5 frågor att ställa innan du lägger ut din kod utomlands

0 Shares

Om din start startar upp kommer du sannolikt att leta efter sätt att minska kostnaderna utan att göra avkall på kvaliteten. Beroende på företagets karaktär kan användning av ett outsourcat utvecklingsteam vara den bästa lösningen för att få din produkt byggd.

Men outsourcade team kan bli en källa till oväntade kostnader och ganska många om du inte vet hur du hanterar dem på rätt sätt. Innan du lägger ut utomlands, se till att du har tagit upp dessa fem nyckelfrågor.

Har du en plan?

Innan du går in på att anställa en frilans eller ett outsourcat team måste du ha en tydlig vision och målsättningar i åtanke. Ben Hood, strategichef för GogoApps, sa:

”Det är avgörande för företag som överväger outsourcing att ha en plan för vad de behöver innan de letar efter outsourcad talang. Outsourcing kan vara det mest effektiva sättet att snabbt bygga ett ingenjörsteam eller hjälpa dig att förverkliga din vision. Men du måste ta med den visionen och en plan för att uppnå den, annars riskerar du att slösa tid och pengar. ”

Är Team Design-Savvy?

När du utvärderar team, var särskilt uppmärksam på deras designkunskaper. Att ha ett team som kan integrera de senaste gränssnittstrenderna hjälper dig att skapa en mer användarvänlig upplevelse och kan påverka ditt resultat. Anthony Conti, CCO för Software Ops sa i en artikel av TechCos Adam Rowe:

”Den ökade användningen av AI och bots kommer att förändra praxis med gränssnittsdesign till hyperanvändning av interaktionsdesign. Mikrointeraktioner inom UI kommer att bli en mycket fokuserad designstudie. Interaktionsdesign utvecklas mycket snabbt eftersom varumärken vill ha sina produkter/tjänster i meddelandeutrymmet. ”

Om dina outsourcers inte kan hänga med i de senaste innovationerna kan din app snabbt hamna bakom kurvan.

Är de specialiserade på din bransch?

Ett team med erfarenhet inom din bransch kan spara dig en hel del huvudvärk under utvecklingsfasen, särskilt om din produkt behöver följa regler, säkerhet eller andra strikta krav.

“Om möjligt, hitta ett outsourcingföretag som redan har arbetat i din bransch, så de har redan en del av domänkunskapen,” sa Ben. “Det är inte alltid möjligt att hitta en exakt matchning, men genom att granska deras portfölj kan du få inblick i hur din ansökan skulle kunna passa in i några av de arbeten de har gjort tidigare.”

Hur väl kommunicerar de?

Globaliseringen blir normen över undantaget, och ditt outsourcade team kan bo var som helst i världen. Var de är spelar ingen roll, men hur bra de kommunicerar med dig gör det. Allt från supportbiljetter och uppdateringar till att få nya utvecklare till ditt projekt kan skapa potentiella kommunikationshinder. För att säkerställa sömlös kommunikation utomlands, se till att teamet har en kontakt som kan kommunicera flytande på båda språken och att du tar dig tid att “få det skriftligt.”

”Samarbetsplattformar i realtid som Slack, Google Hangouts och Skype gör det enkelt att ansluta till team halvvägs runt om i världen. Men för att säkerställa att mål och instruktioner är väldefinierade och förstådda av alla kanske du vill vara lite mer formell med viktig kommunikation, säger Ben.

”Skicka till exempel ett e -postmeddelande om godkännande av en ny ingenjör, eller att utöka projektets omfattning, istället för att bara diskutera det över en videochatt. Och åtminstone när du först arbetar med ett team kan det vara till hjälp att överkommunicera så att alla kommer på samma sida. ”

Kommer din kod att vara säker?

Varje kod som utvecklats för ditt företag är din kod. Innan du ingår något outsourcingavtal, se till att du äger all kod, förstår hur den är skyddad och vet vem som har tillgång till den. Låt alltid advokat se över alla avtal för att säkerställa att din kod är skyddad innan du skriver under.

”Immateriella rättigheter är viktiga att förstå innan du börjar arbeta med outsourcingföretaget. Eftersom du betalar för utvecklingsarbetet bör du ha ensamrätt att använda koden. Du borde veta exakt vad du får från utvecklarna, säger Ben.

Om du är missnöjd med hur lång tid det tar att få din produkt att utvecklas, kan ett outsourcat team vara svaret på att få din produkt byggd och lanserad till ett överkomligt pris. Fyll i det här formuläret för att upptäcka hur vi snabbt kan hjälpa dig att bygga din produkt med de resultat du vill ha.

Denna artikel kommer till dig i samarbete med GogoApps. För att få veta mer om att anställa ett utvecklingsteam läs mer här.

0 Shares