4 Lead Generation-strategier för tidiga startningar

0 Shares

FörsÀljning kan göra eller bryta ditt företag.

Det spelar ingen roll om du driver ett företag med en Ättasiffrig topplinje, eller om du leder en liten start som bara försöker avsluta sina första försÀljningar, leadgenerering Àr nÄgot du mÄste fokusera pÄ dagligen. Att ignorera leadgenerering Àr inte bara dumt, det Àventyrar faktiskt integriteten i ditt företag och urholkar det inifrÄn och ut.

Medan ett framgÄngsrikt och etablerat företag har mÄnga fler alternativ nÀr det gÀller leadgenerering, har din lilla start ocksÄ val. Nyckeln Àr att bli kreativ och ha tÄlamod. HÀr Àr nÄgra av de bÀsta teknikerna du kan anvÀnda:

Utnyttja hÀnvisningar sÄ mycket som möjligt

Henvisningar frÄn befintliga / tidigare kunder kommer alltid att vara den bÀsta kÀllan till organisk blygenerering. Det beror pÄ att mÀnniskor litar pÄ mÀnniskor de kÀnner. Det Àr helt effektivare nÀr nÄgon sÀger till dem att prova en produkt eller tjÀnst Àn nÀr de hör om det pÄ radion eller ser en PPC-annons.

Intressant behöver dessa hÀnvisningar inte ens vara öppna. Ibland Àr allt som krÀvs att se nÄgon annan anvÀnda en produkt och andra mÀnniskor blir omedelbart mer bekvÀma med idén. Ta solmarknaden som ett exempel. Vet du vad en av de bÀsta förutsÀgarna för huruvida en person kommer att installera solpaneler i sitt hem Àr? Det har inget att göra med inkomst, grannskap, Älder, ras eller politisk tillhörighet. Det Àr om deras grannar har solpaneler.

“HĂ€nvisningar Ă€r ett bra sĂ€tt att generera varma leads”, förklarar SPOTIO, en dörr-till-dörr-spĂ„rningsapp. ”De ger sĂ€ljare en bekvĂ€m och mer naturlig introduktion nĂ€r man pratar med en ny potentiell kund för första gĂ„ngen och hjĂ€lper till att minska din kundförvĂ€rvskostnad (CAC) och kostnad per lead. Genom att sĂ€nka dessa tvĂ„ siffror ökar du din lönsamhet. ”

Bifoga ditt namn till vÀlrenommerade plattformar

Som en ny aktör i din bransch med vĂ€ldigt lite varumĂ€rkeskapital mĂ„ste du utnyttja “Halo-effekten” genom att fĂ€sta ditt namn till mer etablerade varumĂ€rken. Ett sĂ€tt du kan göra detta Ă€r att anvĂ€nda olika digitala marknadsplatser.

Beroende pÄ vilka produkter du sÀljer kan du fÄ framgÄng pÄ en plattform som Amazon, Etsy, eBay eller till och med Walmart. NÀr du etablerar dig pÄ en av dessa plattformar fÄr du omedelbar trovÀrdighet och exponering. Inte bara resulterar detta vanligtvis i nÄgra fÄ försÀljningar, utan det leder ocksÄ till ledningar som kommer att gynna dig pÄ vÀgen.

Implementera en organisk social mediestrategi

Som en start Àr sociala medier utan tvekan det mest kraftfulla verktyget du har till ditt förfogande. Den kan anvÀndas för att skapa exponering, generera leads och stÀnga försÀljning. BÀst av allt, sociala medier kan anvÀndas pÄ extremt organiska sÀtt, vilket innebÀr att det Àr lÄg kostnad (i princip gratis) och mycket lÄg risk.

Nyckeln till att lyckas med sociala medier Ă€r att humanisera ditt varumĂ€rke och bygga relationer med anvĂ€ndarna pĂ„ en viss plattform – som Facebook, Instagram eller LinkedIn. För att göra detta, ge den handfull anstĂ€llda du har vid din lilla start och uppmuntra dem att hjĂ€lpa till.

“Inte bara kan dina anstĂ€llda bidra med sina idĂ©er för blogginlĂ€gg, tweets och statusuppdateringar, de kan ocksĂ„ utnyttjas som föresprĂ„kare pĂ„ ditt företags vĂ€gnar”, skriver marknadsförare Lauren Dugan. “Eftersom 70 procent av kundernas varumĂ€rkesuppfattning bestĂ€ms av upplevelser med mĂ€nniskor, kommer de nystartade företag som uppmuntrar sina anstĂ€llda att engagera kunder offentligt pĂ„ sociala medier lĂ„ngt före konkurrensen nĂ€r det gĂ€ller att bygga rykte.”

Prova din hand pÄ gÀstbloggar

Att blogga pÄ din startsida Àr fantastiskt, men potentialen Àr begrÀnsad. Endast ett litet antal personer kommer faktiskt att exponeras för dina blogginlÀgg och du nÄr bara personer som besöker din webbplats. Om du vill nÄ en större publik mÄste du utnyttja gÀstbloggar.

Hitta andra webbplatser och bloggar som betjÀnar din mÄlmarknad och erbjud dig att regelbundet bidra med gÀstblogginlÀgg med överenskommelsen om att du kan markera din start i raden och inlÀggen. Detta ökar inte bara din exponering, men det leder tillbaka trafik till din webbplats och sociala profiler.

Blygenerering Àr dÀr det berömda gummit möter vÀgen. Nu Àr det dags dÄ allt ditt hÄrda arbete och brainstorming lönar sig och du faktiskt börjar tjÀna pengar och vÀxa detta affÀrssatsning du har tillbringat de senaste mÄnaderna eller Ären med att utveckla.

Det Ă€r sant vad folk sĂ€ger – de första försĂ€ljningarna Ă€r alltid de svĂ„raste. Men tack och lov, nĂ€r du vĂ€l fĂ„tt lite dragkraft och har fĂ„tt lite framgĂ„ng kommer de ledande strategierna du har implementerat att börja bygga av varandra och ge dig nĂ„got att skala med.

Rulla upp Àrmarna och kom igÄng.

LÀs fler tips om leadgenerering för din start pÄ TechCo

0 Shares