5 bästa nyheterna på Windows 11-evenemanget

0 Shares

Microsofts senaste operativsystem avslöjades äntligen, strax efter att det läckt ut runt om i världen. Och inte bara de officiella OS-nyheterna har kommit, utan också nyheter om en mängd andra förändringar i Windows-ekosystemet. Här är de fem bästa händelsemeddelandena från Windows 11 av idag.

I den här artikeln hittar du:

1 – Windows 11

5 bästa nyheterna på Windows 11-evenemanget 2

Dagens största tillkännagivande var Windows 11. Microsoft presenterade sitt nästa operativsystem, som har ett nytt utseende och nya funktioner. Windows 11 förväntas börja levereras till nya datorer i höst. Microsoft planerar att släppa den som en gratis uppdatering för Windows 10-användare samtidigt.

Windows 11 är inte bara den största nyheten idag; är utan tvekan den största nyheten från Microsoft på flera år. Den samlar många av de projekt som Microsoft har arbetat med genom åren och viker dem till ett enda operativsystem.

2 – Nya Microsoft Store och Android-appar

5 bästa nyheterna på Windows event 11 3

Microsoft tillkännagav en ny Microsoft Store som en del av Windows 11, och med den, några stora förändringar i hur Microsoft Store gör affärer. Utvecklare kan nu använda sina egna intäktsströmmar. Detta innebär att utvecklare kan behålla 100 % av sina appdrivna intäkter om de har sin egen handelsplattform. Som ett exempel kommer Adobe Creative Cloud att finnas på Microsoft Store.

I ett överraskande tillkännagivande förklarade Microsoft att Windows 11 kommer att stödja Android-appar via Amazon App Store. Dessa appar kommer att installeras lokalt så att de visas i Start-menyn och även i aktivitetsfältet, precis som andra appar.

Android-appstöd öppnar Windows 11-enheter för en helt ny värld av appar.

3 – Fokusera på beröring

5 bästa nyheterna på Windows 11 event 4

Eftersom det nya operativsystemet kommer att köras på konvertibler, 2-i-1 och en mängd olika enheter, har Microsoft optimerat Windows 11 för beröring. När du kopplar bort ett tangentbord på en enhet som Surface Pro 7 kommer enheten automatiskt att anpassa sig till det nya formatet. Aktivitetsfältets ikoner är åtskilda och pekikonerna blir större. Förmodligen kommer den här funktionen också att dyka upp när du vänder en cabriolet, även om Microsoft inte har visat detta.

Windows 11 har också en ny upplevelse. Windows kommer också att hjälpa på stationära och bärbara datorer, men några av dess nya förmågor är inriktade på pekenheter. Till exempel kan fönster nu staplas ovanpå varandra vertikalt, vilket fyller en enhets skärm väl med ett bildförhållande på 3:2.

Microsoft förde också styrplattagester till pekskärmen på enheter med Windows 11. Gester är desamma, så du behöver inte lära dig om ett gäng genvägar. Du kan till exempel svepa nedåt med tre fingrar för att minimera alla dina appar på en gång.

Det finns också widgets, som gör det enkelt att komma åt relevant information med bara ett tryck.

4 – Spel

5 bästa nyheterna på Windows event 11 5

Windows 11 är inte bara för produktivitet. Microsoft beskrev flera sätt som operativsystemet byggdes för spelare. Den har förbättringar som DirectX 12 Ultimate, Direct Storage och Auto HDR.

AutoHDR låter SDR (Standard Dynamic Range)-spel köras med HDR-förbättringar. Som ett resultat kommer spel att bli mer färgglada, ha bredare kontrast och visa mer detaljer.

Direct Storage tillkännagavs först som en del av Xbox X Series och Xbox Series S, och är nu på väg till Windows 11. Spel byggda för att fungera med direktlagring kommer att ha betydligt snabbare laddningstider på datorer med snabb SSD-lagring.

DirectX 12 Ultimate innehåller utvecklarfunktioner som Raytracing 1.1, Variable Rate Shading, Sampler Feedback och mer. Det tillåter också utvecklare att göra spel som kräver mindre PC-resurser.

Dessa förändringar kanske inte är lika långtgående som de som ses på andra ställen i Windows, men de kommer att bidra till att ge en bättre spelupplevelse på datorer.

5 – Ny chattapp inbyggd i Teams (hejdå Skype)

5 bästa nyheterna på Windows-event 11 6

En ny “Chatt”-app som drivs av Microsoft Teams för konsumenter kommer att vara standardchattappen på lådan och ersätta Skype. Som du kan förvänta dig av en applikation som heter “Chat”, låter den dig snabbt dela text, bilder, dokument och annat innehåll. Du kan också använda den för att initiera videosamtal direkt från Aktivitetsfältet.

På toppen av appen finns en “Möt nu”-knapp som låter dig bjuda in vem som helst till ett videosamtal, även om de inte har ett Microsoft-konto.

Chat-appen stöder även SMS med Android-telefoner och iPhones.

Även om den här appen ser användbar ut på egen hand, är den också en stor sak eftersom den visar upp en övergång från Skype till Microsoft Teams. Även om Skype fortfarande kommer att vara tillgängligt, visar flyttningen till Microsoft Teams som den inbyggda chattappen vad Microsoft ser som framtiden för kommunikation.

Och det finns mycket mer…

Microsoft har meddelat andra ändringar i Windows 11 som bidrar till att förbättra den övergripande operativsystemupplevelsen. Widgets kommer att ge utvecklare ett sätt att skapa en ny upplevelse, och produktivitetsfunktioner bör göra det lättare att navigera i operativsystemet. Även saker som nya animationer och rundade hörn bidrar till den nya Windows 11-upplevelsen.

0 Shares