4 saker att tänka på när du planerar din webbplatsnavigering

0 Shares

shutterstock_387118255-788952-redigerad

Det är spännande att tänka på alla de kreativa och innovativa möjligheter som kommer med att designa om din webbplats, men formen bör inte vara ditt enda fokus när du förnyar din webbplats. Det är lika viktigt att överväga hur din webbplats kommer att fungera för att katalysera potentiella kunder och konverteringar. Vi har listat fyra saker att tänka på när du bygger arkitekturen och navigeringsstrukturen för din nya webbplats för att se till att den ger den avkastning du letar efter.

1. Köparpersonas

Buyer personas finns i kärnan av inbound marketing. Varje tillgång du använder för att konvertera potentiella kunder – särskilt din webbplats – bör utformas med dina personliga smärtpunkter, utmaningar, behov, vanor och mål i åtanke. Webbnavigering är inget undantag; När du organiserar din webbplats i olika navigeringsmenyer och alternativ, fundera över hur dina personligheter kommer att interagera med varje lager i den navigeringen.

Helst bör din webbplatsnavigering tillåta personas att segmentera sig själva baserat på deras självidentifierade behov och hur dessa behov relaterar till dina lösningar. På så sätt kan du serva varje persona med relevant innehåll och skapa en sömlös köparresa.

2. Användarupplevelse

Utöver personasegmentering bör ditt nästa största övervägande vara användarupplevelsen. Varje designval du gör när du utvecklar din webbplats bör ta hänsyn till funktion och användarvänlighet samt estetik.

Var uppmärksam på aktuella trender och studier angående användarpreferenser och engagemangsvanor och använd dessa principer för att informera dina designbeslut. Studier har till exempel visat att användare kommer ihåg logotyper placerade i det övre vänstra hörnet av en sida 89 procent mer än logotyper som finns någon annanstans i den övre marginalen på en webbplats. Den här typen av information kan hjälpa dig att öka varumärkeskännedomen och ge dig ett försprång när det gäller kundförvärv och glädje.

När det kommer till användarupplevelsen är din navigerings “klibbighet” också viktig. Sticky navigation hänvisar till webbnavigering som migrerar ner en sida för att följa användare när de rullar (istället för att förbli fixerad och försvinna från visningen). Detta säkerställer att navigeringsalternativ alltid är synliga och lättillgängliga så att närhelst din besökare bestämmer sig för att de är redo att gå vidare till en annan sida, kan de göra det utan att backa. Helst kommer navigeringen att minska när användaren rullar.

Kämpa mot impulsen att vara hypergranulär med din webbplatsorganisation och håll istället din navigering tydlig och enkel. Huvudnavigering med sekundära rullgardinsmenyer är så långt som dina navigeringsalternativ bör sträcka sig. Kom ihåg att din webbplats ofta är en besökares första introduktion till ditt varumärke; överväldigande eller förvirrande dem vid denna första kontaktpunkt kan få dem att överge din webbplats.

3. Estetik

Din webbplatsnavigering och arkitektur bör bidra till din webbplatss övergripande tilltalande och effektivitet. Se till att din navigering inte är full av ovidkommande information, som kontaktnummer eller alternativ för delning av sociala medier. För alla text- och navigeringsalternativ, överväg hur dina teckensnitt och färgval påverkar ett objekts läsbarhet och dess attraktivitet. Stilistiska val som fungerar för rubriknavigering kanske inte är lika effektiva för underrubriker, knappar eller brödtext, så se till att anpassa din designmetod för att passa olika sammanhang och webbplatsspecifikationer. Som regel kommer att använda ett tydligt och kortfattat språk för navigeringsmenyer hjälpa besökarna att hitta exakt vad de letar efter. Kom ihåg att du försöker introducera besökare till ditt företag, så även den minsta grad av navigeringstvetydighet kan dämpa deras första intryck.

4. Konverteringsmöjligheter

I slutändan bör din webbplatsnavigering och arkitektur utformas för att erbjuda besökarna gott om konverteringsmöjligheter. Förutom att skapa övertygande och tilltalande navigering (komplett med all lämplig koppling), finns det fortfarande några ytterligare element att överväga för konverteringsoptimering.

Se till att lägga till en botten av tratten (BOFU) call-to-action (CTA) i din huvudnavigering för att göra det enkelt för besökare att vidta din föredragna åtgärd. Huvudnavigeringsuppmaningen bör vara framträdande utan att vara prålig eller skrymmande. Effektiva B2B BOFU CTAs uppmanar vanligtvis en besökare att begära en demo, kontakta dig eller boka en konsultation med en medlem i ditt team. Knapptexten bör vara kort (begränsad till ett fåtal valord) och innehålla ett aktivt verb som “begära”, “schemalägga” eller “ringa” för att göra det tydligt att du ber en lead att vidta åtgärder.

När du har skapat din CTA kan du utvärdera dess prestanda mot andra på din webbplats för att avgöra vilken typ av språk och visuell presentation som är mest effektiv för att inspirera till konverteringar. Optimeringsarbetet bör inte upphöra när din nya webbplats går live. de mest tilltalande och lättnavigerade webbplatserna är effektiva eftersom proffsen bakom dem fortsätter att övervaka webbplatsens prestanda. Genom att utvärdera vad som fungerar för att driva engagemang och vad som inte gör det, kan du fortsätta att förbättra och utveckla ditt digitala varumärkesnav i förhållande till din kunds förändrade behov och förväntningar.

Letar du efter fler tips och tricks för att vägleda din webbplats omdesign? Ladda ner vår Webbsida Redesign e-bok nedan.

0 Shares