5 sätt att sänka IT-kostnaderna utan att påverka prestanda

0 Shares

De flesta beslutsfattare på stora och små företag lägger en ökad tonvikt på IT nuförtiden. Tyvärr, med detta förbättrade fokus kommer ofta stigande kostnader, något mindre företag har problem med att hantera. Men tänk om någon berättade för dig att du kan minska IT -kostnaderna utan negativa effekter på något område?

Det finns alltid en viss grad av att ge och ta i affärer. Om du spenderar pengar eller använder tid på ett område, betyder det vanligtvis att du håller tillbaka i ett annat område. Men så är inte alltid fallet. Bara för att du bestämmer dig för att skala ner inom ett område – som teknik – betyder inte att du måste kompromissa med prestandan. Det är möjligt att spara pengar och samtidigt vara effektiv och produktiv.

Nyckeln till att minska kostnaderna utan att kompromissa är att ha en strategi. Du behöver en plan som gör att du kan njuta av det bästa av två världar. Här är några förslag att tänka på:

Köp begagnad hårdvara

Teknik utvecklas ganska snabbt – och du vill inte bli kvar – men det är i allmänhet inget fel med att köpa en försiktigt använd version av förra årets modell. Så länge du köper från en pålitlig leverantör som står vid sina produkter hamnar du på den vinnande sidan av affären fler gånger än inte.

Som ett exempel säljer BrightStar Systems begagnade sändtagare, routrar och switchar – bakom ett års garantier – som kostar betydligt mindre än helt nya alternativ. Eftersom det här är varumärkesprodukter behöver du inte oroa dig för att prestanda är ett problem. I slutet av dagen sparar du pengar eftersom du är villig att avstå från de senaste utgåvorna i några månader eller år.

Byt till molnprogramvara

Den största fördelen med att använda molnlösningar är att de är skalbara. Du kan investera och avyttra som du tycker passar genom åren. Detta hindrar dig från att lägga för mycket av dina resurser när som helst.

Det finns också något att säga om att använda gratis programvara när det är möjligt. Det finns så många gratis lösningar tillgängliga online att du kanske kan ta bort några av dina prenumerationer och spara lite pengar, samtidigt som du faktiskt förbättrar prestanda i processen.

Uppmuntra arbete från hemmet

Det kanske verkade opraktiskt för bara några år sedan, men fjärrarbete anses vara en bästa praxis på dagens marknad. Millennialanställda kräver inte bara flexibilitet, men företagets kostnadsbesparingar kan vara betydande när de samlas över dussintals eller hundratals anställda.

Tänk på det. När du anställer en avlägsen anställd – i motsats till någon som kommer in på kontoret varje morgon – minskar du behovet av kontorslokaler, tillbehör, utrustning, nätverksbandbredd, datorer och mer. Besparingarna har potential att vara enorma.

Prioritera bättre träning

När man tittar på IT vill alla fokusera på investeringar i hårdvara och programvara; det är lätt att sätta en specifik prislapp på dessa utgifter. Men du bör också ta hänsyn till hur du använder tekniken du betalar för.

Om du bara kopplar in den och plöjer framåt optimerar du förmodligen inte effektiviteten. Genom att prioritera slutanvändarutbildning kan du få ut mer av dina tekniska investeringar och få bättre prestanda.

Ta kostnadshantering på allvar

Hur hanterar du IT-kostnader? Om du använder en enkel formel som tar förra årets utgifter och lägger till “X” -procent, är du lat och ineffektiv. Du behöver en kostnadshanteringsplan som är praktisk och hållbar.

”Bygg upp finansiella system som skapar mer transparens kring” bra ”kostnader, de som är förknippade med differentieringsförmåga och dispensibla” dåliga ”kostnader, och utnyttja din kultur för att öka medvetenheten om skillnaden”, säger strategikonsulten Paul Leinwand. “Koppla din budgetprocess nära till din strategiska planeringsprocess för att säkerställa att differentieringsfunktioner fortsätter att få oproportionerliga investeringar, medan andra utgifter hanteras hårt.”

Prioriterar du prestanda?

Att sänka kostnaderna låter bra på papper, men du måste se bortom dollarstecken när det gäller att hantera ditt företags och varumärkes långsiktiga hälsa. Om du sänker kostnaderna på bekostnad av prestanda, vad gör du egentligen? Du utför en avvägning som slutar skada ditt företag mer än att hjälpa det.

Den goda nyheten är att det är möjligt att sänka IT -kostnaderna utan att skada ditt företags prestanda. Det finns en känslig balans, men rätt strategi kan hjälpa dig att hitta harmoni.

0 Shares