5 iOS 8 Cydia Tweaks för Touch ID

0 Shares

IOS 8-jailbreak är officiellt ute och tillgänglig för alla iPhones och iPads som kan köra iOS 8. Här är fem iOS 8 Cydia-tweaks som fungerar med den senaste versionen av iOS som är ett måste för din Touch ID-aktiverade iOS-enhet , som iPhone 6 och iPad Air 2.

TaiG dev-teamet ansvarar för det här senaste jailbreaket och de är ett nytt tillskott till jailbreak-communityn, först först in på scenen nyligen med släppandet av en iOS 8.1.1 jailbreak, så att användare kan jailbreaka sina enheter som körs på den senaste version av iOS.

IOS 8-jailbreak från Pangu körs dock fortfarande fortfarande starkt på enheter som kör iOS 8.1. Pangu dev-teamet är också ett nytt tillskott till jailbreak-communityn och bryter in i scenen med deras iOS 7.1.2-jailbreak tillbaka i juni strax efter uppdateringen släppt från Apple.

Vi har bestämt oss för att lyfta fram Apples Touch ID-fingeravtryckssensor för den här veckans lista över fantastiska iOS 8 Cydia-tweaks, så om du har en iPhone 5s eller nyare eller en iPad Air 2 eller iPad mini 3 är dessa tweaks för dig.

UnlockID

En av de smidigaste Touch ID-jailbreak-justeringarna som gör rundorna är UnlockID, som låter användare låsa upp sin Mac-dator med sin Touch ID-aktiverade iPhone eller iPad.

UnlockID kan också lagra webbplatslösenord och fyller i dem automatiskt med ditt fingeravtryck när du besöker en lösenordsskyddad webbplats i din webbläsare på din Mac.

Naturligtvis kan du bara låta din webbläsare komma ihåg dina lösenord åt dig, men om du är lite paranoid om att andra kommer på din dator och loggar in på ditt Facebook-konto kan UnlockID vara den perfekta följeslagaren för att förhindra att sådant någonsin happening.

VirtualHome

Den första Cydia-tweak någonsin för att dra nytta av Touch ID-fingeravtryckssensorn var Virtual Home, och tanken bakom det är att spara en del av den stressbelastning som du normalt skulle sätta på iPhones hemknapp – klicka på den dussintals gånger per dag eller ännu mer.

Touch-ID

Istället, med Virtual Home, kan du simulera en hemknapp genom att bara trycka på hemknappen med Touch ID-fingeravtryckssensorn. Att trycka på hemknappen en gång tar användarna tillbaka till startskärmen medan du trycker på och håller ned den för att starta multitaskingfacket / appomkopplaren.

Även om du kanske tror att denna tweak skulle ha problem med att aktivera Siri, är det möjligt. En läsare har tidigare nämnt att du kan ställa in antingen “Tap and Hold” eller “Double Tap” för multitask, sova, göra ingenting och Siri.

Känslig

Medan BioLockdown hindrar dig från att öppna appar utan fingeravtrycksbehörighet, startar Touchy faktiskt appar med en genomsökning av fingret.

Vidare kan Touchy använda Touch ID: s förmåga för att upptäcka specifika fingrar och starta vissa appar enligt vilket finger du skannar. Du kan till exempel ha Facebook-appen öppen när du skannar pekfingret och starta Twitter-appen när du skannar ditt rosa finger.

Tyvärr stöder Touchy bara upp till fem uppdrag, vilket är en app för varje finger för en hand. Vi vill se möjligheten för tio olika appuppdrag, men vi kan verkligen inte klaga på det vi har nu.

BioLockdown

Tidigare har vi nämnt en jailbreak-tweak som heter BioProtect, som låter dig lösenordsskydda vissa appar med ditt fingeravtryck så att du bara kan komma åt dem genom att skanna fingret med Touch ID-hemknappen, men en jailbreak-tweak som heter BioLockdown är billigare och erbjuder fler funktioner och inställningar att leka med än BioProtect.

biolockdown

Inte bara kan du låsa appar med ett fingeravtryck, men du kan också begränsa vissa inställningar och bara aktivera dem med skanningen av ditt finger. Om du till exempel inte vill att andra ska inaktivera WiFi när de tar tag i din telefon kan du ställa in ett fingeravtryckslås på den här växeln för att förhindra att andra inaktiverar WiFi, och detsamma gäller för andra växlar och till och med att stänga av själva enheten.

Aktivator

Activator i sig är inte en dedikerad Cydia-tweaks för Touch ID, men det inkluderar möjligheten att tilldela nästan alla Activator-åtgärder till din iPhone eller iPad Touch ID-fingeravtryckssensor.

2014-12-02 10.39.17

För att tilldela en Touch ID-gest till en Activator-åtgärd, gå in i Activators inställningar och tryck på Var som helst. Bläddra ner bara lite tills du hittar Fingeravtryckssensor avsnittet (det borde redan vara nära toppen). Välj sedan en av de tillgängliga Touch ID-gesterna och tilldela den en Activator-åtgärd precis som du skulle göra med någon annan gest i appen.

0 Shares