4 sätt att förvandla Word till PDF

0 Shares

PDF är det säkraste sättet att dela dokument, och visste du att det är möjligt att förvandla word till PDF? Vi kommer att lära dig hur du omvandlar ett Word-dokument till PDF i Microsofts egen applikation eller över internet!

I den här artikeln hittar du:

Hur man förvandlar Word till PDF

Om du tänker konvertera Word till PDF har du förmodligen redan Microsoft-applikationen installerad på din dator, och det snabbaste sättet att göra det är genom själva Word-applikationen.

 1. För att göra detta är mycket enkelt, öppna dokumentet du vill konvertera och klicka på “Arkiv”.
 2. I fönstret som öppnas väljer du alternativet “Spara som” på fliken till vänster på skärmen.
 3. När du öppnar fönstret “Spara som” väljer du var du vill spara din PDF-fil. Välj “Den här datorn” för att välja en specifik mapp.Klicka på "Spara som" och välj "Den här datorn" för att förvandla Word till PDF
 4. Klicka på pilen till höger om rutan “Spara som typ” och välj “PDF (*.pdf)” från rullgardinsmenyn. Vid det här laget kan du ändra filnamnet om du vill. Klicka på “Spara”.
 5. När du har sparat PDF-filen kommer du att återgå till ditt Word-dokument och den nya PDF-filen kommer att finnas tillgänglig där du sparade den. När du klickar på PDF-filen öppnas den automatiskt i din standard-PDF-visare.

Konvertera Word till PDF online

1.ILovePDF IlovePDF - 4 sätt att förvandla Word till PDF

Gratis och enkel sida som förutom att ge möjligheten att omvandla Word till PDF kan välja andra alternativ som, slå samman PDF, dela PDF, komprimera PDF, PDF till PowerPoint, PDF till Excel, PDF till Word, PowerPoint till PDF, Excel till PDF och många andra.

 1. För att använda det är mycket enkelt, klicka på den stora röda knappen “Välj WORD-dokument” eller dra helt enkelt Word-filen till webbsidan.
 2. När du har laddat upp filen klickar du på “Konvertera till PDF”, efter uppladdningen visas en nedladdningsbegäran. Ladda ner filen till din dator och kör!

2.SmallPDFSmallpdf - 4 sätt att förvandla Word till PDF

En annan utmärkt webbplats för att omvandla word till PDF är SmallPDF. Den här sidan är extremt enkel, dess gränssnitt är lika interaktivt som den tidigare rekommendationen, och det bästa är, helt på portugisiska och gratis.

Utöver det kan du installera en webbplatstillägg och ha enkel tillgång till alla konverteringar SmallPDF erbjuder.

 1. Webbplatsanvändningen är mycket liknande eller tidigare. Klicka på den stora på “Välj filer” eller dra helt enkelt Word-filen till webbsidan och släpp den, det kommer att fungera på samma sätt.
 2. Filen laddas upp till webbplatsen och efter att ha laddat upp filen klickar du på “Ladda ner fil” för att spara till din dator, “Spara till Dropbox” eller “Spara till Google Drive” för att spara till molnet.

3.ZamZarZamZar - 4 sätt att förvandla Word till PDF

En annan rekommenderad webbplats för nedladdning av filer är ZamZar, en av de mest populära webbplatserna på listan för att konvertera Word-dokument till PDF.

Den har en gratisversion som låter dig konvertera PDF till en begränsad storlek. Om du inte tänker konvertera en mycket stor fil till PDF, är detta ett annat bra sätt att konvertera ditt dokument.

 1. Klicka på “Lägg till filer…” för att öppna ett dokumentvalsfönster. Dubbelklicka på dokumentet du vill konvertera så laddas det automatiskt.
 2. I “Konvertera till” klicka på nedåtpilen och välj alternativet “dokumentformat > pdf” och klicka slutligen på “Konvertera nu”. Konverteringsprocessen avslutas och det konverterade PDF-dokumentet kommer att göras tillgängligt för nedladdning. Ladda ner filen och gå!

Alla webbplatser som rekommenderas här kan användas på din mobiltelefon.

Avatar av Bruno Rodrigues

Hej, jag är Bruno, älskare av teknik, spel och popkultur.

0 Shares