4 sätt Marketing Automation-plattformar hjälper dig att driva tillväxt

0 Shares

a_computer_performing_marketing_automation

Marknadsautomationsplattformar är avgörande för din organisations framgång. De hjälper dina marknadsföringsinsatser på en mängd olika sätt. Till exempel, när kontakter vidtar förutbestämda åtgärder kan du utlösa vissa händelser. Detta kan användas när en potentiell kund laddar ner ett gated erbjudande, och de får automatiskt ett uppföljande e-postmeddelande med ytterligare innehåll.

Marknadsföringsautomationsprogramvara kan också hjälpa dig att skapa marknadsföringsmaterial för att engagera dina kontakter och guida dem ner i kanal. Till exempel låter vissa programvaror dig bygga mallar för bloggar eller målsidor, så att alla dina inlägg har en konsekvent stil.

I slutändan kan effekten av plattformar för marknadsföringsautomatisering sammanfattas för att hjälpa dig att utföra fyra avgörande uppgifter:

 • Att bli hittad på nätet
 • Konvertera leads
 • Vårda leder
 • Mäta intäkter

Låt oss dyka in i en närmare titt på var och en av dessa uppgifter.

4 sätt Marketing Automation-plattformar hjälper dig att driva tillväxt

Att bli hittad på nätet

Om du försöker göra människor medvetna om vem ditt företag är, vad du gör och hur du kan hjälpa dem, är det bästa sättet att börja att träffa dem där de är. Många av de personer du vill rikta in dig på kommer att leva på olika kanaler.

Du kan till exempel rikta in dig på individer genom sociala medier genom att publicera regelbundet eller marknadsföra innehåll genom annonser. Alternativt kan du nå personer som surfar på Google och andra sökmotorer med betalda annonser eller genom att erbjuda blogginnehåll och förfina det för SEO.

I slutändan måste du se till att du underlättar upptäckten av din webbplats. Din marknadsföringsautomatisering kan hjälpa dig genom att erbjuda olika funktioner relaterade till var och en av de kanaler du använder:

 • Blogg: Med en blogg kan du knyta koncept som folk pratar om och söker efter online till ditt företag. Sedan kan du prata om dig själv och vad du gör på en hög nivå och positionera ditt erbjudande som en lösning på deras problem. Din marknadsföringsautomatiseringsplattform kan hjälpa dig att schemalägga dina bloggar och lägga till element som call-to-action (CTAs) till ditt material.
 • Innehåll: Innehållsstrategi går längre än bara din blogg. Det är ett sätt för dig att bygga upp din onlinenärvaro och de konverteringsvägar som människor kan ta för att avsluta med ditt företag. Du kan också utveckla ämneskluster- och pelarsidastrategier för att skapa nätverk av innehåll – vissa plattformar för marknadsföringsautomatisering har verktyg som hjälper dig att bygga och lägga strategi på detta nätverk.
 • SEO: Medan din innehållsstrategi koncentrerar sig på din webbplats ämnen och hur de relaterar till varandra, handlar din SEO-strategi om att optimera enskilda delar av innehållet och se till att materialet är i bästa möjliga läge för att hittas online. Marknadsföringsautomationsplattformar kan hjälpa till att förbättra denna process genom att tillhandahålla relevanta mätvärden att överväga. De tillhandahåller också andra verktyg som sätt att övervaka dina sökord eller innehållsorganisationsfunktioner för att hjälpa dig att optimera och ansluta hela ditt bibliotek.
 • Sociala medier: Du kan använda varje plattform på den här kanalen på olika sätt för att rikta in dig på människor. Till exempel bör din LinkedIn-strategi skilja sig från din Facebook-strategi. Därifrån kan du engagera besökare med frekventa inlägg och tankeväckande innehåll. Vissa automatiseringsprogram låter dig skapa och schemalägga dina inlägg och hantera många konton från en gemensam plats. Du kan också boosta vissa inlägg eller erbjudanden med annonser.
 • Annonser: Du kan marknadsföra dina erbjudanden direkt. Istället för att skapa en resa genom din webbplats från innehåll på hög nivå (som bloggar) till innehållserbjudanden (som guider), ger annonser ett sätt för dig att rikta in dig på vissa söktermer och placera dina erbjudanden för att fylla konsumenternas behov. Vissa marknadsföringsverktyg tillhandahåller annonshanterare, så att du kan övervaka dina konton och avgöra den ultimata effekten av dina erbjudanden.
 • Reklamfilmer: Dessa läggs upp på sociala medier, på bloggar eller via annonser för att marknadsföra ditt företag och engagera din publik. Du kan lägga upp videor och övervaka deras prestanda med de relevanta verktygen för marknadsföringsautomatisering.

