöningar.
  • Sprint – Free Hulu, Free Tidal on Select Plans, Free Amazon Prime på Unlimited Premium.
  • T-Mobile – T-Mobiel Tuesday Freebies, gratis Netflix på utvalda planer.
  • AT&T – Gratis Spotify Premium, Pandora Premium, HBO, Starz, Cinemax, Showtime eller VRV med obegränsade planer.

Se bara till att du räknar ut hur mycket du sparar genom att byta eftersom ibland är bonusartiklarna bra, men med en högre plan kanske dina besparingar inte är så bra.

Byt för en bättre rabatt

Företag byter operatör och rabattplaner ändras. Om du har tappat din rabatt hos en transportör eller det inte är så mycket som du önskar att det var, är det en bra tid att shoppa.

Du kan kontrollera rabatterna för arbetsgivare och för militärer eller förstainstansrättar online eller genom att stanna till en butik. Detta är ett enkelt sätt att avsevärt sänka din faktura.

Byt inte för 5G

Du kan frestas att byta till en transportör för 5G just nu eftersom det låter fantastiskt och du såg några hastighetstester online. Om du har en 5G-telefon och bor i rätt stad är det här en bra tid att överväga en switch, men iPhone 11 stöder inte 5G, så det är inte värt att byta bärare för 5G om du gungar en iPhone just nu . Det enda undantaget är om du planerar att köpa en 5G-hotspot och vill konsolidera dina räkningar.

Vänta tills det finns en iPhone 2020 som sannolikt innehåller 5G och överväga sedan täckning, hastigheter och teknik innan du byter operatör.

Byt inte utan forskning eller en säkerhetskopia

Se till att du gör din forskning innan du portar ditt nummer och byter operatör. Ja, du kan gå tillbaka eller byta saker igen, men det är ett besvär och om du köper en ny telefon är det också ont att returnera det.

En annan sak att tänka på är att när du väl byter, även om du går tillbaka till din operatör, finns det en mycket god chans att du inte kommer att kunna få tillbaka din gamla plan och prissättning. Gör ditt bästa för att planera framåt och få en slutlig månatlig kostnad från den nya operatören innan du börjar portera ditt nummer.

Byt inte utan att kontrollera fångsterna

Allt låter fantastiskt när du tittar på en ny operatör och tittar på annonser eller lyssnar på en säljare. Men det finns alltid fångster och finstilta. De flesta obegränsade planer är faktiskt inte obegränsade och videostreaming kan vara begränsad till 480P eller 720P.

Läs det finstilta på planen du funderar på att byta till och ställ många frågor. Välj sedan en ny operatör när du är redo eller bara få en ny plan på din operatör.