Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

4-vägs strömförsörjning: Vantec, Enermax, ThermalTake, Antec

Introduktion

Otroligt nog har strömförsörjningen på moderna datorer varit ganska långsam med att utveckla ny teknik. Ofta kommer inbitna spelare att byta ut moderkort, processor, ram, kanske till och med hårddisk flera gånger inom loppet av ett år. Å andra sidan blir andra väsentliga föremål såsom fodral och strömförsörjning eftertanke eller föremål köps endast när det är helt nödvändigt, som när en viss chipset (eller två) anser att det är nödvändigt att öka uteffekten för att stödja processorkärnan.

Under loppet av ett år har vi sett en hel del förändringar på marknaden för PC-fodral. Flera företag använder aluminium och tunna stållösningar i motsats till de skrymmande, tunga, termiska mardrömmarna för flera år sedan. På senare tid har vi sett ett fåtal företag driva hårt för att förfina strömförsörjningsmarknaden till den punkt där den är idag. Idag har vi fyra av de ledande tillverkarna av strömförsörjning satta mot varandra med sina bästa produktlinjer.

Vantec, ett företag som traditionellt märker fläkt- och kylteknik, har nu tagit steget upp för att spela på strömförsörjningsmarknaden. Deras förhållningssätt till PSU-design har fått dem mycket uppmärksamhet i recensioner, särskilt när pengar inte är viktiga. Vantec var vänlig nog att skicka oss sin Aluminium Stealth 420W PSU. Nästa utmanare i vår shootout är en före detta släkting till Vantec; Antec. Antec är en av de äldsta case- och PSU-återförsäljarna på PC-marknaden, och vi hade turen att ha en av deras TruePower 430W nätaggregat runt labbet. Liksom Vantec har Antec också rönt stor uppmärksamhet med sin senaste strömförsörjning, som råkar vara en av de mest tillgängliga eftermarknads-PSU:erna.

Den tredje utmanaren i vår PSU-shooting är den prisbelönta Enermax. Även om Enermax har varit i strömförsörjningsbranschen ett tag nu, var de ett av de första företagen att trycka in aktiv PFC (Power Factor Correction) i masspubliken. Vår sista utmanare i 4-vägs high-end shootout är ThermalTake. Typiskt har ThermalTake varit känt för sina CPU-kylnings- och fläktlösningar. Först nyligen har de producerat fodral, som vi kunde ta en titt på för flera veckor sedan i Xaser II A6000B-recensionen. Vi kunde skaffa en ThermalTake Silent Purepower 420W Active PFC-försörjning för att avsluta vår shootout. Båda dessa leveranser är unika eftersom de använder PFC, vilket vi kommer att prata om mer senare.

I den här artikeln kommer vi att titta på lite PSU-teknik, var den har varit och vart den är på väg. Vi har fått många förfrågningar från läsare om att avmystifiera en del av tekniken bakom dessa enorma nätaggregat. Gör dig redo att ogiltigförklara vissa garantier, det är dags för en shootout!