Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 misstag att undvika när du köper en elbil

Att köpa en elbil är ett viktigt beslut

Att köpa en ny bil är utan tvekan ett av de viktigaste besluten vi kan fatta i livet. När det gäller att välja ett fordon finns det flera frågor som vi måste ställa oss själva: pengarna vi är villiga att spendera, tiden vi kommer att investera, att välja det som bäst passar våra behov…

Kort sagt, faktorer att ta hänsyn till att om du inte sköter dem väl kan leda till att du gör misstag som du inte vill ska hända när du köper en bil, även en elektrisk. För att köra ett elfordon kräver en förändring när det gäller körvanor, och med fler och fler människor som byter från förbränningsmotorer till elfordon, finns det en god chans att de kommer att göra några vanliga misstag.

Vad ska man undvika

När det gäller elbilar är det verkligen lätt att göra ett misstag när man köper dem, eftersom det är en relativt ny teknik, det finns vissa parametrar som användarna inte helt förstår och även en hel del okunskap om dessa fordon.

Till detta ska vi lägga till att elbilar är inte direkt billiga och att de dessutom har vissa egenheter som vi måste ta hänsyn till när vi köper dem.

Ignorera ekonomiska incitament (Planera flyttar)

Detta är något grundläggande, därför ser vi det i första hand. Vi hänvisar till hjälpen av Moves III-planen, som kommer att vara tillgänglig fram till 2023. Tack vare denna åtgärd kan du få ett elfordon och spara pengar på köpet.

Genom att lägga till incitamenten från Flyttplanen och de ytterligare rabatterna från tillverkarna, är det möjligt att få tillgång till rabatter på upp till 8 000 euro i en elektrifierad bil (även hybrid eller laddhybrid).

Consumo coche eléctrico comprar

Moves III-planen kan begäras av privatpersoner, egenföretagare, fysiska personer, privata företag, lokala enheter och offentliga enheter som är knutna till dem. Som huvudkrav ska fordonet ha ett pris på mindre än 45 000 euro och åtminstone ha 30 kilometers autonomi i elektriskt läge.

Ta inte deras autonomi bokstavligt

Autonomi är en nyckelpunkt om du ska köpa en av dessa bilar, och även en av de aspekter där du kan göra flest misstag. Därför är det bästa rådet i detta avseende att du inte tar autonomi tillkännagavs av tillverkaren bokstavligen, eftersom den är designad för måttliga klimatförhållanden.

Faktum är att vid tillfällen av extrem kyla eller värme kan batteriet bli lidande och du kommer inte att kunna köra så många kilometer utan att ladda om. Naturligtvis är dessa nackdelar vanligare i små och lätta modeller och det finns även elbilar som är designade för att klara kallt eller mycket varmt klimat.

Elmotorkraft

Kraften hos motorn i en elbil är som hos ett fordon med en termisk motor, som bestämmer motståndsaccelerationskapaciteten men påverkar också effektiviteten av regenerativ bromsning.

Ju högre motoreffekt, desto mer kapacitet kommer din elbil att ha att ladda batteriet när du släpper gaspedalen, bromsar eller till exempel åker nerför en bergsväg bara låter bilen falla på grund av sin egen tröghet.

Planera drag jämför coche eléctrico

Glöm inte att känna till din energiförbrukning

Effektiviteten hos en elbil ges av många faktorer, men när du köper det du måste titta på är energiförbrukningen, mätt i kWh/100 km.

Ju lägre värde, desto fler kilometer kommer bilen att klara av samma mängd energi som lagras i batteriet. Så glöm inte att uppmärksamma detta faktum, men tänk också på att det finns elbilar med 800 V-arkitektur, vilket är mycket effektivare än de med 400 V-arkitektur.

laddpunkter

Det är en av aspekterna som måste studeras innan man köper någon elbil. Det kan vara så att vi bor i ett område där det råder brist av laddpunkter vilket kan orsaka andra problem.

Vi måste komma ihåg att om vi lämnar storstäder finns det provinser där det är svårt att hitta laddstationer och särskilt de som verkligen är värt det för deras hastighet . Om vi ​​har en laddare hemma, som normalt, blir det lättare att hantera autonomin om det är ont om laddpunkter.