Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 exempel på konversationsmarknadsföring för att påskynda köpare genom din tratt

99 % av webbplatsbesökarna kommer aldrig till försäljning.

Ja, du läste rätt.

Så varför når bara 1 % av din webbplatstrafik till försäljning? Eftersom vi har lagt till för många lager och ringar för att hoppa igenom för våra köpare. Moderna B2B-köp är trasiga och det har bara blivit värre sedan COVID. Mängden friktion i köparens resa, tillsammans med komplicerad blybearbetning, har skapat vägspärrar för företag som deras köpare.

Den goda nyheten är att det finns en bättre väg framåt. Många företag flyttar nu sitt fokus mot engagemang i realtid med konversationsmarknadsföring. Konversationsmarknadsföring är inte bara det bästa sättet att bryta ner dina vägspärrar, utan det leder också till:

  • Bättre kundupplevelser
  • Högre konverteringsfrekvens
  • Mer marknadsföringsgenererad pipeline
  • Accelererade intäkter
  • Ökad ROI för marknadsföringskampanjer

Och vem skulle inte vilja det?

Idag är jag här för att dela med dig av hur vi använde Conversational Marketing at Drift genom alla stadier av vår marknadsföringstratt.

💡

Skapa engagemang i realtid med Conversational Marketing Framework

Det finns tre saker som köpare värdesätter högst:

  • Genomskinlighet: Köpare vill ha äkthet
  • Expertis: Köpare vill lita på dig som en pålitlig källa för information
  • Fart: Köpare vill ha svar i realtid när de ställer frågor

Konversationsmarknadsföring möter (och överträffar!) dessa värden med denna formel: Engagera, förstå, rekommendera.

Conversational Marketing Framework är en enkel strategi som du kan använda för att göra fler köpare till kunder och öka dina intäkter. Här är en mer djupgående titt på de tre enkla stegen:

1. Engagera

Välkommen och erkänn köpare på din webbplats i det ögonblick de visar avsikt. Använd en kombination av AI-driven chatt och riktade meddelanden, engagera dina köpare med den personliga upplevelse de vill ha, samtidigt som du guidar dem till nästa steg av deras kundresa.

2. Förstå

Fortsätt att skapa förtroende hos köpare genom att hjälpa dem att bättre förstå vad du erbjuder och hur du kan lösa deras behov. Var en empatisk, hjälpsam källa till information och innehåll.

3. Rekommendera

Slutligen, rekommendera vad köpare ska göra härnäst. Köpare vill ha hjälpsamma och ärliga rekommendationer. Tänk på att att ge rätt rekommendationer kan förvandla en köpare till en kund.

5 exempel på konversationsmarknadsföring från Drift Marketing Team

Drift gjorde mer än bara termen Conversational Marketing; vi har också testat det under de senaste åren i vår egen gå-till-marknadsstrategi. Här är några exempel på hur vi har införlivat konversationsmarknadsföring i hela vår tratt.

Konversationsmarknadsföring på toppen av tratten

Högst upp i tratten är en av dina största tillgångar för varumärke och efterfrågan din webbplats. Men jag vet att jag definitivt har varit frustrerad över att försöka navigera på stora företagswebbplatser med 100+ produkter. Var finns stödet? Har de webbseminarier? Var kan jag hitta mer information om denna specifika produktlinje?

Utöver det är innehållet på de flesta webbplatser där ute gated. Och enligt en LinkedIn-undersökning, 81 % av teknikköparna kommer att överge din webbplats efter att ha slagit in en grind.

Så du kommer att få se dina köpare få den information de vill ha från en annan källa (kanske till och med en konkurrents webbplats). Och de kommer med största sannolikhet inte att återvända till dig igen heller. Vilken mardröm 😬

Å andra sidan förändrar Conversational Marketing den berättelsen.

Med Conversational Marketing får köpare den information de behöver snabbare. De börjar bygga förtroende med ditt varumärke och ser dig som en pålitlig källa till innehåll. Detta leder till fler möten, pipeline och ROI.

Drift Exempel #1: Hemsida Bot

Ta en titt på Drifts hemsida bot, som känner igen varför en köpare finns på vår sida och vad de behöver hjälp med. Ett företags hemsida är en av de första platserna vi rekommenderar att inkludera chatt på din webbplats.

Genom att personligen engagera och guida köpare till deras önskade plats på din webbplats ökar din chans att de kommer tillbaka och blir kund avsevärt.

