5 filmer du behöver titta på i Virtual Reality

0 Shares

Virtuell verklighet har varit hypad i åratal. Men innan VR tar fart med den vanliga konsumenten måste mediet bevisa att det finns en anledning till att det finns. Det behöver ett bra spel eller en film för att tvinga alla att anpassa sig till det. Människor kommer att kolla in ett gratis spår av HBO Go bara så att de kan binge Game of Thrones, och sedan befinner sig fortfarande prenumerera år senare. VR behöver sitt Game of Thrones.

Även om det inte finns något så stort ännu, har ett antal imponerande VR -filmer redan dykt upp. Här är den viktiga-och fortfarande otroligt korta-listan över de bästa VR-filmerna som du definitivt borde ta en titt på när du har fått det helt nya headsetet spänt på.

Miyubi

Jag skulle titta på en 45-minuters Funny or Die-film även om den inte var tillgänglig i VR och om den inte hade den ofrånkomliga Jeff Goldbum. Miyubi, gjord för Oculus Rift och Gear VR, har alla tre egenskaperna. Den knäppa historien följer en japansk robotleksak från 1980 -talet, som du kan se från trailern ovan. Det debuterade vid Sundance Film Festival 2017 och Cannes International Film Festival.

Det är gratis tillgängligt på Oculus-webbplatsen, som betecknar det som “världens första långformade manusade VR-komedi”, och du behöver Rift eller Gear VR för att se den.

The Pull

The Pull är en stereoskopisk animerad VR -film tillgänglig gratis på YouTube. På bara tre och en halv minut är det den kortaste på den här listan, men det är ett bra exempel på kreativiteten som en VR-film kan väcka: Den innehåller en serie experiment med noll-gravitation, som utnyttjar 3D-miljön för att infoga betraktare i handlingen. Det kommer till och med binaural ljud – en knepig prestation som jag har skrivit på djupet om här.

Fler visningsalternativ finns på den officiella webbplatsen.

Skyddarna: Walk in the Ranger’s Shoes

National Geographics första VR -dokumentär debuterade i april på Tribeca Immersives Virtual Arcade. Det skapades av regissören Imraan Ismail från VR-studion Here be Dragons och av regissören Kathryn Bigelow, från Zero Dark Thirty och Point Break-berömmelsen.

De flesta dokumentärer är utformade för att vara uppslukande. Eftersom den här är i 3D tar den en särskilt uppslukande titt på Garamba National Park, en av Afrikas äldsta nationalparker. Det finns på YouTube, men du kan lära dig mer om hur du bäst ser det här.

Ändring

Den här 18-minuters VR-flickan berättar en futuristisk berättelse, som passar in i den avancerade VR-tekniken den litar på och debuterade på Tribeca Film Festival.

Så här beskriver festivalen sci-fi-filmen: ”Alexandro volontärer för ett experiment för att studera drömmar i denna poetiska resa in i framtiden. Han kan inte föreställa sig att han kommer att utsättas för intrånget av Elsa, en form av artificiell intelligens som syftar till att digitalisera sitt undermedvetna för att kunna äta av det. Hon är en vampyr … bit efter megabit. ”

Du kan hitta mer information här, men filmen verkar inte vara tillgänglig ännu.

Treehugger: Wawona

Treehugger: Wawonas eteriska utforskning av gigantiska sequoias kommer från en Londonbaserad designstudio som heter Marshmallow Laser Feast. Trots att de växer hundratals meter långa och kvalificerar sig som de största levande organismerna på jorden, är gigantiska sequoias hotade. Medan denna VR-upplevelse byggdes med massor av data om trädens historia och biologi, krävs det en känslomässig inställning för att visa den, behandla betraktaren som om han eller hon är en del av ljudbilden själv och kan bläddra igenom jord och trä för att bevittna träden från alla möjliga vinklar.

Hej, kanske slår det till och med Game of Thrones.

Läs mer om framtiden för VR-film här på TechCo

0 Shares