Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 enkla sätt att göra alla bilder i samma storlek

Bilder är ett vackert sätt att fånga minnen. I denna digitala tidsålder har det blivit superenkelt att fånga och dela bilder. Du kan klicka på bilder med telefonens kamera och snabbt dela dem med dina vänner via appar för snabbmeddelanden eller sociala medier.

Men det finns ett litet problem — att få alla bilder i samma storlek. Varje enhet och social delningsportal stöder idag olika bildstorlekar. Till exempel stöder Instagram-rutnätet 1080 x 1080 pixlar, och Pinterest-layouten vill ha bilder i storleken 1000 x 1500 pixlar.

När du vill dela samma foto på alla dina sociala medieplattformar eller ladda upp foton i olika storlekar på din webbplats, är det viktigt att göra alla bilder av samma storlek.

Det är lätt att göra olika storlekar av bilder till samma storlek. Du kan använda programvara från tredje part och inbyggda metoder i Windows och Mac för att göra det. Nedan kommer vi att diskutera alla möjliga sätt att göra alla bilder i samma storlek.

Hur gör man alla bilder i samma storlek?

Där kan du använda standardwebb- och Mac-funktioner eller tredjepartsverktyg och onlinelösningar för att få alla dina bilder i samma storlek. Här har vi förklarat alla metoder i detalj så att du kan välja den perfekta.

Sätt 1. Ändra storlek på flera bilder i Windows

Windows-användare kan ändra storlek på flera foton samtidigt för att få dem till samma storlek. Det finns inget behov av att använda ytterligare verktyg med metoder. Följ dessa steg för att minska fotostorlek och filstorlek på Windows:

Steg 1. Lägg till alla foton du vill ändra storlek på i en mapp. För att göra det högerklickar du var som helst på skärmen och går till Ny > Mapp. Efter det flyttar du foton till den nya mappen.

Ändra storlek på flera bilder

Steg 2. Öppna nu mappen som innehåller alla bilder du vill ändra storlek på.

Steg 3. Välj alla foton genom att trycka på Ctrl- och A-tangenterna samtidigt på ditt tangentbord.

Steg 4. Högerklicka på ett foto och välj Skicka till > E-postmottagare. Här mailar du faktiskt inte dessa bilder.

Brevmottagare

Steg 5. Nu kommer ett litet fönster att dyka upp som låter dig ändra bildstorleken. Slutligen kan du välja rätt bildstorlek och klicka på Bifoga.

bildstorlek

Steg 6. Efter det kommer ditt e-postprogram att starta; ignorera det. Gå bara till din sökruta och skriv %temp%

Steg 7. När den tillfälliga mappen startar, leta efter din bifogade mapp, och alla dina bilder kommer nu att ha samma storlek.

Sätt 2. Ändra storlek på flera bilder i Mac

Mac-användare, det finns ingen anledning att oroa sig. Du kan också ändra storlek på flera bilder med standardfunktioner. Så här gör du alla bilder i samma storlek i Mac-operativsystemet:

Steg 1. Välj alla bilder du vill ha samma storlek.

Steg 2. Högerklicka på ett foto och välj Öppna med förhandsgranskning.

Steg 3. I förhandsgranskningsfönstret klickar du på Redigera > Markera allt.

Steg 4. Efter det, gå till Verktyg och välj Justera storlek.

Steg 5. Välj rutan Skala proportionellt för att säkerställa att din bildkvalitet inte äventyras.

Steg 6. Ange de mått som du vill ändra storlek på bilder till.

Steg 7. Klicka på knappen Spara och alla dina bilder har nu ändrats i storlek.

Sätt 3. Gör alla bilder till samma storlek med Image Resizer

Image Resizer är ett fantastiskt verktyg för att beskära, rotera, byta namn på, vända eller formatera foton. Det kan ändra måtten på flera bilder utan att förlora deras visuella kvalitet. Om du vill redigera och ändra storlek på foton kan du använda den här programvaran på din dator enligt följande:

Steg 1. Ladda ner och installera programmet Image Resizer på din dator.

Steg 2. Starta programmet och klicka på Lägg till foton för att ladda upp alla bilder du vill ändra.

Image Resizer

Steg 3. När du har valt bilderna klickar du på knappen Öppna i det högra hörnet.

Steg 4. Klicka på knappen Nästa.

Steg 5. Från den vänstra rutan klickar du på knappen Ändra storlek. Välj alternativet Fördefinierat storleksförhållande och ange de anpassade måtten för att ändra storlek på dina valda foton.

Knappen Ändra storlek

Steg 6. Välj alternativet Rotera för att ändra bildjusteringen. Välj sedan graden av rotation och alternativet Vänd. Du kan också spegla dina foton på en Windows-dator.

vända alternativet

Steg 7. Välj mappen Output i den högra rutan. Efter det klickar du på knappen Process.