Driftexempel #2: Målsida

Du kan också använda Conversational Marketing på dina målsidor för att engagera webbplatsbesökare och förbättra din omvandlingsfrekvens (den genomsnittliga omvandlingsfrekvensen för målsidan är bara 2,35%). Här är ett exempel på hur vi använde Conversational Landing Pages (CLPs) på Drift.

När du bläddrar igenom den här e-boken följer Driftbot med, så köpare har konstant stöd för vad de än behöver, oavsett om det är en innehållsspecifik fråga om boken eller en förfrågan om att prata med säljarna. De kan också enkelt begära en nedladdningsbar PDF till sin e-post.

Konversationsmarknadsföring i mitten av tratten

Går nu till mitten av tratten, där Conversational Marketing verkligen driver dina köpare mot att bli säljfärdiga leads och konton.

Driftexempel #3: Virtuell händelse

Här är ett exempel på Conversational Marketing från RevGrowth: Account-based Engagement, a virtual event 👇

På RevGrowth hjälpte Driftbot till att svara på frågor som hur lång agendan var, eller vilka talare/sponsorer var. Om någon hade några anslutningsproblem fanns det till och med en liten klocka de kunde ringa så att vi kunde ge dem teknisk support omedelbart. Dessa detaljer hjälpte oss att ge en bättre virtuell evenemangsupplevelse.

Vi gick ännu längre genom att använda vår Drift-bot för att ge våra ABM-målkonton en mer skräddarsydd upplevelse före och under RevGrowth. Vi välkomnade dem var och en med namn och flaggade en representant så fort de pratade med oss ​​så att de kunde ha en konversation i realtid.

Resultaten? Vi bokade 100 schemalagda möten före slutet av evenemanget, vilket skjuter i höjden för vår kampanjprestanda och avkastning på investeringen.

Konversationsmarknadsföring längst ner i tratten

Längst ner i tratten gör Conversational Marketing fokus på kundens detaljer och frågor mer sömlöst och effektivt.

Driftexempel #4: Prissättningssida

När någon kommer till vår prissättningssida dyker det upp en prisbot som frågar vad personen behöver och om de vill veta mer. Det här exemplet var från en kampanj för snabbare avtal:

Om personen på vår sida är en öppen möjlighet, hänvisar boten dem till en säljare. Om de har frågor svarar vi på dem direkt. I vår 2021 State of Conversational Sales Report fann vi det 45 % av personer som använde Conversational Marketing-lösningar kunde lära sig mer om sina köpare på kortare tid och påskynda sina affärer snabbare.

Driftexempel #5: Expansionskampanj

Här är en kampanj som vi körde förra månaden:

Varje gång en identifierbar kund kom till webbplatsen hälsade vi på dem och frågade dem under vårt samtal om de var intresserade av att lära sig mer om, i det här fallet, virtuella försäljningshemligheter.

Om de svarade ja, larmade vi och dirigerade kontoansvarig för att chatta med kunden.

Öka din trattprestanda med anpassning i stor skala

Conversational Marketing förbinder dig med köpare i realtid, så att de får den individuella hjälp de vill ha direkt, i motsats till att behöva vänta dagar eller månader på ett svar.

Det förbättrar också prestandan för din tratt som helhet, vilket ökar leadskonverteringen och den övergripande effektiviteten i din försäljningsprocess.

Använda konversationsmarknadsföring, 55 % av människor genererade fler högkvalitativa leads.

Plus, 40 % genererade mer förutsägbart engagemang med leads och konton. Med andra ord, om du vet att du kan ha en konversation med en köpare innan du ens skickar dem till försäljning kommer du att kunna prognostisera mer exakt. Du kommer att veta att ditt webbseminarium inte bara genererade 200 deltagare, utan också att du i genomsnitt har 40 personer som interagerat med dig. Den här informationen är användbar för att förutsäga hur dessa köpare kommer att flöda genom din kanal så att du kan erbjuda dem de mest personliga upplevelserna.

Slutgiltiga tankar

Det finns otaliga möjligheter att använda konversationsmarknadsföring i varje steg i din tratt. Se till att implementera det på ett grundligt, genomtänkt sätt, så kommer du garanterat att se en ökning av ROI.

Kolla in The Conversational Marketing Blueprint för vår detaljerade guide för att förnya din kundupplevelse och öka intäkterna med Conversational Marketing.