Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

47 % av företagsledare överväger att använda AI framför nyanställningar

Alla respondenter svarade inte på varje fråga vi ställde till dem, så vi har angett antalet som svarade på varje fråga individuellt i den här artikeln.

47 % av företagsledare skulle överväga AI-verktyg framför nyanställningar

72 företagsledare och beslutsfattare svarade på vår första fråga: “Skulle du överväga att inte anställa nya medarbetare och istället låta AI-verktyg utföra rollen istället?”

47,2 % sa att de skulle överväga att använda verktyg som drivs av artificiell intelligens istället för att anställa en ny anställd, medan 52,8 % sa att de inte var beredda att göra detta.

“Det finns redan vissa uppgifter som jag brukade delegera till kontraktsanställda som jag nu hanterar själv med AI-verktyg,” sa designern och entreprenören Viputheshwar Sitaraman till Tech.co.

Men han påpekade också att “AI är långsammare än att en riktig person sköter uppgiften” och lyfter fram tillfällen “där information är för känslig för att delegera eller outsourca” till AI-verktyg för tillfället.

Men Sitaraman sa också “när lokalt värdade AI-verktyg är tillräckligt kraftfulla”, tänkte han “använda AI-verktyg för att hantera dessa interna roller.”

“Jag är villig att begränsa anställningen och betala mina nuvarande anställda mer om vi kan öka produktiviteten och använda AI. Jag har inga problem att överföra de pengarna till våra anställda som intelligent använder AI” – John Waters, ägare till Waters Business Consulting.

Waters, vars verksamhet är baserad i Phoenix, Arizona, förutspår att artificiell intelligens “kommer att bli en game changer inom affärskonsultbranschen”.

Många höll dock inte med. “Jag tror fortfarande att AI-verktyg inte kan återskapa eller replikera mänsklig prestation och jag tror inte att detta kommer att förändras någon gång snart”, säger Christopher Rogers, Chief Operating Officer för Carenet Health.

”Ett företags personal utgör dess kultur och är ryggraden i organisationen. Gemenskapen och kamratskapet som människor tillhandahåller kan inte replikeras med AI.”

Över hälften av företagsledarna säger att AI-verktyg inte kommer att ersätta roller

52 företagsledare och beslutsfattare svarade på vår andra fråga: “Hur lång tid tror du att det kommer att ta innan ett AI-verktyg som ChatGPT ersätter en hel anställds roll på din arbetsplats?”

Av den kohorten sa 51,9 % att ChatGPT och liknande AI-verktyg skulle aldrig ersätta en hel roll i sin verksamhet. Detta var det vanligaste svaret på frågan vi fick.

“Att vara ett litet företag kommer det aldrig att ersätta en hel roll”, förklarar Jeff Moriarty, ägare till den Indiana-baserade smyckesbutiken Moriarty’s Gem Art. “Men [AI] kommer definitivt att ta mycket arbete från alla våra medarbetare och låta dem fokusera på andra projekt”, tillade han.

Många av de tillfrågade talade om hur AI-verktyg helt enkelt kommer att stödja arbetet med befintliga roller, men fem företagsledare som svarade på vår fråga berättade att ChatGPT redan ersatte hela roller på deras företag.

“AI kan ge mig innehåll på några sekunder när en anställd kan ta dagar att producera något likvärdigt” sa Nance L. Shick, arbetsombud och medlare på Third Ear Conflict Resolution, till Tech.co. “Det kommer också till en bråkdel av kostnaden för en anställd, som skulle kräva en betydande summa pengar, tid och energi.”

“Jag kanske aldrig anställer en innehållskurator igen” fortsatte hon. “Min nästa marknadsföringsanställning kommer troligen att vara en chef som kan analysera och lägga strategier mer effektivt än en mänsklig eller AI-assistent.”

Över en fjärdedel av arbetsbelastningen kan slutföras av AI

45 företagsledare och beslutsfattare svarade på vår tredje fråga: “Hur mycket (i %) av din nuvarande arbetsbelastning skulle kunna utföras av AI-verktyg som ChatGPT?”.

I genomsnitt sa ledare och beslutsfattare att 26,8 %* av deras personliga arbetsbelastning kunde överlåtas till den här typen av verktyg. Endast två personer som svarade på denna fråga sa att inga aspekter av deras nuvarande arbetsbelastning kunde överlämnas till ChatGPT.

“Jag använder ChatGPT flitigt för att skapa marknadsföringsexemplar, innehåll i sociala medier och marknadsföringsmeddelanden. Hittills har det sparats timmar av veckotid som jag annars skulle spendera på att manuellt skapa dessa tillgångar” – Jason Havner, General Manager för QuickDumpsters.

Saumil Patel, medgrundare av codeowners.com, sa till Tech.co att ungefär hälften av hans arbetsbelastning nu kan slutföras med “AI-verktyg som ChatGPT, Copilot och Warp.”

“De här verktygen hjälper mig med uppgifter som att skriva standardkod, felsöka, förstå pull-förfrågningar, analysera användarfeedback, skapa produkt-one-pagers och sprintplanering,” anmärkte han.

AI: Att förändra vårt sätt att arbeta varje dag

ChatGPT, Bardoch andra AI-verktyg förändrar snabbt hur personalmedlemmar i alla möjliga roller sköter sin arbetsdag, från junioranställda ända upp till direktörer och VD:ar.

De dagar då manuella arbetsroller utropades som de mest sannolika är förbi påverkas av AI – nu fungerar jobb som består av kunskap lika utsatta. Allt från kodning till juridisk rådgivning kan nu utföras av AI – och ChatGPT har bara varit tillgängligt för allmänheten i cirka sex månader.

Även om åsikterna verkar vara delade mellan företagen vi pratade med om huruvida ChatGPT eller ett liknande AI-verktyg kommer att ersätta en hel roll snart, med nya användningsfall som dyker upp nästan varje dag, är det verkligen svårt att förutsäga exakt vad den närmaste framtiden kommer att erbjuda .

*När företagsledare gav oss en intervalluppskattning, till exempel 20-30 %, tog vi mellanvärdet (25 %). Svar som hänförde sig till hela deras verksamhets arbetsbelastning uteslöts också.