Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 saker att veta om Samsung Android 5.1.1-uppdateringen

För varje dag som går kommer vi närmare och närmare lanseringen av Samsungs nästa stora Lollipop-uppdatering. Den uppdateringen förväntas vara Android 5.1.1, Googles senaste version av Lollipop. Den här veckan har vi sett flera nya detaljer dyka upp och idag tittar vi på vad du behöver veta just nu om Samsung Android 5.1.1-utgåvan.

I april släppte Google Android 5.1.1 Lollipop, en helt ny version av Lollipop som binder upp några lösa ändar som kom med företagets Android 5.1 Lollipop-utgåva i mars. Och medan Android 5.1.1 nu är tillgängligt för de flesta Nexus-märkta enheter, är det ännu inte tillgängligt för några av Android: s stora namn inklusive Samsung Galaxy S6 och Galaxy Note 4.

Samsung har inte bekräftat någonting direkt men vi vet att företaget har en Android 5.1.1-uppdatering i ärmen för flera enheter. Och när vi pressar mot slutet av juni börjar vi äntligen se nya och viktiga utgivningsdetaljer från Samsung Android 5.1.1.

Galaxy S6-itunes

Idag har vi sett ny information sippra till ytan och med de nya detaljerna i åtanke vill vi ta en uppdaterad titt på vad vi vet om Samsung Android 5.1.1-uppdateringen och dess release för Galaxy-enheter.

Android 5.1.1 är stabil

Samsung har rullat ut Lollipop-uppdateringar i ett antal månader nu. Och medan det och dess operatörspartners har distribuerat buggfixuppdateringar för Lollipop-problem stöter Galaxy-smarttelefon- och surfplattan fortfarande på Lollipop-problem efter byte från Android 4.4 KitKat.

Samsungs Android 5.1.1 Lollipop-uppdatering förväntas ge nya funktioner till Galaxy-enheter, inklusive gästläge och nya kameralternativ, men det finns också en god chans att det hjälper till att stabilisera några av de problem som har plågat användare av Galaxy S6 och Galaxy Note 4 för ett antal månader.

Vi vet inte vilka korrigeringar som kommer att visas i uppdateringen ännu och det är inte klart om Samsung har kunnat åtgärda problem med minneshantering som har skadat prestanda på vissa Galaxy S6-enheter. Vad vi dock vet är att Android 5.1.1 är mycket mer stabil än Android 5.1 och företagets andra Lollipop-utgåvor.

Vi har använt Android 5.1.1-uppdateringen på flera Nexus-enheter och vad vi har hittat är en uppdatering som har färre problem än sina föregångare. Vi kan inte berätta för dig hur alla dessa korrigeringar kommer att översättas till Galaxy-telefoner och surfplattor, men vi kan berätta att de korrigeringar som ingår i Google har fungerat. Och det betyder att det också kan lösa några av de mer uppenbara problemen för Samsung-enhetsägare.

Kommer det att finnas problem? Naturligtvis är ingen uppdatering perfekt, men vid denna tidpunkt bör Galaxy-användare vara tacksamma för att Samsung bedriver en Android 5.1.1-utgåva snarare än en Android 5.1-utgåva.

Samsung Android 5.1.1 Släppdatum har inte flyttat

Rogers, operatören som bekräftade Samsungs Android 5.1.1-planer, uppdaterade nyligen sin Android-uppgraderingssida för att återspegla nya släppdatum och nya Android-uppdateringar.

Vi vet fortfarande inte när operatören planerar att släppa Android 5.1.1 exakt men företagets senaste översikt visar fortfarande Android 5.1-utgåvor för Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge i juni. Med andra ord har det inte försenats, åtminstone inte ännu. Så för närvarande förväntar vi oss fortfarande att uppdateringen kommer till vissa enheter senare denna månad.

Uppdatering av Galaxy S6 Android 5.1.1

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge har länge ryktats för att få Android 5.1.1 Lollipop-uppdateringen först och ingenting har förändrats.

Galaxy-S6-4

SamMobile, en webbplats som är ansluten till Samsungs Android-uppdateringsrörledning, tror fortfarande att dessa två kommer att få första dibs på Android 5.1.1-uppdateringen och dess funktioner och Rogers har fortfarande inte listat några andra Android 5.1-uppdateringar.

Det finns ingen anledning att tro att Samsungs planer kommer att förändras och det finns all anledning att tro att de första Android 5.1.1-uppdateringarna kommer att vara för sina två flaggskepp Galaxy S-smartphones.

Uppdatering av Galaxy Note 4 Android 5.1.1

Galaxy Note 4 Android 5.1.1-uppdateringen är den enda andra Samsung Android 5.1.1-uppdateringen som har bekräftats. Vi har inte sett några detaljer fram för enheter som Galaxy Note 3 eller Galaxy S5.

Idag har nya detaljer från SamMobile dykt upp och det ser ut som att Samsung gör stadiga framsteg med sin andra Android 5.1.1-uppdatering.

Publikationen har lagt upp riktmärken för den nya Galaxy Note 4 Lollipop-uppdateringen och det står att Samsung nu aktivt arbetar med den här uppdateringen bakom kulisserna.

Galaxy Note 4 Android 5.1.1-uppdateringen ryktades tidigare i juli, men det är oklart hur stort gap det kan finnas mellan Galaxy S6 Android 5.1.1-uppdateringen och uppgraderingen för Galaxy Note 4. Med tanke på att vi inte har sett några bärare bekräfta det direkt, skulle vi inte förvänta oss en överhängande utrullning för not 4.

Android 5.1.1-uppdatering för nya Galaxy-enheter

Slutligen verkar det som om Samsung kommer att använda Android 5.1.1 som bas för sina kommande enheter. SamMobile hävdar att Android 5.1.1 kommer att vara programvaran som kommer ombord på en ny Galaxy S6 Note, en enhet som förväntas ha en 5,7-tums skärm och en ankomst någon gång under tredje kvartalet.

Galaxy S6 Avengers Age of Ultron - 3

Vad detta betyder för den ryktade Galaxy Note 5 är oklart. Med en Android M-uppdatering planerad för Q3 är det möjligt att Samsung kommer att flytta sitt flaggskepp till den versionen snarare än Android 5.1.1. Vi förväntar oss att fler Galaxy Note 5-detaljer kommer fram när vi skjuter djupare in i året mot en lansering under tredje kvartalet.