5 sätt att få ut det mesta av e-postmarknadsföring 2019

0 Shares

shutterstock_578636851-599983-redigerad

Trots tillkomsten av alternativa former av digital kommunikation fortsätter e-postanvändningen att blomstra. När den utförs på rätt sätt är e-postmarknadsföring ett säkert sätt att inspirera till större engagemang för potentiella kunder och glädja din publik genom att erbjuda relevant, personligt innehåll. Och när det är fel gjort? Vi vet alla hur irriterande dåligt utformad e-postfoder kan vara. Vi har lagt ut fem viktiga sätt att skapa bättre presterande e-postkampanjer under 2019.

1. Fånga rätt leadintelligens

Din förmåga att skapa “smarta” och relevanta e-postkampanjer som effektivt fångar din målgrupps uppmärksamhet beror på kvaliteten och bredden på data du har att arbeta med. Till och med de mest avancerade verktygen för e-posthantering är bara lika kapabla som den ledande intelligensen som driver dem.

För att vara mer detaljerad i din segmentering och tillhandahålla mer personligt innehåll till potentiella kunder måste du först fånga rätt leadintelligens och bibehålla noggrannheten i den data du samlar in. Din formulärstrategi bör fånga nyckelinformation på hög nivå som hjälper dig att börja identifiera en kontakts persongrupp och trattstadium. Men du bör inte förlita dig enbart på formulär för att samla in all information som behövs för att göra poäng och segmentera potentiella kunder. Ditt säljteam bör komplettera all befintlig kontaktinformation i ditt system genom att utföra “lead-berikning” varje gång de ansluter till en kontakt, ställa skarpa frågor för att fylla uppenbara dataluckor.

Om ditt marknadsföringsteam förlitar sig på att ditt säljteam matar in korrekt data för att skapa segmenterade listkampanjer, då är det viktigt att den som “äger” en kontakt vid en viss tidpunkt tar ansvar för att logga ny data och uppdatera information när förändringar inträffar, eftersom detta kommer att direkt påverka prestandan för en fosterkampanj.

2. Använd smarta arbetsflöden

När du har en mängd data till hands kan det roliga börja. E-postarbetsflöden kan ha några olika former beroende på målen för din kampanj och de verktyg du använder. “Om/då”-arbetsflöden erbjuder ett sätt att skräddarsy kampanjer i realtid baserat på den interaktion de får, så att du kan ge ytterligare möjligheter till potentiella kunder baserat på deras engagemang med tidigare e-postmeddelanden. Dessa typer av arbetsflöden har ofta högre öppningsfrekvens eftersom de minskar sannolikheten för att din e-post inte bekräftas helt enkelt på grund av dålig timing.

Ett annat exempel på smarta arbetsflöden är målspecifika arbetsflöden. I dina arbetsflödesinställningar för e-post kan du välja att ställa in ett mål/förväntningar för en viss kampanj. Denna åtgärd kommer att leda till att potentiella kunder avregistreras från arbetsflödet när de har uppnått det målet, vilket förhindrar att mottagarna översvämmas av ytterligare, irrelevanta e-postmeddelanden i en droppkampanj efter att de redan har vidtagit önskad åtgärd. Låt oss säga att du har en e-postkampanj där slutmålet är registrering av webbseminarier. Att ställa in registrering som mål för det arbetsflödet kommer effektivt att ta potentiella kunder ur arbetsflödet vid vilken tidpunkt de än registrerar sig för webbinariet.

3. Skapa smarta listor

Smarta e-postmeddelanden låter dig visa olika erbjudanden inom en enda segmenterad e-postlista baserat på specifika definierande kriterier – med andra ord låter de dig leverera smart innehåll till din publik. Om du till exempel har tre målpersonas, skulle varje smart e-postmeddelande i ett enda kampanjarbetsflöde vara sammansatt av tre separata, personspecifika varianter av ditt budskap.