Konvertera besökare:

När du hittas online måste du se till att du konverterar kontakter. Ditt verktyg för marknadsföringsautomatisering bör tillhandahålla verktyg för att underlätta denna process och hjälpa potentiella kunder att flytta ner i kanalen.

Helst vill du skapa en enkel väg så att du ger besökarna värde i utbyte mot deras information. Om de kommer till din webbplats och du misslyckas med att konvertera dem måste du få dem till din webbplats igen, vilket är svårt. När de väl är där har du åstadkommit den svåra delen, så du måste optimera din konverteringsprocess och se till att de inte glider undan anonymt.

Ditt verktyg för marknadsföringsautomatisering bör innehålla verktyg som fokuserar på:

 • CTA: Dessa bör placeras på hela din webbplats, inklusive på dina bloggar, i slutet av videor och på målsidor bara för att nämna några platser. De bör föreslå ett nästa steg för dina besökare. Marknadsföringsprogram låter dig designa dessa element och lägga upp dem på relevanta platser med lätthet.
 • Chatbots: Chatbots kan användas på flera sätt på din webbplats. En applikation är ett substitut för CTA:er, som leder webbplatsbesökarna till nästa åtgärd du vill att de ska vidta. Vissa automatiseringsverktyg inkluderar inbyggda chatbot-funktioner.
 • Teaser-videor: Att inkludera korta videoklipp på målsidor kan hjälpa till att engagera besökarna och uppmuntra dem att ta nästa steg. Precis som reklamfilmer bör din programvara kunna vara värd för dessa videor och hjälpa dig att rapportera om deras effektivitet.
 • A/B-testning: A/B-testning kan användas för att experimentera med olika versioner av samma innehåll. Om du till exempel vill optimera dina CTA-klick är det klokt att testa om en CTA-design fungerar bättre än en annan. A/B-testning låter dig alternera vilken version (A eller B) du visar för kunder och sedan övervaka vilken som ger bättre resultat över tid. Marknadsautomationsplattformar bör tillåta dig att utföra sådana tester med lätthet.
 • Målsidor: Dessa sidor används för att visa upp erbjudanden. I slutändan bör CTA:er och chatbots leda konsumenterna till dessa sidor, så att de kan detaljera vad besökarna kommer att ta emot och uppmana dem att fortsätta med en specifik åtgärd. Din marknadsföringsplattform bör ge dig möjlighet att designa och redigera dessa sidor.
 • Formulär: Formulär ingår på målsidor för att fånga konsumentinformation. De är viktiga eftersom de är mediet dit besökarna konverterar, och de underlättar informationsfångst, med början på uppfostringsfasen. Formdesign och värdskap är en annan viktig del av plattformens prestanda för marknadsföringsautomatisering.

Vårda leder

Efter att dina besökare konverterat och blivit leads måste du fortsätta att etablera din relation med dem. Det är viktigt att du håller igång konversationen och fortsätter att bygga fart vid denna tidpunkt i processen. Det finns ett antal sätt som du och din marknadsföringsautomationsplattform direkt kan påverka denna process. Din marknadsföringsautomationsplattform bör göra det möjligt för dig att dra nytta av:

