4 saker som din webbplats saknar: bästa praxis för inkommande webbdesign

webbdesign

När det kommer till B2B-marknadsföring bör din webbplats alltid vara din säljare nummer ett. Användbarhet och konverteringsoptimering kan göra eller bryta dina inkommande marknadsföringsinsatser. Se till att du följer dessa fyra bästa praxis när det gäller inkommande webbdesign och utveckling. Följande exempel är hämtade från webbplatser designade och optimerade av New Breed.

1. Optimerad navigering

navigeringsfält

Optimerad navigering är en viktig del av alla webbplatser. Besökare måste enkelt kunna få tillgång till innehåll och användbar information. Tre komponenter som utgör ett bra navigeringsfält är självsegmenteringsalternativ, “klibbighet” och en visuell CTA.

Att ge användarna möjlighet att självsegmentera över dina lösningar efter bransch, roll eller utmaning gör livet lättare för både dig och besökaren. Genom att ge besökaren möjlighet att skapa filter och minimera irrelevant information, kan din webbplats bättre ge användaren användbart innehåll. Det bästa av allt är att du inte ens behöver försöka klassificera den nya leadens köparpersona – de gör det i princip själva. När en användare skickar in ett formulär på en sida segmenterad efter bransch, roll eller utmaning, kan din webbplats fylla i det formuläret automatiskt för att effektivisera processen och främja konvertering.

Eftersom navigering dikterar användarens handlingar och ger användbar vägledning, får den en hel del uppmärksamhet, så det är viktigt att dra nytta av den exponeringen. Främja konvertering genom att placera en visuell CTA i navigeringsfältet. Placera en stor knapp med en handlingsvänlig fras som “Starta din Free Trial” eller “Begär konsultation” kommer att vara en ständig påminnelse till användaren om att det finns en möjlighet att få ett erbjudande. Att ge användaren en chans att konvertera varje gång de konsulterar navigeringen är en beprövad taktik för att driva konvertering.

Som namnet antyder är ett klibbigt navigeringsfält ett navigeringsfält som “fastnar” längst upp i fönstret och följer besökaren ner på sidan när de rullar förbi vecket. Detta gör det möjligt för användaren att se viktiga konverteringslänkar och en CTA oavsett var de befinner sig på webbplatsen. Det minskar också chansen att en besökare går vilse på en sida eller missar en möjlighet att konvertera. När du också lägger in den CTA i det klibbiga navigeringsfältet kommer besökare alltid att ha möjlighet att bli en lead, oavsett var de befinner sig på sajten.

2. Socialt bevis

Socialt bevis

Som alla B2B-marknadsförare vet är B2B-köparens resa en lång och genomtänkt process. B2B-konsumenter är förståeligt nog försiktiga när de fattar köpbeslut; de gör kostsamma investeringar som påverkar hela företaget – och det är därför det är så viktigt att ha social proof på din webbplats.

Uppenbarligen kommer inget varumärke att offentligt säga något dåligt om sig själv, så när ett varumärke talar om hur bra det är eller vilka typer av fördelar det kan ge, blir det ofta taget med en nypa salt. Men när externa organisationer marknadsför det varumärket kan det ge en betydande inverkan. Genom att bilda varumärkesassociationer med respekterade tankeledare i en given bransch, är det möjligt att få varumärkesauktoritet och uppmana försiktiga B2B-konsumenter i tratten.

Socialt bevis är i grunden “bevis” på ditt rykte eller status i din bransch. Sociala bevis kan ta formen av vittnesmål, influencer- och sammarknadsföringstaktik, eller intjänade mediaomnämnanden. Genom att presentera socialt bevis på din webbplats kan du försäkra obekanta besökare om att ditt varumärke kan lita på och på så sätt främja generering av potentiella kunder.

3. Resursbibliotek

Resursbibliotek är viktiga för alla inkommande marknadsföringsstrategier. Om du gör inkommande rätt, är det troligt att du har fler innehållserbjudanden än du kan räkna. Organisera dem i ett segmenterat resursbibliotek för enkel åtkomst. Segmentera ditt innehåll baserat på typen av resurs och de väsentliga aspekterna av dina B2B-köpare: smärtpunkter, mål, bransch och roll. Att klassificera dina resurser efter dessa olika detaljer kommer att göra livet lättare för både dig och besökaren.

Istället för att behöva söka igenom din sajt efter rätt innehåll kan besökaren bara hoppa in i resursbiblioteket och titta igenom urval som är relevanta för deras intressen eller problem och deras stadie i köparens resa. I sin tur har du besökare som väljer att titta på delar av innehåll som de är mer benägna att konvertera på. Genom att tillhandahålla ett omfattande urval av hjälpsamma, pedagogiska resurser för varje steg av köparens resa kan du attrahera, konvertera och glädja dina besökare.

