Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 bästa Plex-alternativ 2021

Med närvaron av så många olika typer av videor och ljudappar på marknaden har det blivit super lätt för dig att hålla dig underhållen genom att installera olika medieappar. Men närvaron av olika appar har skapat problemet med filhantering eftersom du kan behöva söka över olika appar för att hitta ditt favoritspår. För att lösa problemet med filhantering har appar som Plex utvecklats som gör dina filer lättillgängliga.

Plex-appen har gjort det möjligt för användare att enkelt samla och strömma sina personliga mediefiler. Men den här appen är inte för alla eftersom den gratis versionen av appen erbjuder mycket begränsade alternativ och vissa människor kanske inte tycker om dess betalda version också. Så för de användare som inte tycker att Plex är till hjälp, har vi en lista över de bästa Plex-alternativen som de bör prova.

Bästa Plex-alternativ

1. Emby

Emby

Källa – Emby

Om du letar efter mediaserverappen som erbjuder närhet till Plex, kan Emby vara något för dig. Det ger dig samma flexibilitet som Plex för att hantera dina ljud-, video-, foton och andra mediefiler. Appens funktion för automatisk funktionalitet ser till att du inte behöver slösa bort någon sekund av din tid på att ordna dina mediefiler. Den mest händande funktionen i denna app är att den automatiskt kan konvertera dina mediefiler i realtid så att du kan strömma dina mediefiler på dina enheter.

En annan imponerande funktion i den här appen är det användarvänliga gränssnittet som gör att du enkelt kan navigera i dina favoritljud- eller videofiler för att omedelbart spela upp. Du kan till och med leva strömma mediefiler på TV: n och det är utan latens eller buffertproblem. Men DVR-hantering av appen är inte så bra. Så totalt sett är det en utmärkt ersättning för Plex.

2. Serviio

Serviio

Källa – Serviio

Detta verktyg har en hög position bland de olika mediaserverapparna. Att organisera hela mediebiblioteket på ett ställe är det ett bra verktyg. Det kan strömma media som musik eller videor på andra enheter som TV-apparater, smartphones etc., Serviio stöder Alexa-färdigheter som du kan använda för att strömma media med den virtuella assistenten.

Dessutom är transcoderförmågan för appen också upp till märket. Med den här fria mediaservern kan du se till att dina mediefiler alltid förblir sorterade. Den gratis versionen av appen låter dig dock inte komma åt ditt innehåll var som helst, det är lite nedslående. Men du kan bryta begränsningarna för den fria versionen genom att betala $ 25.

Läs också: Topp 10-funktioner i iOS 13

3. MediaPortal

MediaPortal

Källa – MediaPortal

I februari 2014 lanserade Erwin Becker det GPL-licensierade open source-programmet MediaPortal, som nu hanteras av MediaPortal-teamet. Det kategoriseras som ett Plex-alternativ eftersom du kan titta på TV med mediacentret. Och viktigast av allt är det gratis och kombinerar FM med internetradio. Denna app kan lagra olika typer av medieinnehåll på en enda server. Du kan sortera dina mediefiler efter olika kategorier som – album, genre, album, videoklipp etc.,

MediaPortal är ett program med öppen källkod så många människor kan dra nytta av det. Den har en stor grupp utvecklare som regelbundet utformar ytterligare funktioner för att göra din mediefil mer effektiv. Dessutom kan du integrera den med tredjepartsskinn för att ge användargränssnittet ett nytt utseende.

4. Kodi

Kodi

Källa – PCMag

Den designades ursprungligen som en mediaspelarlösning för Microsoft-konsolen Xbox – Kodi. Men företaget bestämde sig för att behålla namnet och skapa applikationen med öppen källkod. Rollen för denna medieapplikation är mycket mer än bara en Plex-ersättning. Linux-versionen är mycket avancerad och kan utföra flera funktioner – du kan hantera alla dina mediefiler, spela filer enkelt med ett enkelt navigeringsgränssnitt som har en mängd olika ljud-, video- och bildformat att erbjuda dig.

Implementeringen av de nya formaten och teknikerna, såsom videoacceleration, hanteras av Kodi i realtid. Appen har en funktion där metadata från webben automatiskt hämtas för att ge extra information om innehållet. Det är den största förmågan att det är en oberoende plattform. Kodi kan dock laddas ner på Windows, Linux, macOS, Android, iOS och Raspberry-Pi.

Läs också: Bästa AV-mottagare under $ 200

5. Stremio

Stremio

Stremio är en fantastisk medieserver som lanserades av den bulgariska startupen 2015. Denna applikation har fått ett bra svar från filmer och TV-fans. Den har ett open source mediecenter som är mycket enkelt att använda, främst fokuserat på att organisera videoinnehåll och kan integrera en video på begäran från tjänsterna som Netflix, Amazon Prime, etc. Du kan kombinera videor från olika distributörer under Stremio.

Videoklippen som finns på din enhet tas också i beaktande när du skapar biblioteket. Med den integrerade kalenderfunktionen kan du nu hålla koll på de senaste TV-serierna och filmerna. Genom att integrera olika mediedistributörer med Stremio får du inte bara en utmärkt överblick över allt, men det kommer också att utnyttja den bra prisjämförelsen.

Om vi ​​pratar om funktionerna för apparkompatibilitet kommer du att vara glad att veta att den är tillgänglig på stationära versioner av Windows, macOS och Linux samt den gratis mobilversionen för Android och iOS. Dessutom släppte utvecklarna av webbappen faktiskt det som ett Plex-alternativ som ger mer hävstång för att hantera och komma åt bibliotek för PC-användare.

Slutsats

Plex har gett oss ett antal mediaserverfunktioner att det är svårt att hitta en ersättare för appen. Men alla fem mediaserverappar kan lätt kategoriseras som Plex-alternativ. Så om du inte vill begränsa dig till en mediaserverapp bara och vill utforska olika alternativ som finns på marknaden, kan du börja med ovan nämnda produkter.

Men glöm inte att dela din erfarenhet med mediaserverapparna i kommentarfältet och om du stöter på något problem med någon av apparna kan du också skriva det till oss.