5 skäl att använda animering i ditt varumärkes videoinnehåll

animerad_video

Videomarknadsföring är ett kraftfullt tillägg till ett varumärkes reklamverktygslåda. Det är en av de mest mångsidiga och lönsamma digitala marknadsföringsstrategierna. Det gör att du kan berätta ditt varumärkes eller produkts historia på ett roligt och engagerande sätt på bara några minuter.

Att använda animerade videoförklaringar är desto mer populärt. Dessa videor kan göra en betydande inverkan på tittaren även med begränsade resurser. Detta är anledningen till att så många företag vänder sig till 2D-animationsstudior för att skapa spännande animerade varumärkesvideor.

Här är fem anledningar till varför animerade videor kan vara bra för din varumärkesdesign och marknadsföring.

1. Högre tittarsiffra och fler andelar

Med kunder som bombarderas med olika typer av onlineinnehåll, kommer de definitivt att vilja välja något som är enkelt, informativt och snabbt att konsumera. När det gäller att konsumera innehåll är det vanligtvis mer attraktivt att titta på en video än att läsa en bit text.

Syn är vårt mest dominerande sinne, och en stor majoritet av människor är visuella inlärare. Tittarna behåller 95 % av ett budskap de lär sig genom video, till skillnad från endast 10 % när de läser igenom skriven text. Därför har visuell inlärning en större inverkan på betraktarens sinne.

Chanserna för fler visningar och delningar ökar med användningen av animationer. Detta beror på att de gör videorna enklare att förstå. Människor kommer att uppmuntras att dela animerade videor med sina vänner och kollegor. Således kommer de att bli ditt varumärkes promotorer.

2. Komplexa ämnen kan enkelt förenklas

Animerade förklarande videor kan ge koncept till liv på ett sätt som text eller livevideor inte kan. Whiteboard-animationer är mycket effektiva för att förklara steg-för-steg-processer på ett roligt och enkelt sätt, och fångar din kunds uppmärksamhet. De kan få en bättre förståelse för dina produkter och tjänster på bara några minuter.

Ett bra exempel på detta är TED-Ed-videor. De har över 9,5 miljoner prenumeranter på YouTube, vilket gör deras kanal till en av de mest populära utbildningskanalerna på YouTube. Svåra ämnen förenklas för publiken med hjälp av intressanta animationer.

3. Du har bättre kontakt med dina kunder

Att använda animerade videor för dina varumärkesmarknadsföringsinsatser är ett bra sätt att få kontakt med kunder på en mer personlig nivå. Animation gör det enkelt att visa upp ditt varumärkes unika perspektiv och personlighet. Det stannar kvar i dina kunders medvetande längre och resulterar i bättre återkallelse.

En undersökning visade att 91 % av konsumenterna sannolikt kommer att belöna varumärken för deras originalitet. De delar varumärket i sina kretsar, och 62 % kommer sannolikt att köpa från ett varumärke som uttrycker sig med äkthet.

Med animerade videor får ditt varumärke en otrolig möjlighet att vara autentisk och föra fram en unik synvinkel.

4. Du kan svara på vanliga frågor genom animerade marknadsföringsvideor

Animerade förklarande videor ger dig en chans att svara på frågor, ta itu med kundproblem och dela alla produktfunktioner och fördelar innan dina kunder ens ber dig om det. Skriftligt innehåll kommer sannolikt att ignoreras eller missas, men en animerad video kan presentera alla detaljer på kort tid.

Du kan öka dina konverteringar med så mycket som 80 % genom att helt enkelt lägga upp en kortfattad förklarande video på din webbplats och sociala medier.

5. Animerade videor är kostnadseffektiva

Animerade videor är billigare att producera jämfört med andra typer av videor. När du spelar in en live-action-video kan det finnas en omfattande lista över relaterade utgifter. Du kommer att behöva casta skådespelare, spana efter platser, ordna rekvisita och produktionstid, schema för inspelning och efterproduktion, och listan fortsätter. Dessutom kan det vara ett besvärligt jobb att redigera eller justera innehållet.

Å andra sidan, med en animerad video kan du bli av med mycket av detta krångel. Du kan helt enkelt komma i kontakt med en designbyrå eller animatör och bara oroa dig för den kreativa input.

Du kommer enkelt att kunna hantera även de små detaljerna till sista minuten, vilket inte är möjligt med livevideor. I livevideor måste du hålla dig till beslut som togs innan inspelningen, och eventuella ändringar kan kosta mycket. Med animerade videor kan du dock ändra handlingen, karaktärsdetaljerna eller inställningen utan att påverka projektets omfattning eller budget.

Relaterade Artiklar

Back to top button