4 Kontakta Databashantering Bästa praxis för att optimera för tillväxt

0 Shares

shutterstock_407461435Som en lead generation marknadsförare bör din databas vara en av dina mest uppskattade resurser. Med rätt datapunkter kan inkommande marknadsförare nå potentiella kunder med kontextuellt relevant innehåll med förmågan att omvandla dem till kunder.

Men om din kontaktdatabas inte underhålls ordentligt kan det bli en nedskrivning snarare än en tillgång. Felaktiga eller olikartade datapunkter kan allvarligt hindra din förmåga att segmentera din databas och konvertera potentiella kunder. Se till att din databas är optimerad för att driva tillväxt genom att följa dessa fyra bästa praxis.

Utveckla en Master Form Strategy

Liksom de flesta saker i livet är formstrategier inte enstaka, och ändå ser vi otaliga företag göra misstaget att visa samma exakta form om och om igen på delar av innehåll genom hela tratten. Denna upprepning är ett kritiskt fel som kan förstöra dina ansträngningar för att generera potentiella kunder och hindra ditt team från att driva tillväxt för din organisation.

Om du inte redan har etablerat en huvudformulärstrategi är det dags att skapa en. När leads utvecklas längre ner i tratten kan du samla in allt mer värdefulla data för att bättre skräddarsy ditt marknadsföringsinnehåll och försäljningskonversationer. Genom att skapa ett unikt formulär för varje steg i tratten kan du berika din kontaktdatabas bättre och i sin tur optimera ditt ledande innehåll bättre. Ett välstrukturerat formulär kan ge dina marknadsförings- och säljteam nyckelinformationen för att hjälpa dem att avsluta affären.

Att bygga din formulärstrategi med innehållsvärde och köparstadiet i åtanke kommer att främja leadgenerering och säkerställa att din kontaktdatabas kompletteras med de mest värdefulla datapunkterna. Kolla in det här blogginlägget för mer information om hur du strukturerar din huvudformulärstrategi.

Samla datapunkter med dina personas i åtanke

När du väljer vilka datapunkter som ska samlas in via dina formulär är det viktigt att ta hänsyn till dina målköpares personas. Vilka är deras mål? Deras utmaningar? Deras smärtpunkter? Hur löser din organisation dessa variabler?

Samla in de viktiga datapunkterna som hjälper dig att identifiera huruvida en potentiell kund uppfyller kriterierna för din köparpersonlighet. Tänk på vilken information som din organisation använder för att definiera en idealisk köpare. Egenskaper som bransch, roll, årliga intäkter och företagsstorlek är exempel på vanliga leadkvalificeringskriterier för B2B-företag. Utöver dessa standardegenskaper, överväg datapunkter som adresserar utmaningarna, målen eller önskemålen för den leaden. Till exempel att ställa en fråga som “Vilken är din största marknadsförings- och försäljningsutmaning?” och att sedan tillhandahålla en urvalslista med förutbestämda svar är ett utmärkt sätt att samla in värdefull information om ditt lead, bortsett från standarden “namn, e-post, företagsstorlek och bransch.”

Genom att vara omtänksam och beräknad i din datainsamling kan du säkerställa att din databas kommer att berikas med endast den mest värdefulla informationen. Detta kommer i sin tur att säkerställa att du inte samlar in några onödiga eller överdrivna datapunkter som potentiellt kan orsaka bearbetningskomplikationer.

Dra fördel av obligatoriska fält och plocklistor

Utöver standardkontaktegenskaperna erbjuder plattformar som HubSpot möjligheten att skapa anpassade formuläregenskaper, vilket gör det möjligt för marknadsförare att samla in information som är skräddarsydd för att komplettera deras försäljningsprocess. Men när det kommer till formstrategi, ju enklare desto bättre. Nackdelen med denna förmåga är att det ibland kan vara lätt att ryckas med för många anpassade egenskaper.

För att minska överlappning och främja anpassning i din organisation, använd anpassade egenskaper sparsamt där det är lämpligt. Genom att följa en standardiserad nomenklatur för anpassade egenskaper kan du säkerställa att inga datapunkter dupliceras under olika namnkonventioner.

Undvik att använda fält som kräver att en användare skriver a free textsvar där det är möjligt. Genom att använda förutbestämda vallista för användare att välja i dina formulärfält kommer att hålla dina datapunkter rena och koncisa. Om du dessutom kräver vissa formulärfält för inlämning garanterar du att du samlar in den viktigaste informationen som behövs för framtida engagemang. Vi rekommenderar att viktiga kontaktinformationsvärden som namn och e-post krävs i varje formulär.

Håll din Marketing Automation och CRM synkroniserade

Din marknadsföringsautomationsplattform och CRM är mest kraftfull när de är synkroniserade. Se till att båda plattformarna är korrekt konfigurerade för att effektivt utbyta data. Genom att korrekt integrera din marknadsföringsautomation och CRM kan du främja anpassning mellan dina marknadsförings- och säljteam och i sin tur driva tillväxt som ett enda samlat intäktsteam.

Att överväga konfigurationer som lead routing, fältkartläggning, anpassad inriktning och aktivitetstriggers kommer att vara nödvändiga för en omfattande integration mellan plattformar. Kolla in Bedrock Data för fler tips om hur du uppnår en högpresterande marknadsföringsautomation och CRM-integration.

Genom att följa dessa bästa metoder kan du garantera att din kontaktdatabas är konfigurerad för att driva tillväxt i dina marknadsförings- och säljteam. Kolla in din guide till marknadsföring och försäljningsanpassning för att lära dig hur du ytterligare gör det möjligt för ditt intäktsteam att skala.

0 Shares