4 skäl att inkludera webbseminarier i din strategi för inkommande innehåll

0 Shares

shutterstock_626404319.jpg

Det är ingen hemlighet att webbseminarier är en investering av tid och resurser, men om de görs rätt kan de skryta med enorm avkastning och driva konvertering. Öka dina ansträngningar för att generera potentiella kunder genom att integrera webbseminarier i din innehållsstrategi. Om du fortfarande är intresserad av att vara värd för ett webbseminarium, överväg dessa fyra fördelar.

Omedelbar Lead Capture

Du kan inte vara värd för ett webinar utan registranter och registranter kan inte registrera sig utan att fylla i ett formulär. Eftersom webbseminarier är större engagemang än en traditionell e-bok eller whitepaper, är det enkelt att be användarna att skicka in ett formulär i utbyte mot registrering.

Webbseminarier är utmärkta innehållserbjudanden mitt i tratten som betyder att en besökare visar stort intresse för vad ditt varumärke har att erbjuda. Denna utställning av högt intresse låter dig fånga viktiga detaljer om din lead utan att bli för stark. Telefonnummer är till exempel en MOFU-detalj som gör att ditt team kan följa upp ledningen på ett mer personligt sätt. Genom att samla in detaljer som “största utmaningen” kan ditt team bättre förstå problemen med lead och hur ditt företag kan vara en potentiell lösning på det problemet. Genom att fånga den här typen av information kan ditt team bättre skräddarsy försäljningsomvandlingar och bygga en rapport efter webbinariet.

Viktigast av allt, att fånga potentiella kunder via ett registreringsformulär kan göra det möjligt för dig att bättre mäta avkastningen på ditt webbseminarium. Tillskriv intäkter direkt till ditt webbseminarium och identifiera områden för förbättringar.

Direkt engagemang med potentiella kunder

De flesta värdplattformar för webbseminarier är utrustade med fråge- och omröstningsfunktioner som gör det möjligt för värdar att engagera sig med tittare på en personlig nivå. Du har möjlighet att fånga extra information från potentiella kunder via dessa funktioner. Att hålla en snabb omröstning mitt i webbinariet eller ställa frågor och be tittarna att skicka in sina svar kan ge värdefulla insikter som en vanlig form inte kan få fram.

Det bästa av allt är att den här personliga interaktionen ger potentiella kunder en förstahandsblick på hur det kan vara att engagera sig med människorna som representerar dina produkter eller tjänster. Denna interaktion kan vara den sista push som din potentiella kunder behöver för att starta en försäljningskonversation.

Lågkostnadsimplementering

Webbseminarier eliminerar resor och kostnader för att vara värd för ett personligt seminarium. Allt du behöver för att hålla ett framgångsrikt webbseminarium är en värdplattform som GoToWebinar och tid att ägna åt förberedelser och uppföljning. Den verkliga kostnaden för att vara värd för ett webbseminarium tillskrivs den tid som krävs för planering snarare än ekonomiska resurser.

Dessutom öppnar möjligheten att hålla webbseminarier på distans stora möjligheter att locka gästföreläsare och registrerade från hela världen. Att hålla ett evenemang på distans kan öka varumärkesmedvetenheten och underlätta fördelaktiga relationer som kanske inte hade inträffat om evenemanget varit personligt.

Förmåga att förmedla stora mängder information

Att vara värd för ett 30 till 90 minuter långt webbseminarium kan göra det möjligt för dig att förmedla ett ämne eller en idé som kan vara för tät för att sammanställas i en enda e-bok eller whitepaper. Genom att dela information muntligt kan du gå in i större komplexitet utan att behöva oroa dig för att förlora din läsare på jargong. Och om de går vilse, erbjuder de interaktiva funktionerna som nämns ovan möjligheten till djupgående förtydliganden.

Dessutom erbjuder webbseminarier möjligheten för potentiella kunder att lära sig på ett sätt som kan vara mer engagerande än att läsa en lång e-bok eller whitepaper. Att ställa in och lyssna snarare än att läsa eller tala är ofta en eftertraktad taktförändring för upptagna proffs.

Även om produktion av webbseminarier kan vara en investering i tid, är dess fördelar verkligen övertygande. Så länge du följer de nödvändiga stegen för att förbereda och följa upp webbinariet, dina ansträngningar kan driva generering av potentiella kunder och följaktligen öka avkastningen på investeringen. Inkludera webbinarproduktion i din innehållsstrategi för positiv avkastning under 2018.

0 Shares