Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

5 bästa free väderappar för din Mac (2022)

Nästan alla använder en väderapp. Du har väderappar på iPhone och iPad, och du kan också kolla vädret på din Apple Watch och Apple TV. Så varför inte på Mac?

Visst, du kan enkelt fråga Siri om vädret, men vissa vill ha lite mer än bara de nuvarande förhållandena.

Vi har visat dig praktiska sätt att få vädret från din Mac-menyrad, men här visar vi dig ytterligare väderappar för Mac som inte bara använder din menyrad utan även din Dock och skrivbordet. Det bästa av allt är att de är det free!

Bäst free väderappar för Mac

Det bästa free Mac väderappar

Mac-datorer, även de som har den senaste macOS Monterey, har ingen inbyggd Weather-app. Så du måste kontrollera vädret i din Macs webbläsare eller använda en av de utmärkta väderapparna från tredje part.

1. iWeather – Prognosapp

iWeather - Väderprognosapp för Mac

iWeather är en helt free väderapp för din Mac. När du har öppnat den lägger du till önskade städer, och det är allt du behöver göra! Appen visar dig vackra, rika väderdetaljer för de städer du lägger till.

Allt är lätt att använda och förstå. Du får timvis väderprognoser för dagen och kan även se prognosen för de kommande sju dagarna.

Tillägget av macOS-widgets, mörkt läge, soluppgång, solnedgång, vindhastighetoch luftkvalitet är utmärkta tillägg. Dessutom kan du ladda ner iWeather på din iOS-enhet, och den synkroniserar automatiskt alla dina tillagda städer via iCloud.

Appen är uppdaterad för Apple silicon och fungerar även på Intel-baserade Mac-datorer.

 • Tillgänglighet: Mac, iPhone, iPad, Apple Watch
 • Kosta: Free

Ladda ner iWeather

2. Weather Dock: Desktop Prognos

Weather Dock-appen på Mac

Du kan se aktuell temperatur och förhållanden direkt i din Mac Dock med Weather Dock. Detta ger dig ett trevligt, diskret sätt att se vad som händer utanför med lite animation. Men appen visar dig ännu mer när du klickar på Dock-ikonen.

För dina nuvarande förhållanden kan du se bortom temperaturen med alternativ för vindhastighet och riktning, luftfuktighet, daggpunkt, regnmängd, tider för soluppgång och solnedgång, och det känns som temperatur.

Till höger ser du vad som väntar de närmaste dagarna. Se toppar och dalar, oavsett om det kommer att regna eller vara molnigt, och en kort sammanfattning av dagarna.

Med Weather Dock kan du också anpassa några inställningar. Du kan justera Dock-ikonens textfärg, animeringshastighet, vädertyp och märkesinformation. Så om du vill se morgondagens prognos eller det känns som temperaturen istället är det en enkel justering.

För en stor free väderapp som ger dig en snabb vy eller längre prognos, kolla in Weather Dock för Mac.

 • Tillgänglighet: Mac
 • Kosta: Freemen det finns ett engångsköp i appen för att få en sjudagarsprognos, väder per timme, flera platser och annonsborttagning

Ladda ner Weather Dock

3. Väder Widget Desktop

Weather Widget Desktop-app på Mac

Kanske vill du behålla vädret på skrivbordet. Från samma företag som ger dig Weather Dock, kolla in Weather Widget Desktop.

Du kan välja mellan tre olika widgetstilar – elegant, modern eller minimal och justera storlek och opacitet. Beroende på vilken design du väljer kan widgeten visa en klocka, risk för nederbörd, tider för soluppgång och solnedgång, datum och toppar och dalar för de kommande dagarna.

Du får också aktuell temperatur i din menyrad och kan använda Dock-ikonen för att få ytterligare väderinformation med ett klick.

Om du gillar att alltid visa vädret är Weather Widget Desktop Mac väderappen för dig.

 • Tillgänglighet: Mac
 • Kosta: Freemen det finns ett engångsköp i appen för att få en sjudagarsprognos, väder per timme, flera platser, annonsborttagning och fler widgetstilar

Ladda ner Weather Widget Desktop

4. Prognosfält – Väder + Radar

Forecast Bar-appen på Mac

Vi introducerade dig först för nästa app i vår artikel om att få vädret i menyraden. Och eftersom appen är ganska fantastisk listar vi den här också. Forecast Bar ger dig massor av anpassningsalternativ för att få exakt vad du vill ha ut av en väderapp.

Du kan behålla ikonen i menyraden eller docka och välja stil, anpassa väderöversikten, visa en timgraf, välja väderkälla, ta emot vädermeddelanden och mycket mer.

När du klickar på ikonen för att öppna appen kommer du att se alla dina aktuella väderdetaljer plus vad som väntar för din vecka. Klicka på dina nuvarande förhållanden för mer som daggpunkt, luftfuktighet, vindhastighet och vindriktning, tryck, sikt, UV-index och tider för soluppgång och solnedgång.

 • Tillgänglighet: iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV och Mac
 • Kosta: Free tillsammans med prenumerationsplaner för olika uppdateringsintervaller, animerad radar, en daglig väderrapport och mer

Ladda ner Forecast Bar

5. WeatherBug – Väderprognoser och varningar

WeatherBug-appen på Mac

Om du är ett WeatherBug-fan och använder appen på dina andra enheter, kolla in den som är tillgänglig för Mac. Denna app sitter fint i din menyrad och visar aktuell temperatur och förhållanden. Klicka sedan på ikonen för ytterligare information.

Du kommer att se plats, tid, temperatur, temperaturkänsla, risk för nederbörd, en prognos varje timme och liveradarkarta.

Spara flera platser, ordna dem som du vill och hoppa till vädret för en annan plats med ett klick. Du kommer också att se om det finns vädervarningar, kan justera enhetsinställningarna och välja en minimal visning för menyraden.

För nuvarande WeatherBug-användare kan du logga in på ditt konto från appen om du vill. Men du kan använda den utan konto. Om du gillar vad WeatherBug tillhandahåller på din iPhone eller iPad, ladda ner det för free på Mac också.

 • Tillgänglighet: iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, Android, Windows och webben
 • Kosta: Free

Ladda ner WeatherBug

Använd din favorit iOS väderapp på Mac

Det finns inte många free macOS väderappar att välja mellan. Men om du har en Mac med Apple-kisel (M1, M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra och dess efterföljare) kan du med största sannolikhet använda din favorit väderapp för iPhone eller iPad på din Mac. Att göra detta:

 1. Öppna Macs App Store och sök efter .
 2. Klick Appar för iPhone och iPad för att se listan över appar som kan köras på både macOS och iOS.
 3. Ladda ner vilken app du vill!

Väderappar på Mac

När det gäller att få vädret har du massor av appar att välja mellan, beroende på din smak och preferenser. Men om du vill ha en enkel, free väderapp för Mac, någon av dessa är bra val.

Använder du redan någon av dessa appar, eller finns det en annan app du använder för att få väder på din Mac alltså free? Låt oss veta!

Läs nästa: