Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 kreativitetshöjande appar som studenter älskar

Samma rutin och en tung akademisk belastning kan ofta försämra en elevs liv, vilket leder till en känsla av stagnation och brist på kreativitet. Ändå kan du få din hjärna att röra sig i rätt riktning med kreativitetshöjande appar. Oavsett om du är en professionell kreativ eller en amatör som vill väcka några kreativa idéer, kommer dessa appar att hjälpa dig att få din kreativa känsla att flöda. Fortsätt läsa för att upptäcka mer!

Hur man ökar kreativiteten

När det gäller att öka sin kreativitet är appar inte det enda som kan hjälpa. Lär dig vilka steg du måste ta innan du använder kreativitetsframkallande program.

Lys upp din arbetsbörda

Som student kan du ha många uppgifter som väntar på dig varje vecka. Med pressen att hålla deadlines kan det vara svårt att behålla ett kreativt tänkesätt och producera nya idéer. Därför måste du hitta en tjänster för uppsatsförfattare som kan hjälpa till att ta lite av belastningen från dina axlar. Vanligtvis tillhandahåller du dessa tjänster med dina krav på uppsats eller papper, och de skapar det från grunden, vilket sparar tid.

Ge din hjärna en uppfräschning

Att ta en paus från ditt projekt kan ge dig ett nytt perspektiv, så att du kan se det från olika vinklar och identifiera förbättringsområden. Därför rekommenderar vi om möjligt att ta en kort resa för att komma in i en ny miljö. Om inte, träna, ta en promenad eller läs en bok. Dessa aktiviteter kan också distrahera dig från din dagliga rutin och ladda ditt sinne.

Avsätt tid för kreativitet

Att avsätta tid för kreativitet, som för allt annat i livet, är avgörande för dess utveckling. Vänta inte på att saker ska hända av sig själv. Avsätt tid varje vecka för att arbeta med någon form av kreativ uppgift. Upptäck toppuppdragstjänster som hjälper till free tid för dig att spänna dina kreativa muskler under veckan. Tillåt dig själv att uttrycka dina kreativa talanger på ett nytt sätt.

Topp 5 kreativitetshöjande appar för elever

1. Pinterest

Kosta: freemen innehåller annonser

Plattform: Android, iOS

Med över 430 miljoner aktiva månatliga användare är Pinterest en obestridd ledare inom bilddelning och sociala medietjänster. Genom att ge användare möjligheten att “fästa” bilder och spara dem för framtida referens, har Pinterest utnyttjat en unik form av digitalt engagemang som har blivit allt mer populärt. Som ett resultat av detta har plattformen blivit den bästa källan för både vanliga användare som letar efter idéer och inspiration, och företag som försöker marknadsföra sina produkter och tjänster.

Den viktigaste fördelen med Pinterest är att den tillgodoser ett brett spektrum av intressen. Således kan du hitta idéer, tips och visuella referenser för dina webbprojekt, presentationer, illustrationsdesigner, interiörer, kläder och fotograferingar på ett och samma ställe. Dessutom har plattformen förmågan att länka direkt till webbplatser, vilket gör den till en bra källa för att marknadsföra någon av dina kreativa ansträngningar.

2. TED

Kosta: free

Plattform: Android, iOS

TED Talks är korta inflytelserika videor med expertföreläsare som delar sin kunskap och erfarenhet genom föredrag och presentationer. TED Talks har blivit en populär form av lärande. De är lättillgängliga och innehåller information från några av de mest kunniga experterna inom sina respektive områden om ämnen som inkluderar vetenskap, teknik, sociologi, geografi, underhållning, kreativitet, idéer, design och andra discipliner.

TED talks har en mobilapp som låter dig bläddra, ladda ner och titta på videor som är tillgängliga på plattformen. Användare kan få personliga rekommendationer som matchar deras intressen, eller bläddra i TED:s free samling av tusentals inspirerande, informativa och transformerande videor. Dessutom kan användare också hålla reda på sin TED talk “bevakningslista” och favoritpraten, samt få aviseringar om nya releaser och relaterade TED-evenemang.

3. Behance

Kosta: free

Plattform: Android, iOS

Behance är en plattform för artister där du kan utforska verk av världens främsta kreativa talang. I appen kan du hitta miljontals kreativa projekt inom branscher som grafisk design, fotografi, illustration, rörlig grafik, mode, konst, speldesign, arkitektur, reklam och ljuddesign. Behance är ett utmärkt sätt för både proffs och amatörer att bli inspirerad, få feedback och hålla sig informerad om de senaste trenderna inom den kreativa branschen.

För att öka din kreativitet har hjärnorna bakom Behance-appen lagt till några fantastiska funktioner. De låter dig följa kreativiteten du älskar, bygga moodboards från de projekt som inspirerar dig och titta på livestreams för att lära dig teknikerna som används av ledande konstnärer och designers.

Dessutom kan du också gå med i kreativa projekt och bidra med dina idéer, visa upp dina bästa verk för ett brett spektrum av potentiella arbetsgivare och bygga ditt professionella nätverk genom att få kontakt med likasinnade kreativa.

4. Brainsparker Creativity Coach

Kosta: free med betaltjänster

Plattform: iOS

Om du föredrar interaktiva plattformar, kolla in Brainsparker. Den erbjuder kortlekar med tankeväckande ord och fraser som hjälper dig att öka din kreativitet. Den här appen uppmuntrar användare att ta en paus från sin hektiska rutin och tänka utanför ramarna för att frigöra sin potential och förbättra idégenerering, mindmapping och brainstorming.

Appen innehåller 200 kort som kan användas för att övervinna blockeringar, lösa problem och generera kreativa idéer. I Brainsparker hittar du:

  • coachningsfrågor för bättre problemlösning;
  • slumpmässiga uppmaningar för att utlösa nya perspektiv;
  • kreativitetscitat som ger energi till din kreativa anda;
  • kraftfulla frågor för att sätta övertygande mål;
  • roliga och kreativa aktiviteter för barnen.

Dessutom låter appen dig ställa in upp till tre dagliga gnistaviseringar.

5. SimpleMind

Kosta: free med betaltjänster

Plattform: Android, iOS

Ibland är utmaningen inte att komma på idéer; det är att organisera dem till något som kommer att fungera. I så fall kan mindmapping hjälpa dig att reda ut dina kaotiska idéer och koppla ihop dem för att skapa ett strukturerat diagram som visualiserar dina tankar och koncept.

SimpleMind är en utmärkt mindmapping-app. Du kan använda den för att ordna dina tankar i ett intuitivt diagram, lägga till bilder, göra anteckningar och dela dina idéer med andra. SimpleMind erbjuder också inbyggda mallar som hjälper dig att komma igång snabbt.

Appen är otroligt enkel att använda. Det låter dig fokusera på den kreativa processen, snarare än att oroa dig för programmets tekniska egenskaper. Efter att ha använt det ett tag kommer du att kunna ladda ner ditt sinne för att komma ihåg information och generera ännu mer kreativa idéer.

Slutsats

Från appar för bilddelning till tankekartande plattformar, det finns en mängd olika digitala resurser som kan hjälpa dig att övervinna kreativa blockeringar. Prova dessa appar för att öka din kreativitet, bli inspirerad och bekämpa idéstagnation.