Att skapa smarta e-postmeddelanden omfattar också möjligheten att skapa smarta listor. Med HubSpots smarta listverktyg kan du använda olika företags- och kontaktegenskaper för att skapa mycket specifika listor för riktade e-postkampanjer. Dessa listor kan segmenteras efter person, livscykelstadium, bransch, firmografi eller engagemangsnivå för att effektivt begränsa din publik till de kontakter som är mest benägna att svara på ett erbjudande. Så vad gör egentligen dessa listor “smarta?” Smarta listor kommer att fortsätta att lägga till nya leads till ett etablerat arbetsflöde som passar de angivna listkriterierna, så nya leads kommer automatiskt att gå in i relevanta vårdarkampanjer.

4. Fastställ lämplig timing och kadens

Timing är en enorm faktor som påverkar prestandan för alla e-postkampanjer. Funktionen “Schema baserat på tidszon” i HubSpot segmenterar automatiskt en lista efter en kontakts lokala tidszon, så att du kan skicka ett e-postmeddelande vid en tidpunkt då en kontakt är mest sannolikt att engagera sig. Att starta arbetsflöden med en av de smarta sändningsfunktionerna är ett bra sätt att säkerställa att det första e-postmeddelandet i din droppkampanj når sin avsedda målgrupp utan att glida under radarn.

Att fastställa lämplig tidpunkt inkluderar också att överväga hur lägligt och relevant erbjudandet är som du marknadsför. Det är lika viktigt att dubbelkolla att innehållet i ditt e-postmeddelande ger nödvändig kontext kring erbjudandet. Om du till exempel skickar en e-postkampanj som ber mottagarna att registrera sig för ett livewebinarium, skulle det vara viktigt att skräddarsy meddelandet för att inkludera lösningar för potentiella kunder i alternativa tidszoner, kanske inklusive information som var/när webinariets inspelning kommer vara tillgänglig om livesessionen inte är bekväm att delta i. Genom att tillhandahålla ett differentierat sammanhang baserat på särskiljande faktorer ökar engagemangsnivåerna genom att tillgodose din publiks unika behov.

5. Utvärdera och omvärdera

När det kommer till e-postkampanjer finns det ingen magisk formel eller nivå av perfektion som du kan uppnå och sedan tillämpa universellt. Inget är statiskt om köparens resa; bara för att en strategi fungerade för en målgrupp betyder det inte att den kommer att fungera över hela linjen. Som sagt, det finns fortfarande sätt att förbättra din övergripande framgång och lära av tidigare misstag.

Innan du skapar en ny e-postkampanj, utvärdera vad som fungerade och vad som inte gjorde det i din senaste kampanj. Titta på mätvärden som öppen frekvens, klickfrekvens och kontakter som förlorats över tid och försök att dra kopplingar mellan betydande nedgångar eller ökningar i engagemangsnivåer och viktiga diskriminerande faktorer. Varför presterade en kampanj betydligt bättre än en annan? Titta på skillnader i innehåll, timing, var kontakter avbröts i arbetsflödet, ämnesrader, antal e-postmeddelanden och andra potentiella särskiljande egenskaper i samband med ovannämnda mätvärden. Innan du skapar en ny e-postkampanj bör du också titta på leverans. Om du vill se en högre leveransfrekvens i din nästa kampanj kan det vara smart att utesluta potentiella kunder på den aktuella listan som har visat konstant låga engagemang.

När man jämför olika e-postkampanjer är det viktigt att inte jämföra äpplen med apelsiner (vissa kampanjtyper har i sig lägre engagemang än andra och vissa kontakter kanske inte svarar på samma strategier som andra, till exempel). Övervaka pågående kampanjer månadsvis för att utvärdera deras resultat hittills och göra mindre justeringar (eller genomföra A/B-tester). Som alltid, ha ditt slutmål i åtanke när du skräddarsyr ditt budskap och bestämmer den mest lämpliga strategin att använda framåt.

För fler användbara tips för att skapa engagerande och effektiva e-postmarknadsföringskampanjer, kolla in vår checklista för bästa praxis för e-post nedan.

0 Shares