5 fantastiska Android L -funktioner (video)

0 Shares

Idag för första gången på över tre år visade Google upp sig och tillkännagav nästa version av Android inför något slags utgivningsdatum. Helt enkelt kallas “L -utgåvan” för tillfället, som följer de vanliga roliga namnen i alfabetisk ordning som släpps under dessertteman.

Googles Android “L release” kommer sannolikt att kallas Lollipop, Licorice eller någon annan utsökt dessert, men idag var Google tyst om namnet. Vi fick dock en enorm titt på vad vi kan förvänta oss av Android på våra telefoner, surfplattor, smartklockor som kör Android Wear och till och med Android L -utgåvor på TV -apparater och i bilen. De har mycket på gång här, och det nya Android L -designspråket som kallas “Material Design” syftar till att ge en sömlös och utmärkt upplevelse på alla dina skärmar.

Läs: Android L Beta för Nexus 5 och 7 tillkännagavs

Denna vecka är Googles årliga utvecklingshändelse som heter Google I/O, och företaget tog scenen och meddelade att Android L kommer i höst och gav oss en förhandsvisning av vad användare, utvecklare och köpare kan förvänta sig. Nästa version av Android kommer att ha en enorm förändring av det övergripande utseendet, men också känslan. Läs vidare för mer information och kolla in videon nedan.

l-dev-prev

Med flytande aviseringar, förbättrade skuggor, visuella signaler och massor av animeringar kommer hela Android -utseendet att förändras. Detta är en av de största förändringarna i utseende, känsla och drift av Android hittills, men saker är fortfarande mycket tidigt. I likhet med Apples tillvägagångssätt att ge oss en liten förhandsvisning nu och släppa den under hösten, här är Android L.

Det är svårt att förklara eftersom allt var väldigt visuellt, så istället var Google tillräckligt bra för att släppa en video som förklarar (på ett mycket nördigt sätt) några av de helt nya funktionerna, hur Android kommer att se ut och känna, samt hur allt kommer att interagera med användaren och deras kranar. Nedan finns en video som visar de nya riktlinjerna för materialdesign, samt några andra fantastiska funktioner som kommer till nästa version av Android.

Material Design

Googles nya designmetod för Android (på valfri skärm, av alla storlekar) kallas Material Design. Som vi nämnde ovan är det ganska svårt att förklara. Google säger att detta kommer att göra att Android har “taktila ytor, djärv grafisk design och flytande rörelse för att skapa vackra, intuitiva upplevelser.” Allt är ljust och fullt av färg, men också fullt av liv. Android kommer att ha animationer och övergångar som aldrig förr, och visuella signaler om att du har tryckt på en knapp följt av flytande rörelser och övergångar. Det ser underbart ut, men videon nedan är bara ett litet exempel på vad vi kan förvänta oss.

Android L har inte bara fantastiska bilder och snygga animationer, utan alla dessa övergångar fungerar tillsammans in och ut och mellan appar. Så när du använder appar, byter appar, öppnar nya fönster och mer. Allt rör sig smidigt och flytande som aldrig förr. Videon ovan visar det knappt, men det ser fantastiskt ut. Förvänta dig Android L hands-on i morgon när utvecklarförhandsgranskningen släpps för Nexus 5.

Nexus-5-L

Materialdesign handlar också om utdragbarhet. I huvudsak skapar en design och “grid” utvecklare kan följa och integrera i sina appar. Oavsett vilken Android -enhet den kommer att köras på. Åh, och kom inte igång med de omdesignade navigeringsknapparna längst ner. Vissa älskar det, andra hatar det, vi får se om de stannar när L släpps på hösten.

Förbättrade aviseringar

Den största delen av aviseringar bortsett från att designen ändras för att matcha något av det som visades ovan är vad Google kallar för aviseringar. I likhet med andra appar från Android, och nyligen avslöjade med iOS 8, kommer head -up -aviseringar inte att få dig att lämna appen du befinner dig i. Brådskande aviseringar kommer att glida in med den nya vackra animationen högst upp på skärmen och kan vara svepte bort allt utan att stoppa det du gör. Eller så kan du interagera med det och sedan fortsätta din dag utan det vanliga krånglet.

Skärmdump 2014-06-25 kl. 9.32.58

Då är alla aviseringar nu tillgängliga och praktiska direkt från låsskärmen. Detta är en stor funktion som många Android -användare har önskat för alltid. Meddelanden kommer att visas snyggt i en kortlayout på låsskärmen, kan komma åt direkt därifrån om du väljer, och en dubbelknapp låter dig interagera med dem. Mycket snyggt, enkelt och snabbt.

Hur är det med säkerheten och att din telefon är låst, vilket gör dessa aviseringar till något du inte vill att andra ska se och interagera med? Om din telefon är kopplad till din nya Android Wear -klocka (och den är extremt nära) eller på ditt WiFi -nätverk i hemmet, varför ha en lösenord eller låsskärmsskydd? Med Android L -version kommer den att känna igen dessa saker och inaktivera låsskärmsskydd om du vill. Gör det enklare att använda din telefon och gör det enkelt att hantera aviseringar.

