5 bra sÀtt att samla in feedback frÄn dina kunder

0 Shares

Oavsett om du arbetar med en produkt-, marknadsförings-, försĂ€ljnings- eller kundframgĂ„ngsfunktion Ă€r din kundupplevelse avgörande för uppdraget. Men att effektivt mĂ€ta kundfeedback och sentiment kan vara utmanande. Även det enklaste tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet – att frĂ„ga dina kunder direkt – kan innebĂ€ra utmaningar om du inte stĂ€ller de rĂ€tta frĂ„gorna eller timar din förfrĂ„gan effektivt.

Med dessa utmaningar i Ätanke, nedan hittar du ett antal beprövade vÀgar för att samla in feedback frÄn dina kunder. Utnyttja dem alla eller en kombination för att stödja ditt befintliga varumÀrke och tillvÀxtstrategier.

1. Skapa kundfeedback-undersökningar

Att skicka ut en enkÀt till alla dina kunder efter en interaktion Àr ett bra sÀtt att fÄ en övergripande uppfattning om hur det gick för dem. Tanken bakom denna strategi Àr att samla in sÄ mÄnga svar som möjligt sÄ att du kan identifiera eventuella trender i den feedback du fÄr.

SĂ„ hĂ€r samlar Uber, den populĂ€ra mobilitetsappen, in feedback frĂ„n kunder via undersökningar. Företaget riktar sig till tvĂ„ mĂ„lgrupper – förarna och passagerarna – och samlar in feedback frĂ„n bĂ„da.

Medan passagerarna uppmanas att lÀmna betyg efter att de tagit en tur, tvingas förarna att betygsÀtta passagerarna. Denna undersökningsmetod Àr rÀttvis och transparent och pÄverkar bÄda parters rykte.

KĂ€lla

Proffstips: ÖvervĂ€g att anvĂ€nda en free formulĂ€rbyggare för att skapa sĂ„dana varumĂ€rkesundersökningsformulĂ€r med lĂ€tthet.

2. Skicka korta e-post NPS/CSAT-undersökningar

Du kan skicka korta NPS/CSAT-undersökningar via e-post nÀr som helst under kundresan.

Net Promoter Score (NPS) och Customer Satisfaction (CSAT) poÀng Àr tvÄ av de mest populÀra mÀtvÀrdena för kundnöjdhet som finns. HubSpot integrerar bÄda i deras Service Hub, vilket skapar en kraftfull baslinje i realtid av hur dina kunder kÀnner om ditt företag och specifika komponenter i ditt erbjudande.

NPS Ă€r ett mĂ„tt som mĂ€ter hur sannolikt det Ă€r att dina kunder rekommenderar din produkt eller tjĂ€nst till andra pĂ„ en skala frĂ„n 0 till 10 – de som svarar med 9 eller 10 kallas för Promoters, 7 och 8 Ă€r passiva och 0-6 Ă€r Detractors .

CSAT-poĂ€ng varierar frĂ„n 1-5 och stĂ€ll en enda frĂ„ga: “Hur skulle du bedöma din tillfredsstĂ€llelse med [your company]?”

Dessa undersökningar kan skickas som svar pÄ en mÀngd olika evenemang, inklusive:

  • BestĂ€llningsavslut
  • Stöd problemlösning
  • Fraktuppdatering
  • Produktuppgradering/nedgradering

HÀr hittar du mer detaljer och exempel pÄ hur du stÀller in NPS inom HubSpot, och nedan Àr ett exempel pÄ ett CSAT-e-postmeddelande. Den ber kunderna att lÀmna ett betyg om produkten de fÄr

KĂ€lla

3. AnvÀnd livechatt

Livechatt Àr ett bra verktyg för att engagera dina kunder och fÄ anvÀndbara insikter om deras erfarenheter av ditt företag.

HÀr Àr nÄgra sÀtt att anvÀnda livechatt för att fÄ kundfeedback:

  • AnvĂ€nd utskriften frĂ„n livechattarna som ett sĂ€tt att ta reda pĂ„ var du kan förbĂ€ttra din webbplats.
  • Om du mĂ€rker trender i vad kunder efterfrĂ„gar kanske du borde uppdatera dina vanliga frĂ„gor eller lĂ€gga till mer innehĂ„ll pĂ„ din webbplats.
  • NĂ€r en kund nĂ€mner nĂ„got bra om din produkt eller tjĂ€nst, frĂ„ga dem om de skulle ha nĂ„got emot att lĂ€mna en recension pĂ„ plattformar som Google eller Yelp.

Du kan ocksÄ anvÀnda utskriften frÄn livechattarna som ett sÀtt att övervaka de anstÀlldas prestationer. Om agenter gör misstag under livechatt kan de behöva ytterligare utbildning. Du kommer ocksÄ att kunna se om de Àr för aggressiva med sÀljpresentationer och potentiellt stÀnger kunderna.

Om man tittar pÄ statistiken föredrar 46 % av konsumenterna livechatt i motsats till 29 % för e-post, sÄ det Àr ingen överraskning att b2c och e-handel har anammat livechatt. Om du gör det för din SaaS-organisation kan du fÄ en konkurrensfördel samtidigt som du bÀttre förstÄr dina kundbehov.

4. Kör en tÀvling i sociala medier

Om du letar efter ett sÀtt att fÄ dina kunder att prata Àr tÀvlingar i sociala medier ett av de bÀsta sÀtten att fÄ bollen i rullning.

Du kan be deltagarna att skicka in foton eller videor relaterade till din produkt eller tjĂ€nst – med priset chansen att bli presenterad pĂ„ din webbplats eller i en marknadsföringskampanj.

SÄ hÀr körde Ginsoy en tÀvling i sociala medier och samlade in feedback genom att ge incitament och lÄta mÀnniskor sÀga sitt:

KĂ€lla

5. Analysera dina olika webbsidors prestanda

I en vÀrld dÀr shopping sker pÄ mobilskÀrmar Àr det första intrycket viktigt.

Du vill att dina kunder ska kÀnna sig hemma pÄ din webbplats och enkelt hitta allt de behöver. För att göra det mÄste du förstÄ vad de tycker om webbdesignen.

AnvÀnd analysverktyg som Google Analytics för att förstÄ olika vÀrdefulla data om din webbplats, som antal sidvisningar, antal besökare, hur lÀnge besökare stannar pÄ en sida, toppinnehÄll och sÄ vidare. Med hjÀlp av en vÀrmekarta och anvÀndarsessionsinspelningsverktyg som Hotjar kan du ocksÄ fÄ insikter om hur mÀnniskor interagerar med dina sidor.

Över till dig

Om du inte har samlat in kundfeedback, börja idag. Du kommer att ta reda pÄ saker om ditt företag som du inte vet och kommer att agera pÄ dessa insikter för att göra ditt företag bÀttre. Att samla in och arbeta med kundfeedback Àr en av de mest effektiva strategierna för affÀrstillvÀxt.

Vi hoppas att du kommer att kunna omsÀtta nÄgra av dessa förslag i praktiken under de nÀrmaste veckorna.

0 Shares