5 HubSpot-Salesforce-integreringsproblem och hur man löser dem

0 Shares

HubSpot till Salesforce Integration-Funktioner

PÄ New Breed pratar vi mycket om nödvÀndigheten av marknadsföring och försÀljningsanpassning. Era team mÄste vara i lÄst steg och göra det möjligt för varandra att arbeta mot gemensamma mÄl.

Samma anpassning bör finnas mellan dina teams programvara.

Om dina sÀlj- och marknadsföringsteam inte utnyttjar samma plattform för sin CRM och marknadsföringsautomatisering, Àr det viktigt att dessa plattformar kan kommunicera med varandra. Det Àr inte ovanligt att hitta marknadsföringsteam som anvÀnder HubSpot och sÀljteam som anvÀnder Salesforce.

Efter att ha utnyttjat bÄda plattformarna pÄ New Breed, har vi sammanstÀllt nÄgra vanliga integrationsproblem och hur man ÄtgÀrdar dem för att sÀkerstÀlla ren data och en smidigare överlÀmning mellan marknadsföring och försÀljning.

1. Kontakter kontra potentiella kunder

Den kanske mest grundlÀggande skillnaden mellan Salesforce och HubSpot Àr hur de skiljer mellan kontakter och leads.

I HubSpot finns det en post för potentiella kunder och kontakter: de Àr bÄda kontaktposter.

Salesforce Ă€r en annan burk bönor. I Salesforce Ă€r leads nĂ€tnya poster som ditt sĂ€ljteam inte har genomfört nĂ„gon uppsökande verksamhet med. Även om associerade företag eller poster finns i Salesforce, kommer leads inte att kopplas till dem förrĂ€n en sĂ€ljare omvandlar dem till en kontakt – vanligtvis nĂ€r uppsökande kontakt har börjat. Dessa leads kommer dock fortfarande att synkroniseras med deras motsvarande kontaktpost i HubSpot.

HubSpot skapar en lead i Salesforce kontra en kontakt.

Beroende pÄ din verksamhet och din försÀljningsprocess mÄste du bestÀmma hur HubSpot-kontakter ska skapas i Salesforce. Om du till exempel genomför din sÀljkvalificering i Salesforce och inte HubSpot, vill du att nya HubSpot-kontakter ska skapas som potentiella kunder i Salesforce.

2. FastighetskartlÀggningar

Egenskaperna som Àr associerade med poster i HubSpot och Salesforce Àr inte identiska. NÀr du skapar en ny integration mÄste du mappa egenskaperna för dina kontakter för att synkronisera med fÀlt i Salesforce.

Till exempel, om du samlar in formulÀrinformation om vilket projekthanteringsverktyg en prospekt anvÀnder och du vill att informationen ska visas i Salesforce, mÄste du skapa en egenskapsmapping för att göra det.

Skapa en ny egenskapsmapping i HubSpot för Salesforce.

Synkroniseringsfel kan uppstÄ nÀr egenskaper tas bort i nÄgon av plattformarna eller om HubSpot-egenskapen och Salesforce-fÀlttyperna inte Àr kompatibla. Till exempel Àr ett rullgardinsval i HubSpot en vallista i Salesforce.

Med det i Ätanke mÄste din rullgardinsfrÄga för projekthanteringsprogramvara mappas till ett fÀlt i Salesforce som anvÀnder en vallista. Lyckligtvis varnar nya fastighetskartlÀggningar dig för potentiella fel du kan skapa.

3. FastighetsvÀrden eller vallistor

FastighetsvÀrdefel Àr mycket vanligare. Om alternativen för en viss egenskap förÀndras över tiden kan dessa fel intrÀffa med högre frekvens. Ta till exempel en kontoÀgares egendom.

NÀr anstÀllda kommer och gÄr och anvÀndare tas bort frÄn din programvara kanske vissa kontakter inte uppdateras med nya Àgare. Detta kan orsaka synkroniseringsfel i ett kontoÀgares fÀlt. PÄ liknande sÀtt, om du har ett fÀlt för köparpersona och gör det smarta valet att uppdatera dina personas över tid, kan förÄldrade personavÀrden finnas kvar i en programvara och orsaka synkroniseringsproblem.

