5 kundmarknadsföringstaktik för att glädja dina kunder till evangelister

0 Shares

New Breeds kundframgångsansvarig talar i telefon.

Alltför ofta ser vi marknadsförare stoppa sina relationer med en kontakt när en affär är sluten-vunnen – men dina marknadsföringsinitiativ bör inte sluta där. Klientmarknadsföringstaktik erbjuder en hel del möjligheter att främja merförsäljning och minska churn. När allt kommer omkring är de enklaste att sälja till de som redan har köpt av dig.

Även om det är viktigt att skaffa nya affärer, är det avgörande att behålla, glädja och evangelisera dina befintliga kunder för att uppnå hållbar tillväxt. Genom att investera en del av ditt teams marknadsföringskalorier i kundglädje kan du säkerställa att din kunds livstidsvärde vida överstiger kostnaden för förvärvet och att kundhänvisningar leder till nya, idealiska kunder.

För att hjälpa dig kickstarta din kundmarknadsföringsstrategi, här är några värdefulla taktiker för att glädja dina kunder till evangelister.

1. Uppslukande virtuella evenemang

På grund av spridningen av både SaaS-företag och distansarbete är du förmodligen van vid att ha kunder över hela världen. Behovet (och förmågan) för intäktsteam att träffa kunder ansikte mot ansikte för att sälja eller serva sin produkt är nästan obefintlig. Men vi kommer inte att vara de första att berätta att personliga relationer fortfarande räknas.

Det betyder inte att du måste spendera en stor del av din marknadsförings- eller försäljningsbudget på att vara värd för eller sponsra personliga evenemang. Nu och framöver erbjuder virtuella evenemang dig en lägre kostnadsmöjlighet att både engagera dina potentiella kunder och glädja dina kunder.

Genom att vara värd för uppslukande evenemang med engagerande innehåll i en bestämd takt, får ditt team möjlighet att skapa värdefulla, personliga kontakter med kunder som kan flyga under radarn under den vanliga produktleveransen. Kvartalsvisa eller årliga möten med användargrupper och frågor och svar är utmärkta sätt för SaaS och andra B2B-tjänsteföretag att få kontakt med sina kunder och uppmuntra kunskapsdelning över deras användarbas.

2. Remissprogram

Ett annat sätt att engagera din användarbas är att engagera dem i din marknadsförings- och försäljningsprocess. Refereringsprogram ger dina kunder möjlighet att få ett incitament för att dela sina erfarenheter av din produkt eller tjänst. Och ett välstrukturerat hänvisningsprogram – med tydliga kriterier, lättanvänt marknadsföringsmaterial och ett värdefullt incitament – ​​kan låta dina kunder forma sitt eget ekosystem.

Dina kunder kommer att kunna rekommendera din produkt eller tjänst till andra människor och på så sätt sammanföra människor med liknande problem för att lösa dem. Genom dessa program förvandlas dina kunder till evangelister, eftersom de tar med nya, idealiska kunder i mixen. Att bjuda in dina kunder att bidra till ditt företags tillväxtbana är själva definitionen av en stark kundmarknadsföringstaktik.

3. Kundfeedback

Dina kunder kan också bidra till din tillväxt på mer direkta sätt – genom undersökningar, fokusgrupper och intervjuer.

Program för kundfeedback är utformade för att hjälpa dig förstå hur du bättre kan betjäna och marknadsföra dina nuvarande kunder. Med tanke på deras resultat är de ett säkert sätt för dig att förbättra din produkt, din tjänsteleverans, ditt förhållningssätt till marknadsföring eller nästan vad som helst annat du kan tänka dig. Men att köra ett starkt program kan också glädja dina kunder till evangelister.

I sig är program för kundfeedback inte kända för att så glädje. Det skulle krävas en riktigt rolig eller insiktsfull enkätfråga för att skapa en evangelist. Men när ditt företag ber en kund om feedback och erkänner den feedbacken på ett transparent sätt och reagerar på den med ett snabbt, ansvarsfullt och omtänksamt svar, tenderar upplevelsen att stanna kvar.

På samma sätt som återkopplingsmekanismer är ett marknadsföringsverktyg för kunder, så bör även kundtjänstavdelningar utformas. En fantastisk upplevelse – även under ett klagomål – är det bästa sättet att glädja en kund till en evangelist.

4. Kundnyhetsbrev

Det finns naturligtvis mer traditionella taktiker för kundmarknadsföring som kan skapa glädje. Nyhetsbrev, till exempel, är ett bra sätt att ta hand om potentiella kunder, men de kan också användas för att hålla kontakten med dina kunder och se till att ditt varumärke förblir top of mind.

Kundnyhetsbrev ger din kundbas färskt innehåll och information som en potentiell kund inte nödvändigtvis är redo att ta emot. Produktreleaser, företagsnyheter, utbildningsinnehåll och exklusivt kundinnehåll kan hjälpa ditt nyhetsbrev så att det fungerar på samma sätt som dina virtuella evenemang; det borde ge dina kunder något exklusivt som faktiskt hjälper dem att utvecklas, och de borde känna att upplevelsen av att engagera sig i det innehållet är en del av att skapa en relation med dig. (Det är.)

Nyhetsbrev är inte bara glädje. De är tänkta att förmedla ett budskap också. Men glädjekomponenten ligger i det mervärde som ges: du vill hjälpa dina kunder. De kan se det när du når ut. Nästa taktik låter dig ta den känslan ett steg längre.

5. Exklusivt kundinnehåll

Visa dina kunder att du värdesätter dem genom att förse dem med kontextuellt relevant innehåll, skräddarsytt exklusivt för deras smärtor.

Kom ihåg att bara för att en prospekt har förvandlats till en kund betyder det inte att deras mål och smärtpunkter har försvunnit; de har helt enkelt förändrats. När du fortsätter att bygga en relation med dina kunder kommer glädjen att bero på din förmåga att förstå och svara på dessa nya smärtor och mål. Samma skräddarsydda tillvägagångssätt som du har för säljaktiveringsinnehåll bör fungera här.

Börja med att kartlägga din kundresa (inte din köparresa). Det bör spegla hur dina kunders mål växer och utvecklas under deras engagemang med din produkt eller tjänst. När du har identifierat punkterna längs den resan, fråga dig själv vad dina kunder behöver för att uppnå de viktigaste målen du kartlagt. Hur vet du att de behöver det?

Marknadsföringsinnehållet från din kund bör effektivt möta dessa utvecklade behov och önskemål för att kunna fortsätta att glädja dina kunder till evangelister. Försök att erbjuda en produktsmygtitt eller marknadsföra pedagogiskt innehåll som hjälper kunder att bättre använda din produkt eller tjänst på ett sätt som möjliggör deras framgång.

Takeaway

Förmågan att glädja dina kunder handlar inte bara om bra produktleverans. Det handlar också om att skicka dem hjälp när och var de behöver den via kundmarknadsföring och ge bästa möjliga upplevelser med dina människor, din tjänst och ditt innehåll.

0 Shares