Batterilivslängd och projektvolta

Med Android Jelly Bean fokuserade Google på att göra operativsystemet extremt smidigt och flytande med vad de kallade Project Butter. Med Android 4.5 (eller troligtvis 5.0) hade L -versionen ett annat fokus som heter Project Volta. Målet här är att förbättra batterilivslängden på Android oavsett vad och förbättra alternativen för låg batterinivå.

Skärmdump 2014-06-25 kl. 9.52.23

Med Android “L release” finns det massor av mycket tekniska förändringar bakom kulisserna för att förbättra batteriets livslängd. Allt från att förbättra WiFi, GPS, CPU -användning och mer. En annan heter ART, som står för Android RunTime. Detta kommer att ge 64-bitars datorer till Android och förändrar hur Android körs och öppnas (eller kallar appar) som helhet. ART erbjuder färre appstammare vid lanseringen, vilket också borde förbättra batteriet, men ändå leverera nästan 2x prestandan samtidigt.

Det finns ett nytt batterihistoriker-verktyg som utvecklare kan använda för att förbättra sina appar för att bli mer effektiva och förbrukar mindre batteri, och precis som många OEM-tillverkare som Samsung eller HTC Googles Android kommer nu att ha ett inbyggt “Battery Saver Mode” som visas ovan. Det kan alltid vara på, du kan ändra vilka radioapparater eller tjänster som används, eller bara ha batterisparläget påslagen när telefonen når en viss punkt, säg 15% batteri kvar.

Project Volta är inte bara ett namn, och förhoppningsvis lär vi oss mer framåt eftersom Google strävar efter att förbättra batteritiden för alla Android -enheter.

Prestanda

64-bitars support och ART som båda nämnts ovan och hjälper till med batteriets livslängd kommer också att förbättra prestandan. Mellan en helt ny vätska och enkelt användargränssnitt som lovar att vara extremt snabbt kommer Android L att ha den bästa prestandan hittills. De nya ART-ändringarna bakom kulisserna levererar nästan dubbelt så mycket prestandasystem och hela appen. Det betyder att allt är på väg att bli mycket snabbare på Android.

Skärmdump 2014-06-25 kl. 9.46.43

Android blir snabbare i alla scenarier med 64-bitars support och ART. Det är allt ganska tekniskt, men det betyder bara att mindre minne och batteri kommer att användas, medan Android kan komma åt och göra fler saker samtidigt, samtidigt som det är snabbare och mer effektivt. Detta kommer att säkerställa att framtida versioner av Android kan komma åt mer än 4 GB RAM, om det behövs (Galaxy Note 3 har 3 GB) och hålla framtida enheter snabba och lyhörda.

Android överallt

Android är inte tekniskt överallt, men idag på Google I/O tillkännagav företaget Android TV, Android Auto, och de siktar till och med på att få samma kontinuitet som vi såg med iOS 8 till Chrome OS. Det betyder att du kommer att se inkommande samtal och texter på din Chromebook (och förhoppningsvis i Chrome -webbläsaren på andra operativsystem) och till och med köra alla våra favorit Android -appar direkt på din Chromebook.

Android TV var en stor del av serien, och förhoppningsvis efter två misslyckade försök i vardagsrummet kommer Android TV att lyckas med Google TV och Nexus Q misslyckades. Att ta ett liknande mindre är mer tillvägagångssätt som den väldigt populära Chromecast, Android TV kommer att vara mycket lik det vi ser från Amazon Fire TV, Apple TV och andra. Ett system byggt för innehållskonsumtion från 10 meter bort, men du kommer att kunna spela alla dina spel och appar på din TV också.

Android TV

De största delarna av Android TV är Google Search, och i huvudsak kraften i röstsökning med Google Now. Sök efter allt och allt på din TV eller din smartphone som kan para ihop och styra din TV. Det behövs ingen setbox om du har en Android TV heller, som kommer från flera tillverkare i år och i början av 2015.

Android TV erbjuder också spelstöd. Om du spelar på din surfplatta eller med en spelkontroll kan du komma åt alla spel eller appar från din enhet på din TV. Gameloft tillkännagav nio spel förbättrade för Android TV -spel, och andra populära spel som Riptide GP2 stöder redan Android TV.

På Google I/O lärde vi oss också att AndroidOne är ett nytt projekt som riktar sig till enheter under $ 100 för utvecklingsländer som Indien, det finns en enhetlig multi-tasking i hela Android, fjärrensning och säkerhets “kill switch” bekräftades, och till och med ett nytt Google Fit-projekt pågår som vi kommer att lära oss om i framtiden. Allt detta kommer att vara knutet till Android och den nya L -versionen, och vi kommer att ha mer information snart.

0 Shares