Steg 8. Vänta några minuter för att slutföra processen, så får du alla bilder i samma storlek på nolltid.

Sätt 4. Gör alla bilder i samma storlek med Microsoft Word

Ja det stämmer! Du kan anpassa dina foton till samma webbplats med Microsoft Word. Denna programvara är inte bara bra för att redigera text. Det finns flera dolda funktioner som du kan använda för att redigera bilder i Microsoft Word.

Makron i Word kan hjälpa dig att redigera och ändra storlek på dina foton. Den här funktionen kommer att automatisera vissa uppgifter som annars skulle ha krävt upprepade åtgärder. Så här kan du använda Word för att ändra storlek på foton:

Steg 1. Öppna Word-filen där du vill justera fotostorleken.

Steg 2. Välj ett foto och klicka på fliken Visa från toppmenyn.

Gör alla bilder till samma storlek med Microsoft Word

Steg 3. Klicka på Makron.

Steg 4. Ett popup-fönster visas på skärmen. Skriv ett namn i rutan under makronamnet. Klicka sedan på Skapa.

skapa

Steg 5. Nu öppnas fönstret Microsoft Visual Basic for Applications på din skärm. Välj och ta bort den befintliga koden.

Steg 6. Om du vill ändra höjden och bredden på dina foton i pixlar kan du kopiera och klistra in den här koden i fönstret:

Sub resize() Dim i As Long With ActiveDocument For i = 1 Till .InlineShapes.Count With .InlineShapes(i) .Height = 500 .Width = 600 End With Next i End With End Sub

Använd den här koden om du vill ändra storleken med tum:

Sub resize() Dim i As Long With ActiveDocument For i = 1 Till .InlineShapes.Count With .InlineShapes(i) .Height = InchesToPoints(2) .Width = InchesToPoints(2) End With Next i End With End Sub

Om du vill skala dina bilder hjälper den här koden dig:

Sub resize() Dim i As Long With ActiveDocument For i = 1 Till .InlineShapes.Count With .InlineShapes(i) .ScaleHeight = 30 .ScaleWidth = 40 End With Next i End With End Sub

Steg 7. Stäng nu Microsoft Visual Basic-fönstret genom att klicka på krysstecknet.

Steg 8. När du väljer bilden klickar du på Makron under fliken Visa.

Steg 9. När fönstret Makron öppnas, klicka på knappen Kör medan du väljer makron. Så fort du trycker på knappen ser du att alla bildstorlekar ändras på din skärm.

Förutom makron kan du också använda Magic Key i Word för att ändra bildstorlekarna. Den nyckeln är F4 på Windows och Y på Mac. Så här kan du använda den här metoden:

Steg 1. Öppna Word-dokumentet som innehåller dina foton.

Steg 2. Högerklicka på bilden och välj Storlek och position.

Storlek och position

Steg 3. Layoutrutan dyker upp och klickar på fliken Storlek. Avmarkera rutan bredvid Lås bildförhållande. Ange anpassade höjd- och breddmått. Klicka på OK.

anpassade höjd- och breddmått

Steg 4. Du kan nu se bildstorleken ändrad till dina givna mått. Klicka på bilderna en efter en och tryck på F4 eller Y-tangenterna på dem för att få alla bilder i samma storlek.

Sätt 5. Gör alla bilder i samma storlek med BeFunky

BeFunky är en fantastisk lösning för att ändra storlek på bilder. Det låter dig ändra den bildstorlek du vill ha utan att förlora detaljer eller proportioner. Dessutom kan den styra pixel för pixel. Du kan få resultat av professionell kvalitet med detta verktyg. Så här kan du ändra storlek på alla bilder med BeFunky:

Steg 1. Ladda ner och installera programvaran på din dator.

Steg 2. Klicka på knappen Öppna för att ladda upp alla foton du vill ändra storleken på appen.

BeFunky

Steg 3. Alternativt kan du välja funktionen Lock Aspect Ratio. Denna funktion håller dina fotografier proportionella mot varandra. När du ökar höjden ökar den automatiskt bredden för att justera höjden. Den här funktionen hjälper dig att skapa kreativa bilder utan att förlora förhållandet.

Steg 4. Ändra pixeldimensionerna enligt dina krav. Du kan också beskära dina bilder innan du ändrar storlek. Det kan hjälpa dig att bättre ändra pixelstorleken till önskad upplösning.

pixelstorlek

Steg 5. Tryck nu på Enter och snabbt får dina bilder samma storlek.

Avskedsanmärkningar

Storlek spelar roll! Det är viktigt att ha samma storlek på ditt dokument, din webbplats eller sociala medier för en bättre användarupplevelse. Det kommer att se konstigt ut om dina bilder har olika dimensioner och former,

Därför kan du välja den bästa metoden för att göra alla bilder i samma storlek på dina Windows- eller Mac-enheter.

Det var allt för nu! Glöm inte att kolla in andra tekniska guider om TC.