Varning om att en egenskap raderas i HubSpot som orsakar ett synkroniseringsfel.

Generellt sett Àr dessa fel sÀllan kritiska. Om fastighetsvÀrdena inte uppdateras Àr det troligt att du inte lÀngre arbetar med en viss kontakt. De krÀver ocksÄ manuella uppdateringar.

I dessa fall kan du anvÀnda kolumnen feltyp i HubSpots integrationsmeny för att lokalisera berörda poster, lösa eventuella fel och synkronisera om dina kontakter.

4. Kontaktsynkronisering

Eftersom du anvÀnder tvÄ olika programvaror Àr det absolut nödvÀndigt att de pratar med varandra och att inga leads lÀmnas kvar. Om kontakter inte synkroniseras mellan dina HubSpot- och Salesforce-konton kan det vara ett stort problem.

I vissa fall kan du stÀlla in din integration för att synkronisera varje kontakt som finns i HubSpot, men detta Àr inte ett universellt fall. Beroende pÄ hur du definierar dina livscykelstadier kanske du bara vill att kontakter som har nÄtt MQL-stadiet eller högre ska synkronisera med Salesforce.

I det hÀr fallet kan du begrÀnsa vilka kontakter som synkroniseras med Salesforce med hjÀlp av HubSpots verktyg för aktiva listor. HubSpot hÀnvisar till detta som inkluderingslistan för din integration. Alla kontakter som inte finns pÄ den hÀr listan synkroniseras inte med Salesforce.

Om kontakter du förvÀntar dig att se inte synkroniseras med Salesforce, kontrollera din lista för att se till att den Àr aktiv och dess regler Àr korrekt definierade.

Eftersom du nu förlitar dig pÄ listmedlemskapsregler för att synkronisera med Salesforce, mÄste associerade leadscore eller arbetsflöden för att definiera livscykelstadier i HubSpot ocksÄ fungera korrekt och kan vara ett omrÄde att felsöka om leads inte synkroniseras korrekt.

API-anropsgrÀnser mellan HubSpot och Salesforce.

Alternativt, om du skapar fler kontakter eller uppdaterar fÀlt med tillrÀckligt med volym för att överskrida din dagliga API-samtalsgrÀns, synkroniseras inte kontakter mellan plattformarna förrÀn din grÀns ÄterstÀlls.

5. Synkroniseringsregler

NÀr du skapar fastighetskartlÀggningar under din integrationsuppsÀttning har du möjlighet att definiera nÀr och hur dessa mappningar ska uppdateras i HubSpot och Salesforce. Det finns fyra alternativ tillgÀngliga för dig:

  • Föredrar Salesforce om inte tomt: Data synkroniseras endast frĂ„n HubSpot om Salesforce-fĂ€ltet Ă€r tomt, annars kommer Ă€ndringar i Salesforce att skriva över HubSpot-vĂ€rden
  • AnvĂ€nd alltid Salesforce: Data synkroniseras aldrig frĂ„n HubSpot till Salesforce, men Salesforce-data kommer att skriva över allt i HubSpot
  • TvĂ„vĂ€gs: Oavsett plattform kommer det senaste vĂ€rdet alltid att tas
  • Synkronisera inte: Inga data passerar mellan plattformarna och Ă€ndringar kommer att behöva göras manuellt i bĂ„da plattformarna

NĂ€r synkroniseringsfel uppstĂ„r kan det vanligtvis tillskrivas hur du har definierat att dina uppdateringar ska ske. De regler du skapar bör vara informerade av dina processer. Om du till exempel bara vill uppdatera poster manuellt i HubSpot, vĂ€lj dĂ„ inte “Prefer Salesforce om det inte Ă€r tomt”, eftersom det inte kommer att uppdatera Salesforce-poster nĂ€r HubSpot-poster har Ă€ndrats.

Om data inte stÀmmer överens mellan de tvÄ plattformarna eller om uppdateringar gjordes i en plattform utan att pÄverka den andra, bör en kontroll av synkroniseringsreglerna för fastighetskartlÀggning avslöja orsaken.

0 Shares