 • Reklammeddelanden: När du har fått dina besökares kontaktinformation kan du börja rikta in dem på specifikt material. Att skicka e-post till dem med relevanta erbjudanden som ansluter till deras ursprungliga konverteringspunkt är klokt vid denna tidpunkt i processen. Normalt är dessa erbjudanden specifika, relaterade till ett visst innehållserbjudande eller tidsram
 • Arbetsflöden: Marketing automation använder också e-post för att nå ut till potentiella kunder, men det gör det på ett annat sätt. När en besökare konverterar, skrivs de in i en lead nurture som presenterar nästa mest logiska erbjudande, som försöker vägleda leads längre ner i tratten.
 • Smart innehåll: Tänk på ett scenario där en individ läser en blogg som har en CTA till ett innehållserbjudande som de redan konverterat på. Smarta innehållsverktyg kan användas för att ersätta den befintliga CTA med ett annat, relevant erbjudande, så att du inte marknadsför exakt samma innehåll igen.
 • Progressiv profilering: Progressiv profilering känner igen när individer har konverterat på specifika formulär och vilken information som redan finns i din databas om en given kund. I likhet med smart innehåll, istället för att visa exakt samma form till kunder igen, ersätter progressiv profilering en annan form så att ny information samlas in.
 • Chatbots: Förutom att initialt konvertera besökare, kan chatbots också gynna leads att konvertera på deras nästa erbjudande, och fortsätta att leda individer ner i tratten.
 • Guider och fallstudier: Långformiga mer omfattande innehållserbjudanden är ovärderliga under uppfostringsstadiet eftersom de ger leads den djupa information de letar efter och signalerar värde för potentiella kunder. Dessa erbjudanden bör också inhämtas med målsidor och formulär för att möjliggöra informationsinsamling.
 • Utbildningsvideo: I likhet med guider och fallstudier ger utbildningsvideo engagerande innehåll via ett annat medium.
 • Webbseminarier: Webbseminarier liknar också guider och fallstudier, men de erbjuder innehåll i ett interaktivt format. De är också som digitala evenemang och uppmanar potentiella deltagare att anmäla sig eftersom de är tidsbundna.

Mät intäkter

En av dina skyldigheter i marknadsföringsteamet är att rapportera om de resultat dina ansträngningar genererar. Denna process hjälper till att informera om var och hur du behöver förbättra dig framåt. Det är mycket sällsynt att du kommer att helt optimera din produktion första gången, så det är viktigt att ta en titt och utveckla en förståelse för hur allt kan förbättras. För att göra detta effektivt är det bäst att titta på tre olika typer av rapporter. Det är bäst om din marknadsföringsautomatisering har:

 • Kampanjrapportering: När du rapporterar om kampanjer måste du undersöka de olika materialen som är kopplade till varje kampanj du kör och hur de bidrar till en individs omvandlingsväg. Till exempel skapar vi normalt våra kampanjer kring vissa innehållserbjudanden, så vi analyserar varje blogg, CTA och målsida som är kopplad till det erbjudandet för att utvärdera en kampanjs övergripande resultat.
 • Webbplatstrafikanalys: Webbplatstrafikanalys är en viktig indikator på hur din webbplats presterar som helhet. Det är till exempel viktigt att du överväger den övergripande trafiken du skapar och hur den trafiken rör sig genom hela tratten.
 • Attributionsrapportering: Attributionsrapportering kan hjälpa dig att fastställa hur olika delar av innehåll presterar och i slutändan bidrar till intäkter. Om du mäter ditt marknadsföringsteams framgång genom deras bidrag till intäkter som vi gör här på New Breed, är detta också en viktig komponent i det avseendet.

Key Takeaway

I dagens digitala tidsålder är det viktigt att ha en plattform för marknadsföringsautomatisering. Det är inte en fråga om du ska ha en längre; det handlar om att välja rätt.

Om du håller på att investera i ett verktyg för marknadsföringsautomation eller utvärderar din befintliga plattform, bör du överväga de verktyg och funktioner som plattformar för marknadsföringsautomatisering kan tillhandahålla.

Här på New Breed använder vi HubSpot. Det erbjuder en full bredd av funktioner, relaterade till de uppgifter och verktyg som vi diskuterade ovan. Jämfört med andra plattformar för marknadsföringsautomatisering ger den den bästa valutan för pengarna eftersom den har det bredaste utbudet av möjligheter. Det är också det mest användarvänliga. Enligt vår erfarenhet har vi insett att HubSpot gör de flesta förbättringarna över tid – bara utökar deras ledning i kategorin.

0 Shares