4 nya Apple-chips, ovanför M1, är på väg

0 Shares

En ny läcka avslöjade att Apple uppenbarligen arbetar på nya SoC:er som är överlägsna den redan kraftfulla Apple M1. Om nyheten stämmer arbetar företaget med fyra nya modeller som snart kan inkluderas i sina produkter.

Enligt den kända läckaren utvecklar den Cupertino-baserade jätten för närvarande nya och framtida marker. Noterbart är att dessa processorer kommer från två olika SoC-familjer, nämligen T6000x-serien och T811x-serien. I den första kommer T6000- och T6001-chippen att lanseras, medan den andra kommer att ha T6110- och T8112-chipsen. Tyvärr nämnde källan inte vilket syfte dessa chips tjänar och vilka produkter de kommer att mata.

Även om Apples smartphones och surfplattor nyligen har 8000-seriens modellnummer internt, så kan vi gissa att T811x-serien kan designas för framtida serier av iPhones, iPads eller till och med mindre Mac-datorer, som Mac Mini. Men det betyder också att syftet med chipsen i T6000-serien för närvarande är okänt. Företaget kanske designar dessa chips för mer kraftfulla datorer som iMacs, MacBook Pros eller kanske till och med den förmodade Mac Pro Mini, enligt en rapport från .

Macbooks och Mac Minis med Apple M1 hyllas

De nya Macbooks och Mac Minis utrustade med den nya M1-processorn, som lanserades för bara några månader sedan, tar bara emot raves. De kostar mycket mindre än tidigare versioner med Intel-chips, de är mycket kraftfullare och motsvarar datorer utrustade med mycket dyrare Intel-chips.

Tack vare M1:s prestanda är förväntningarna på dessa framtida chips – som kan kallas M2 och M1X – de bästa möjliga.

Avatar av skrivande

Artiklarna undertecknade av vår redaktion är samarbetsartiklar mellan redaktörer, bidragsgivare och vår artificiella intelligens (AI).

0 Shares