Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 iOS 11-funktioner som vi vill se på Android

Alla kopierar alla idag, varför både Android 8.0 Oreo och iOS 11 har många spännande funktioner. I september släppte Apple iOS 11, och det finns mycket att gilla. Med detta i åtanke är här 5 iOS 11-funktioner som vi vill se på Android.

Googles senaste Android 8.0 Oreo-uppdatering kom i augusti, men den är fortfarande inte tillgänglig för de flesta enheter. Istället kör de flesta smartphones och surfplattor Android 7.0 Nougat eller till och med äldre programvara. Ändå betyder det inte att vi inte kan ha någon iOS-avund när vi väntar på uppdateringar.

Läs: Android 8.0 Oreo vs Android Nougat: Vad är nytt

Tidigare har vi detaljerat 14 skäl till att Android fortfarande slår Apples iPhone, men det kan alltid vara bättre. Google gjorde en hel del förändringar för att förbättra Oreo, men de är inte de enda med bra idéer. Apple gör mycket rätt, och här är fem av dem som vi inte har något emot att ha.

Inbyggd skärminspelning

Att kunna fånga och spara vad som helst på din skärm är en extremt hjälpsam funktion. Alla Android-enheter kan ta skärmdumpar, men de flesta av dem kan inte spela in vad som finns på skärmen. Ja, vi inser att detta inte är en ny funktion på något sätt, och vissa enheter som Galaxy S8 har skärminspelningsfunktioner.

Faktum är att alla nya Samsung-telefoner har en dedikerad app förinstallerad som gör att användare kan spela in sin skärm. Perfekt för spel, guider och mer. Men det är bara en app som är begränsad till Samsung Galaxy-telefoner. Och medan det finns appar från tredje part i Google Play Store som gör det, byggde Apple in den här funktionen i iOS 11.

Det är bara ett svep i Control Center, och du kan enkelt stänga av mikrofonen också. iPhone-användare kan omedelbart trycka på skärminspelningsknappen, sedan finns det en nedräkning på 3 sekunder som ger dig tid att komma till skärmen eller appen du vill spela in.

Vissa Android-enheter har denna förmåga medan andra behöver en app från Google Play Store. Vi välkomnar dock Google att integrera denna rättighet i Android 8.1 Oreo så att alla kan njuta av oavsett vem som gör telefonen.

WiFi-lösenordsdelning

Ibland är det små saker som räknas. De små programvaruändringarna och förbättringarna som gör livet enklare. En av dem för iOS 11-användare är något som heter WiFi Password Sharing. Istället för att ge ut ditt långa och svårt att komma ihåg WiFi-lösenord till vänner och familj, låter iOS 11 dig direkt dela det.

Om någon besöker och du inte vill ge ut ditt lösenord, låt dem placera sin iPhone nära din iPhone eller Macbook. Den nya WiFi-delningsfunktionen fungerar magiskt bakom kulisserna och kommer automatiskt att ansluta dem till din WiFi. Naturligtvis får du total kontroll över detta och du ser ett meddelande på din iPhone som säger “Dela lösenord” som du kan bevilja eller neka.

Så länge den personen finns i din kontaktlista händer allt automatiskt när du går med på att dela lösenordet. Detta är snabbt, enkelt, säkert och säkert. Jag skulle inte ha något emot att ha något liknande på Android.

Apple Maps stör inte när du kör

För att vara ärlig spelar de flesta funktionerna i Apple Maps helt enkelt ikapp med Google Maps. Som körväg och vägbeskrivning. Det finns dock en ny funktion som är ganska hjälpsam och säker. I iOS 11 lade Apple till ett nytt Stör-inte-läge i Maps.

Stör ej under körning tystar ljud, inklusive aviseringar, och håller iPhone-skärmen avstängd. Det finns till och med en iMessage (tillval) som varnar utvalda kontakter om att du är en säker förare och för närvarande kör. I princip låta dem veta att du är lite upptagen och inte kan svara.

Google Maps är fyllda med användbara funktioner som många älskar, men det här är något vi inte har något emot att se nästa.

Android betala i meddelanden

Mobila betalningslösningar är en växande trend idag. Vi har Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay och flera appar som låter dig skicka pengar till vänner och familj, som Venmo.

I iOS 11 lade Apple till ett alternativ att använda Apple Pay direkt i iMessage. Skicka omedelbart vänner och familj pengar med lätthet. Om en kompis ber om de $ 20 du är skyldig dem kan du svara med en betalning på några sekunder. Miljoner använder Apple Pay, vilket gör detta snabbt och bekvämt.

Ja, Android-användare kan skicka och ta emot pengar med Gmail, men det använder Google Wallet. Ännu en duplicerad tjänst som erbjuds av Google. För att inte tala om Google har mer än en meddelandeplattform, så vi är inte säkra på vilken väg de ska ta. Hur som helst vill vi se Android Pay-integration med utvalda Android-meddelandeprogram. Kanske till och med lägga till tredje parts appstöd, om möjligt.

Det är värt att notera att detta snart kommer till iOS 11, Apple har inte släppt det helt än.

Mer Augmented Reality (AR)

En stor del av Apples iPhone 8, iPhone X och iOS 11-release är Augmented Reality. Företaget visade upp några snygga nya appar på scenen under iPhone X-meddelandet. Rikta din iPhone-kamera mot fältet under ett MLB-spel för ett överlägg av statistik och information. Eller spela några fantastiska flerspelarspel på ditt soffbord i vardagsrummet som The Machines.

Det viktiga här är Apple-byggd ARKit direkt i iOS 11. Utvecklare har full tillgång till en massa verktyg och de flesta äldre iPhone-enheter kan också njuta av AR. På grund av detta behöver du inte den senaste iPhone för att njuta av Augmented Reality. Det fungerar bara, och massor av appar kommer snart.

Vi vet vad du tänker, Google är redan knä djupt i Augmented Reality. Project Tango är inget nytt, och Google har till och med en AR-telefon i ASUS ZenFone AR. Det är dock problemet, efter år av arbete med det finns det fortfarande knappast något att visa för det.

Ja, Google släppte ARCore som ett svar på Apples ARKit, men jag kan inte låta bli att känna att Android är bakom. Om inte, blir det snart. Googles ARCore är ett steg i rätt riktning och fixar många problem eller begränsningar, men vi vill se mer.

Slutgiltiga tankar

Det här är bara några av många nya med iOS 11. Vi förväntar oss också ytterligare förbättringar av Android 8.0 Oreo kommer den 4 oktober när Google debuterar sin nya Pixel 2. Kanske kommer några av dessa funktioner att inkluderas i Android 8.1 när det kommer.

Som vi sa tidigare finns det mycket att älska med Android Oreo, men det finns också en hel del snygga nya funktioner i iOS 11. Med varje ny mjukvaruutgåva kopierar båda sidor varandra, och det är bra. I slutändan gynnar innovation och slutanvändare mest.