4. Optimerade landnings- och tacksidor

Landningssida

landningssida

Målsidor är det som gör eller bryter din omvandlingsfrekvens, så inkommande bästa praxis är särskilt viktiga att inkludera i den här delen av din webbdesignstrategi. Först och främst måste du se till att din målsida inte har något navigeringsfält eller sidfot. Att inkludera dessa element kan potentiellt distrahera användaren från att skicka in formuläret, vilket minskar din omvandlingsfrekvens.

Se alltid till att din form är “ovanför mitten”. Det innebär att formuläret ska vara väl synligt för användaren utan att behöva scrolla ner på sidan. Om användaren uppenbarligen inte kan se formuläret kan de navigera bort från sidan utan att inse att de missat det. Huvudmålet med en målsida är att få användaren att skicka in ett formulär och bli en lead, så denna taktik är särskilt viktig för din omvandlingsfrekvens. När det gäller din formulärstrategi, se alltid till att din målsida är koordinerad med rätt formulär.

Därefter måste du se till att din kopia är detaljerad och genomförbar. En rubrik som “Ladda ner: The CMO’s Guide to B2B Marketing Attribution” är tydlig och koncis. Ordet “nedladdning” fungerar som en verbal uppmaning, som ytterligare främjar din omvandlingsfrekvens. Din rubrik bör vara kort, men tillräckligt detaljerad för att stå ensam. Den måste tydligt och korrekt kommunicera värdet av innehållserbjudandet.

Underrubriker och beskrivningar är där du kan gå in mer i detalj. Dessa delar av din målsida bör fortfarande vara tydliga och koncisa. Helst bör din kopia vara så kort som möjligt samtidigt som den ger nödvändiga detaljer. Eftersom målsidan är en avgörande del av konverteringsprocessen vill du inte överväldiga användaren med tjocka textblock. Punkter och listor är användbara för att presentera innehållets värdeförslag på ett tydligt och organiserat sätt. Att inkludera ett enstaka visuellt element som ett foto eller en video kan främja konvertering, så länge det är engagerande och relevant för innehållet.

Tack sida

tacksida

När din nya potentiella kund har skickat in formuläret på din målsida kommer de att tas till en separat sida, kallad en tacksida, för att få tillgång till deras erbjudande. Innehållserbjudandet bör vara direkt tillgängligt från tacksidan för att främja ytterligare engagemang på din webbplats. Att tillhandahålla en direktlänk för att ladda ner innehållet är det bästa sättet att behålla din nya lead på din webbplats.

Ett vanligt misstag som många B2B-marknadsförare gör är att bara maila innehållserbjudandet istället för att ladda ner direkt från webbplatsen. Genom att endast tillhandahålla innehållet via e-post kommer din nya potentiella kunder att tvingas bort från din webbplats, vilket minskar chansen att de interagerar ytterligare med ditt webbplatsinnehåll. Ännu värre, när de väl tittar på sin e-postinkorg kan de potentiellt bli distraherade från ditt innehåll helt och hållet. Istället bör du tillhandahålla både ett e-postmeddelande och en tacksida, båda som tar dem till nedladdningen, och båda som innehåller ett uppföljande innehåll.

Genom att behålla den nya leaden på din webbplats får du möjlighet att tillhandahålla mer innehåll för dem att konvertera på, tidigare. Använd en CTA eller ett formulär för ett innehållserbjudande som motsvarar nästa steg i köparens resa för att driva denna ledning nedåt i tratten och främja din konverteringsfrekvens. Till exempel, om din nya potentiella kund just har skickat in ett formulär för ett erbjudande om toppinnehåll i tratten, är det vettigt att ge dem en CTA till en målsida för ett relevant innehåll i mitten av trattens innehåll. Eller så kan du bara placera det formuläret på tacksidan, som visas i bilden ovan. Helst vill du att ditt andra innehållserbjudande ska komplettera deras första innehållserbjudande.

Se till att använda HubSpots Smart Content-funktion i din formulärstrategi. När din potentiella kund fyller i sitt första formulär på målsidan, kommer det andra formuläret de når automatiskt att fyllas i med informationen från den första inlämningen. Genom att använda Smart Content för att göra processen lite mindre besvärlig, kommer din nya potentiella kunder att vara desto mer benägna att skickas in på ett annat formulär, vilket pressar dem längre ner i tratten.

Relaterade Artiklar

Back to top button